خانه » جاهای دیدنی نور ؛ از آبشار تا دریاچه
جاهای دیدنی نور ؛ از آبشار تا دریاچه
آماده آشنایی با یکی دیگر از زیباترین و جذابترین شهرهای شمالی هستید؟ این بار قرار است سفری به شهرستان نور، یکی از قدیمترین نواحی شهرنشین طبرستان داشته باشیم. مرزهای جغرافیایی این شهر از شمال به مازندران، از جنوب به تهران، از غرب به نوشهر و از شرق به شهرستان آمل میرسد. نام قدیمی شهرستان نور که هنوز هم گهگاه اهالی آن را با این نام میشناسند، سولده است و نام کنونی آن از رودخانهای به اسم رودخانهی نور که در نزدیکیهای این محل است گرفته شده. جاهای دیدنی نور شما را با تاریخ و طبیعت آشتی میدهند.
نور شهری است که در آن هم اثری از رشته کوههای البرز مرکزی دیده میشود و هم ناحیهی جلگهای دارد؛ این دو بخش اصلی در این منطقه باعث شده تا آبوهوایی معتدل و مطلوب داشته باشد. هرساله مسافران و گردشگران زیادی را برای اقامت و گردش به نور میآیند. اگر تا به حال به دیدن این شهر زیبا و پرطرفدار نرفتهاید همراه ما در سفرزون باشید تا از جاهای دیدنی نور با شما صحبت کنیم.
پارک جنگلی نور
اجازه دهید گشتوگذار در شهرستان نور را از معروفترین و شناختهشدهترین مکان دیدنی آن آغاز کنیم. پارک جنگلی نور در جاده نور به محمودآباد، یکی از معدود پارکهای جنگلی جلگهای ایران است که در سال ۱۳۵۱ به کوشش حسین سعیدی آشتیانی احداث شد. این پارک را همچنین به نام بنیانگذار آن، یعنی پارک سعیدی آشتیانی هم میشناسند.
پوشش گیاهی جنگل نور شامل گونههای مختلفی مثل درخت توسکا، افرا، ممرز و دمیر آغاجی است. بهترین زمانی که میتوانید مسافر و بازدیدکنندهی این جنگل سبز و خرم باشید اوایل بهار و پاییز است؛ در این اوقات از سال هوای این منطقه در بهترین و خنکترین حالت خود قرار گرفته و از هوای شرجی تابستان یا سرما و سختی زمستان در امانید.
آبشار آب پری
آبشار آب پری در فاصله پنج کیلومتری شهر نور و نزدیک شهر رویان قرار گرفته تا یکی از محبوبترین و زیباترین جاهای دیدنی نور باشد. فاصلهی کم درختانی که در محوطهی جنگلی آب پری رشد کردهاند باعث شده تا این منطقه بسیار بکر و دستنخورده باشد. اگر چه آبشار آب پری شباهت چندانی به آبشارهای معمولی و ندارد و در اثر رانش زمین و جابهجایی سنگهای کوه ایجاد شده اما هنوز هم یک منطقهی طبیعی بسیار زیبا و سرسبز است که آبوهوایی معتدل و بینظیر دارد.
دریاچه الیمالات
دریاچهای پنهانشده در دل جنگل الیمالات قرار دارد که آن را به نام دریاچه الیمالات میشناسند. این دریاچه آنقدر زیبا و دیدنی است که گویی جنگل آغوش باز کرده و آن را مثل معشوقی عزیز در آغوش خود کشیده است. فقط چند ساعت از وقت خود را در این محوطهی آرام و پرطراوت بگذارنید تا ببینید چه آرامش و احساس خوبی نصیبتان خواهد شد؛ طوریکه اگر مجبور نباشید از این دریاچه و محیطاش دل نخواهید کند.
بهخاطر داشته باشید به علت قرار گرفتن این دریاچه در دل جنگل، هنگام رفتن به آن منطقه تجهیزات مناسب برای محیط جنگل همراهتان باشد.
خانه نیما یوشیج
روستای یوش، در بخش بلده و از توابع شهرستان نور است. روستایی که محل تولد شاعر نامی و سرشناس ایرانی نیما یوشیج (علی اسفندیاری) شناخته شده. خانهای که نیما در آن متولد شده و زندگی کرده است اکنون جزء آثار ملی ایران و یکی از جاهای دیدنی نور محسوب میشود. این خانه در زمان قاجار و به دستور پدربزرگ نیما ساخته شده است. پیکر نیما هم در حیاط خانه قرار دارد.
بهترین زمان سفر به روستای یوش بهار و تابستان است زیرا هوای این منطقه در فصلهای زمستان و پاییز، بسیار سرد است و پوشیده از برف خواهد شد، همین سختی و مشکلات سفر را دو چندان میکند.
