خراسان رضوی شهرهای بزرگ مهمی در دل خود جا داده است که خاصیت گردشگری بالایی دارد. نیشابور یکی از شهرهای بزرگ این استان است که دیدنیهای آن رنگ و بویی از تاریخ و فرهنگ دارد. در کنار سرمایههای طبیعی ارزشمندی همچون معدن فیروزه، این شهر غنای بالایی در گنجینههای ادبی و فرهنگی همچون خیام نیز دارد. برای آشنایی با جاهای دیدنی نیشابور با سفرزون همراه شوید.
آرامگاه عطار نیشابوری ، خالق منطق الطیر در جاهای دیدنی نیشابور
شیخ فرید الدین عطار از شاعران بزرگ ایرانی است که خالق آثار بزرگی همچون منطق الطیر و تذکره اولیا است. آرامگاه وی در خیابان عرفان نیشابور، در باغی سرسبز قرار دارد. در همسایگی مقبرهی گنبدی وی، آرامگاه کمال الملک، نقاش بینظیر ایران واقع شده است. ساخت آرامگاه عطار به قرن هفتم هجری برمیگردد که آغازگر آن قاضی یحیی بن ساعد بود. در نهایت در قرن نهم هجری، آرامگاه شاعر توسط امیر علی شیرنوایی، مشاور سلطان حسین بایقرا تبدیل به بنایی باشکوه شد. معماری این بنا به همراه گنبد کاشیکاری شدهاش در میان فضای سرسبز باغ جلوهخاصی دارد و رنگهای لاجوردی، سبز، زرد و سفید کاشیها در میان طبیعت باغ، رخ جذابی را از جاهای دیدنی نیشابور به نمایش میگذارد.
آرامگاه خیام نیشابوری ، گنجینهای ادبی در باغی خوشرنگولعاب
حکیم عمر خیام نیشابوری فقط سرمایهی شعر و ادبیات فارسی نیست. این مرد بزرگ ایرانی، لقب «ریاضدان» و «ستاره شناس» را هم به خود اختصاص داده است. ذوق هنری «مهندس هوشنگ سیحون» در طراحی آرامگاه زیبای وی مشهود است. سیحون طراحی جذابی را از ترکیب علوم هندسه و مثلثات، برای این مقبره پیاده کرده که جاذبهی فوقالعادهای در جاهای دیدنی نیشابور دارد. این آرامگاه داخل باغی خوشرنگوبو است که مقبره امامزاده محروق در آن قرار گرفته است. کتابخانه، موزه و مهمانخانه در این باغ دیدنی وجود دارد که میتوانید در کنار بازدید از مقبره شاعر خوش ذوق ایران، از امکانات آنها استفاده کنید. برای رفتن به باغ خیام باید خودتان را به میدان فضل نیشابور برسانید و سپس به بلوار شهدا بروید.
آسمان نمای خیام ، صحنهی نمایش ستارگان در نیشابور
نزدیگ آرامگاه خیام، ساختمان وسیع و گنبدی شکلی را میبینید که قرار است جایی برای لذت از پدیدههای آسمان شب باشد. این بنا به افلاک نمای خیام مشهور است و در سال ۷۷ ساخت آن شروع شده و هنوز نیمه کاره مانده است. این مجتمع پژوهشی پس از اتمام، یکی از پتانسیلهای قوی برای جاهای دیدنی نیشابور خواهد شد.
مقبره کمال الملک ، نبض رنگ و بوم در نیشابور
«محمد غفاری»، نقاش معاصر ایران، که به نام کمال الملک لقب گرفته است، در خاک نیشابور آرام گرفته است. مقبرهی با شکوه وی در نزدیکی آرامگاه عطار، جلوهی خاصی از هنر معماری سنتی ایران را نشان میدهد که طرحها و قوسهای هندسی منحصربهفرد آن همچون نقاشیهای استاد چشمگیر و دلربا است. طراح خلاق این بنا مهندس هوشنگ سیحون بوده و در این طراحی آن، از معیارهای معماری ایرانی، مثل دیگر کارهای خود استفاده کرده است. برای دیدن این بنا باید خیابان عرفان بروید و در کنار دیدار از آرامگاه عطار، سری به خانهی ابدی نقاش پرآوازه ایران هم بزنید.
