سفر به آغوزحال
بیشتر جاهای دنج ایران بهدست گردشگرهای حرفهای یا غیرحرفهایی کشف شده و کمتر جایی مانده که در تعطیلات خلوت باشد. سفرزون هم میخواهد در این متن شما را به این جاها ببرد. یکی از دلیلهای کم بودن جاهای دنج، وسعت کمشان است. این جاها معمولاً اطراف دریاچهها، دشتها یا ساحل قرار دارند؛ جاهایی که مدت بسیاری از چشم گردشگرها دور نمیماند. بالاخره پیدایش میکنند و هربار در روزهای تعطیل بیشتر و بیشتر میآیند، اما جنگل دو هزار و ییلاق آغوزحال کمی فرق میکند. این جنگلها، در اعماق بکرترین قسمتهای جنگلهای «گیلان» قرار دارند.
راهبلد خوب در این منطقه کم است. کل منطقه در دست «سازمان حفاظت از جنگلها و مراتع» قرار گرفته و وسعتش بسیار است. «رحیمآباد» جای وسیعیاست که جنگل دو هزار و ییلاقهای آغوز حال در آن قرار دارند، این منطقه مرز گیلان و «قزوین» بهحساب میآید و بیشتر قسمتهایش ناشناخته مانده است.
سفر به چنین جای دنجی آرزوی هر گردشگر حرفهاییست. جاییکه خبری از ماشین و پلاستیک نیست و جنگلها و درههای سرسبزش به دوران پیش از تاریخ پرتتان میکند. کافیست لحظهای چشمهایتان را ببنیدید، آنوقت میتوانید، دایناسورها را هم ببنید.
جنگل دو هزار ، به قدمت پیش از تاریخ
جنگل دو هزار و ییلاق آغوز حال در بخش البرز غربی قرار گرفتهاند و همراه با پیشروی دریای ژوراسیک، رسوبهای ضخیم «کنگلومرایی» در «جواهرده» سمت غرب به جا مانده و باعث بهوجود آمدن جنگلهای پیش از تاریخ گیلان شده است، به همین خاطر فضای جنگلها بسیار دنج و خاص است. این جنگلها آنقدر بکر و دست نخورده است که بعضی از جاهایش جادهی ماشینرو ندارد و مجبور میشوید پیاده راه بروید؛ البته رویاییترین پیادهرویتان خواهد بود.
ییلاقی با راشهای چند صد ساله
جنگل دو هزار پر از درختهای «راش»، «چنار» و «هیرکانی»ست. درختهایی که در رود دو هزار قرار دارند. اینجا بهدلیل رطوبت خاص و ارتفاع مناسب، خانهی سرخسهای پیش از تاریخ و گیاهان نخستین عجیبوغریب است که نمونهیاشان را تنها در موزههای تاریخ طبیعی پیدا میکنید. این ییلاق جایی بکر و دنج برای گذراندن روزهای تعطیل است. خانههای این ییلاق از چوب راش است و رودها و نهرها در میانشان جاریست.
چهطور به آغوز حال برویم؟
مسیر آغوزحال از تنکابن شروع میشود. از تنکابن باید به «شیرود» بروید، از آنجا وارد خیابان شیررودی بشوید تا به سهراه «سلیمانآباد» برسید. سهراه سلیمانآباد، تنها فرعی به سمت آغوزحال است که با تابلوی راهنما مشخص شده است. این منطقه از گردنهی شهرهای شمالی کشور خارج است، بنابراین، برای سفر باید به چند موضوع حتماً دقت بکنید:
وسایل بهداشتی و پزشکی مورد نیاز، مثل دستمال، کیسهی پلاستیکی (برای جمعآوری آشغال) و قرص بههمراه داشته باشید.
حتماً با کمک بلدهای مطمئن یا تورهای معتبر به این سفر بروید.
از وسایل سفر مناسب برای پیادهروی، مانند کفش کوهستان، کیسهی خواب و چوب دستی استفاده کنید.
برای آشنایی بیشتر با دیدنی های گیلان کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
4 دیدگاه
مطالب مرتبط
پربحث ترین مطالب
- تعداد نظرات: 372
- تعداد نظرات: 169
- تعداد نظرات: 162
- تعداد نظرات: 158
- تعداد نظرات: 153
- تعداد نظرات: 146
- تعداد نظرات: 133
- تعداد نظرات: 128
- تعداد نظرات: 122
- تعداد نظرات: 116
دوردبرشما شاید باورتون نشه در حدود سه ساعت توی اینترنت جهت پیدا کردن دسترسی وگزارش برنامه طبیعت گردی این منطقه جستجوکردم تنها جای که آدرس دسترسی وتکرای نبودن روگذاشته بود شما بودید وای کاش سایتهای مجازی مرتبت با مناطق گردشگری در درجه اول فرهنگ سازی طبیعت گردی رو رواج دهند وبعد کمی بیشتر وجامع تردر رابطه با دسترسی های محلی مناطق مورد نظرشون توضیح دهند . درضمن سپاسگزارم از این پستتون
آدرس میدی تا برن اونجا رو هم نابود کنن .جنگل و طبیعتی که باقی نمونده
سلام دوست عزیز
این مسیر جاده آسفالت نداره و فقط دوستداران طبیعت به خودشون این همه سختی می دن که برن و این طبیعت بکر رو ببیند، از طرفی زیبایی ها رو باید دید و طبیعت دوستی رو از خودمون شروع کنیم. ما امید داریم که کم کم فرهنگ طبیعت دوستی همه گیر بشه 🙂
ممنون دوست من از اطلاع رسانی
بعله همین طور هستش دوستان طبیعت گرد هرگز به طبیعت آسیب نمیرسانند.
سپاس