آبشار سی سنگان
تنگه معروف نهر رودبار آبشاری دارد که به نام سیسنگان معروف است. این آبشار تنها جاذبهی دیدنی این منطقه نیست بلکه در منطقهی کجور تا سیسنگان، چندین مکان طبیعی و دیدنی وجود دارد که دیدن هریک از آنها شما را با تجربههای جذاب و بهیادماندنی روبهرو خواهد کرد. آبشار معروف سیسنگان و پارک جنگلی سیسنگان یکی از این مناطق است.
برای رسیدن به این منطقه لازم است ابتدا وارد شهر کجور شوید و به سمت جاده معدن زغالسنگ بروید. بعد از جاده، به یک مسیر مالروی مشخص میرسید که مستقیم در امتداد رودخانه است و شما را به آبشار هدایت میکند.
جاهای دیدنی کلاردشت ، جواهر شمال ایران
قلعه پولاد بلده
قلعه پولاد بلده از جمله جاهای دیدنی نور است که مهجور مانده. قدمت این قلعه تاریکی ما را تا دوران سلجوقیان میرساند و خود را به عنوان یک اثر مهم و ارزشمند تاریخی معرفی میکند! همین قدمت و اهمیت تاریخی، باعث شد تا در سال ۱۳۸۶ در لیست آثار ملی ایران به ثبت برسد و حفاظت و مراقبت از آن جزء وظایف ملی باشد.
قلعه در ارتفاع زیادی از کوه ساخته شده و بررسیها و کاوشهای انجام شده در این منطقه، سفالها و نشانههای زندگی مردم این منطقه را آشکار کرده است. اگر چه این قلعه در زمان شروع حکومت صفویان آسیبها و ویرانیهای زیادی دیده است اما هنوز هم در لیست جاهای دیدنی نور ، یکی از باشکوهترین و عظیمترین جاذبهها است.
روستای لاویج
روستای لاویج از جمله مکانهایی است که تقریبا برای همه مسافران این شهرستان شناختهشده است. طبیعت ییلاقی و چشمهی آب گرم این روستا دلیلی برای شهرت آن است. همچنین میتوانید اطراف این روستا آبشارها و چشمههای فصلی و دائمی زیادی پیدا کنید که مناظری زیبا و چشمنواز ایجاد کردهاند و طبیعت این روستا را بیش از پیش دلنشین و بهیاد ماندنی کرده است.
اگر قصد برنامهریزی برای یک طبیعتگردی کامل و متنوع داشته باشید که هم بتوانید به آبشارها و چشمههای مختلف بروید هم از فضای سبز و جنگلی شمال ایران به خصوص جنگل لاویج (پوشیده از درختان راش) را ببینید، روستای لاویج پیشنهاد مناسبی برای شما خواهد بود. فقط این توصیه را از ما داشته باشید که بهخاطر ییلاقی بودن منطقه، بهتر است در فصل زمستان به این منطقه سفر نکنید تا زمینگیر سرمای هوا و بارشهای شدید نشوید.
آبشار حرم او (حرم آب)
آبشار حرم او ( حرم آب) آخرین موردی است که در جاهای دیدنی نور از آن صحبت میکنیم. این آبشار بیشتر بهخاطر رویش گیاهان خزهای در مسیر آبشار و زیبایی دو چندانی که به این منطقه داده است شهرت پیدا کرده. ارتفاع آبشار چیزی در حدود ۱۵ متر است و منظرهی شگفتانگیز آن بسیار دلنشین و بهیادماندنی است.
روستاییان و اهالی این منطقه اعتقاد دارند آب آبشار خواص درمانی زیادی دارد و از آن برای درمان بیماریهای مختلف و نوشیدن برداشت میکنند. نام حرم او هم به همین دلیل است؛ در گویش محلی او به معنی آب و حرم به معنی مقدس یا همان آب مقدس است.
سخن آخر
این مطلب از سفرزون را به سفر و گردش در جاهای دیدنی نور اختصاص دادیم. دربارهی زیباییهای طبیعی این شهر کوچک بهشتی گفتیم و تاریخ و طبیعت تا فرهنگ و هنر را یکبهیک مرور کردیم. نور یکی از شهرهای شمالی بسیار زیبا و متفاوتی است که میتواند مقصد سفرهای بهاری و تابستانهی شما باشد. اگر برای رفتن به یک منطقهی متفاوت و بکر، دنبال مقصد هستید، نور را در لیست اولویتهایتان قرار دهید.
این بار شما برای ما بنویسید. چه جاذبه یا مکان دیدنی دیگری به این لیست از مجله گردشگری سفرزون اضافه میکنید؟
۱۱۷۲ – جاهای دیدنی نور – تیم محتوای لوموس – اردیبهشت ۱۴۰۰
فاطمه زنداسرار
مطالب مرتبط
پربحث ترین مطالب
- تعداد نظرات: 359
- تعداد نظرات: 146
- تعداد نظرات: 145
- تعداد نظرات: 143
- تعداد نظرات: 143
- تعداد نظرات: 142
- تعداد نظرات: 125
- تعداد نظرات: 122
- تعداد نظرات: 119
- تعداد نظرات: 114