عمارت امین اسلامی ، زیبایی تاریخی در سرسبزی باغ
ساخت این بنا به دورهی پهلوی برمیگردد و سبک معماری این دوره در طراحی آن مشهود است. عمارت امین اسلامی داخل باغی با شکوه واقع شده که زیبایی و جلوهی عمارت را دو چندان کرده است. این باغ پر از درختان کاج، شمشاد، توت و گردو است و که به شیوهی زیبای باغهای ایرانی آرایش شده است. این بنا متعلق به ابوالحسن امین اسلامی بوده و محوطهی آن امروزه به بوستانی در مرکز شهر نیشابور تبدیل شده است. برای رفتن به این پارک خوشآبوهوا باید به خیابان امام خمینی، نزدیک باغ ملی بروید.
دهکده چوبی ، تفرجگاهی مزین به هنر
دهکده چوبی نیشابور توسط «مهندس حمید مجتهدی» ساخته شده است و یکی از جاهای دیدنی نیشابور است که جاذبهای منحصر به فرد در ایران دارد. تمام سازههای این روستا از چوب است و تضادی جذاب با ساختمانهای سنگ وسیمانی شهر دارد که خود از نقطههای قوت روستا است. در دل دهکدهی افسانهای مسجد چوبی بینظیری بنا شده که زیبایی هنر معماری را با فضای عرفانی پیوند داده است. این مسجد اولین مسجد چوبی ایران است و در برابر صدمات موریانه و زلزله ۸ ریشتری بسیار مقاوم است. این روستای چوبی فرصت نابی برای گذران وقت در یک مکان رویایی است و نباید از دستش داد. برای رفتن به این دهکده توریستی، باید به انتهای بلوار شهدای نیشابور بروید و سپس وارد جاده تقی آباد طلایی شوید.
روستای بوژان ، افسانهای پلکانی در دامنههای بینالود
در نزدیکی شهر نیشابور، در دل دامنههای رشته کوههای بینالود، جواهری رنگارنگ از طبیعت وجود دارد. روستای بوژان پر از درختهای خوش رنگ باغها، آبشار و فضاهای سبز بهواسطهی حضور جریانهای آبی دارد که در کنار بافت پلکانی خانههای آن، نمای بینظیر و افسانهای در میان جاهای دیدنی نیشابور بهوجود آورده است. ارتفاعات این روستا به گلهای خوشرنگوبو گیاهان مختلفی با خاصیت دارویی مزین شده است. این روستا سرزمین رویایی در شیبی ملایم است که نگاه گردشگرهار و به خود جذب میکند. در این روستا کوهپیمایی کنید و از زیبایی طبیعت لذت ببرید.
دره هفت غار نیشابور ، ییلاق پر رمز و راز نیشابور
در میان جاهای دیدنی نیشابور، مکانی وجود دارد که زیبایی ساده و در عین حال خاصی از جنس طبیعت دارد. دره هفت غار از ییلاقهای پر طرفدار نیشابور است که صخرههای سرخ رنگی دارد یکی از دلرباترین طبیعتهایی است که در بهار و تابستان خواهان بسیار دارد. برای رفتن به سمت چشمهای که در این نواحی وجود دارد باید از مسیر پر رمز و راز هفت غار، در دل سرسبزی بگذرید. در میان راه آبشاهای فراوانی وجود دارد که از بارشهای این منطقه متولد شدهاند و زیبایی با صفایی به این هفت تنگه دادهاند.
