تجربهی دیدن آبهای کریستالی در دریاچهی زیبای «گهر» برای شما محقق میشود. این دریاچه یکی از زیباترین دریاچههای کشور است که در میان رشته کوههای اشترانکوه قرار دارد. دریاچهی گهر به دلیل مسیر سخت و ناهمواری که دارد هنوز دست نخورده و بکر باقیمانده است. اگر قصد بازدید از این دریاچه را دارید بهتر است بدانید که شنا در دریاچه و شکار در مناطق اطراف آن ممنوع است. در هنگام ورود به جادهی خاکی منتهی به دریاچه، دسترسیهای مخابراتی شما قطع میشود. پس بهتر است قبل از افتادن در این مسیر نزدیکان خود را مطلع کنید. اگر در اطراف دریاچه کمپ زدهاید از پیادهرویهای شبانه در مناطق کور خودداری کنید.
گهر شامل ۲ بخش به نامهای گهر بزرگ (کله گهر) و گهر کوچک (کره گهر) میباشد. دریاچه گهر بزرگ حدود ۱۷۰۰ متر درازا و ۴۰۰ تا ۸۰۰ متر پهنا و ۴ تا ۲۸ متر ژرفا دارد. ساحل این دریاچه به جز قسمت مدخل دریاچه (ضلع غربی) و قسمت مقابلاش (ضلع شرقی) که ساحلی ماسهای دارد و برای شنا مناسب است در سایر نقاط دارای ساحلی صخرهای است که برای شنا مناسب نیست. در قسمت پایین دریاچه،جنگلی انبوه وجود دارد که در شرف نابودی است. در قسمت بالای آن نیز جنگلی انبوه وجود دارد که این جنگل هم در معرض خطر نابودی است. از قسمت بالا، جوی آبی به دریاچه میریزد که ادامه آن به دریاچهای دیگر منتهی میشود. با حدود ۴۰ دقیقه پیادهروی میشود به این دریاچه (گهر دوم یا گهر پایین) رسید. عمق آن کم است و ماهیان کف دریاچه را با کمی دقت میشود به خوبی دید. جریان ورودی آب دریاچه ۱۰ فوت مکعب بر ثانیه و جریان خروجی آن حدود ۲۰ فوت مکعب بر ثانیه میباشد. علت افزایش حجم آب خروجی دریاچه وجود چشمههای در قسمت تحتانی آن است. آب اصلی تأمینکننده دریاچه از طریق رودخانه ورودی آن یعنی رودخانه تاپله است که دارای آبی بسیار خنک و رنگی شفاف و بلورین با بستری مملو از سنگریزه یا قلوه سنگ است که بدون افت و با کمی شتاب وارد دریاچه کوچک میشود و پس از طی مسافتی کوتاه وارد دریاچه گهر میشود.
ماههای تیر و مرداد بهترین زمان سفر به این دریاچهاست؛ و در اواخر اردیبهشت و خرداد تمامی مسیر پوشیده از شقایقهای رنگی و لاله واژگون است. منطقه حفاظت شده اشترانکوه در استان لرستان واقع شدهاست که علاوه بر دریاچه جاذبههای طبیعی بی نظیری که دارد دارای قلل بالای ۴۰۰۰ متر است.