باغ قدمگاه ، اعتقادی به رنگ مذهب در سرسبزی باغ
در دامنههای جنوبی کوه بینالود، در دلی باغی با صفا، بنایی مذهبی وجود دارد که ساختش از پیدایش سنگی بزرگ در این ناحیه ناشی میشود. در این سنگ رد پایی مشهود است که به امام رضا نسبت داده شده است و مردم معتقدند زمانی که ایشان از مدینه به سمت مرو حرکت میکردند، این مکان برای توقفگاه وی بوده است. زیبایی باغ قدمگاه وصف ناپذیر است و حال و هوایی مثل سایر باغهای بهشتی ایران دارد. این باغ در ۲۴ کیلومتری شهر نیشابور است و جای فوقالعادهای برای خلوت عرفانی است.
کاروانسرای شاه عباسی نیشابور
یکی از جاهی دیدنی نیشابور ، کاروانسرای شاه عباس صفوی است که مثل سایر کاروانسراهای متعلق به دوره صفویه، معماری سنتی باشکوهی از سبک این دوره در ایران را دارد. امروزه کاروانسرا به موزه تبدیل شده، اما در دورههای قاجار و پهلوی به ترتیب بهعنوان نوانخانه و شهربانی استفاده شده است. این کاوانسرا در خیابان امام خمینی واقع شده که پیشنهاد میکنیم حتماً سری به آن بزنید.
آبشارهای باصفای نیشابور
نیشابور از لحاظ جذابیتهای طبیعی، همچون جاذبههای تاریخیاش، غنی و خوشرنگولعاب است.دو آبشار بار و گرینه ، جذابیت و تنوع جاهای دیدنی نیشابور را دوچندان کرده است. آبشار بار در شهر بار، جایی در میان رشته کوههای بینالود قرار گرفته و در میان باغهای باصفای منطقه، قابی زیبا از طبیعت بهوجود آورده است. آبشار گرینه هم چیزی از جذابیت آبشار بار کم ندارد، در چهل کیلومتری شمال شرق نیشابور و شش کیلومتری روستای گرینه، رنگ با صفایی به طبیعت سبز این ناحیه بخشیده است.
مسجد جامع نیشابور
مساجد جامع شهرهای مختلف ایران را میتوان مهمترین مساجد دانست. مساجدی که در اکثر مواقع دارای خصلت منحصر به فردی هستند که آنها را به عنوان مسجد جامع برگزیدهاند. مسجد جامع نیشابور نیز از این قاعده مستثنا نیست و یکی از قدیمیترین مساجد و ابنیه تاریخی نیشابور محسوب میشود. این مسجد که هنوز در ایام مذهبی میزبان جمعیت زیادی است، یکی از زیباترین جاهای دیدنی نیشابور به شمار میآید. مسجد جامع نیشابور از آجر ساخته شده و بر خلاف بسیاری از مساجد، ظاهری کم زرق و برق و بسیار ساده دارد. این مسجد با بیش از چهار هزار متر مربع وسعت، جزء بزرگترین مساجد نیشابور است و نمازگزاران زیادی را در خود جای میدهد. بد نیست بدانید که با استناد به کتیبه موجود در همین مسجد، میتوان گفت که مسجد جامع نیشابور در سال ۸۹۹ هجری قمری به دست پهلوان علی بن بایزید کرخی ساخته شده است.
آدرس مسجد جامع نیشابور: نیشابور، خیابان امام خمینی
شماره تماس: ۰۵۱۴۲۲۲۳۸۱۱
ساعت بازدید: ساعات اذان
هزینه بازدید: رایگان
بازار سرپوش نیشابور
برای چشیدن طعم واقعی فرهنگ مردم هر شهری، باید حتما به بازار سنتی آن شهر سر زد. بازار سرپوشیده نیشابور، تنها بازار سنتی استان خراسان رضوی محسوب میشود. بسیاری از مردم محلی، این بازار را به نام سوق القدیم یا بازار سرپوش میشناسند و برخی دیگر آن را بازار سنتی سرپوشیده خطاب میکنند. بازار سرپوش نیشابور در دوران صفویه ساخته شده است و قدمت آن به صدها سال پیش باز میگردد.
باید بدانید که در آن دوران، بازار سرپوش از دروازه مشهد آغاز میشد و تا دروازه عراق ادامه داشت. اما امروزه تنها بازاری به طول ۷۵۰ متر از آن دالان قدیمی و بزرگ به جای مانده که خوشبختانه هنوز هم زنده است و زندگی در آن جریان دارد. معماری بازار سرپوش که یکی از جاهای دیدنی نیشابور محسوب میشود، کاملا برگرفته از سبک ایرانی اسلامی است. شما میتوانید شاهد سقفهای منحنی گنبدی شکل باشید که نشان دهنده اصالت ایرانی بوده و با بافتی آجری، حس آرامش خاصی را به شما منتقل میکند.
آدرس بازار سرپوش: نیشابور، خیابان امام خمینی، رو به روی بازار طلا فروشها
ساعت بازدید: هشت صبح تا شش عصر
هزینه بازدید: رایگان
قلعه لک لک آشیان
در نزدیکی نیشابور، منطقهای به نام لک لک آشیان وجود دارد. منطقهای که اگر کمی در آن گشت و گذار کنید، با بقایای به جای مانده از یک قلعه قدیمی رو به رو خواهید شد. نام این قلعه را بر اساس اسم منطقه، قلعه لک لک آشیان گذاشتهاند و قدمت آن به دوران قاجار باز میگردد. با وجود اینکه در حدود ۱۰۰ سال از ساخت این قلعه میگذرد، اما متاسفانه به خاطر بلایای طبیعی مختلف، چیز زیادی از آن باقی نمانده است. گفتنی است که بر اساس داستانهای محلی، درخت سرو کهن سالی در این منطقه وجود داشته که آشیانه لک لکی زیبا بوده است. اما زمستان سخت باعث شده تا این لک لک منطقه را ترک کند. به همین خاطر این منطقه را لک لک آشیان و این قلعه را نیز قلعه لک لک آشیان نامیدهاند.
آدرس قلعه لک لک آشیان: نیشابور، منطقه لک لک آشیان، نزدیکی تپه آلب ارسلان
ساعت بازدید: ۲۴ ساعته
هزینه بازدید: رایگان
آرامگاه بی بی شطیطه و زیارتگاه بانو پسنده
آرامگاه بی بی شطیطه از جمله جاهای دیدنی نیشابور است که بین مردم محلی بسیار عزیز و محترم شمرده میشود. بی بی شطیطه نام یکی از زنان فاضل نیشابوری است که بین قرن دوم و سوم هجری قمری در این منطقه زندگی میکرد و امام موسی کاظم، عنایت خاصی به این بانو داشتهاند. به همین خاطر، آرامگاهی کوچک و در عین حال زیبا و با صفا، داخل میدانی واقع در بلوار بهشتی برای وی در نظر گرفتهاند. بسیاری از مردم نیشابور، برای دعا و نذر و نیاز به آرامگاه بی بی شطیطه میآیند. این آرامگاه، فضایی بسیار آرام و دلنشین دارد. همچنین باید بدانید که برخی از ابنیه موجود در این آرامگاه، قدمت ۲۰۰ تا ۳۰۰ ساله دارند. در ضمن، پیکر پاک بانو پسنده، یکی دیگر از زنان فاضل و پاکدامن نیشابوری نیز در همین آرامگاه به خاک سپرده شده است.
آدرس آرامگاه بی بی شطیطه: نیشابور، انتهای بلوار بهشت، میدان بی بی شطیطه
ساعت بازدید: هشت صبح تا پنج عصر
هزینه بازدید: رایگان
گنبدهای آجری شه میر
گنبدهای آجری را بیشک میتوان یکی از مهمترین نمادهای معماری ایرانی – باستانی دانست. منطقه نیشابور نیز یکی از مناطق تاریخی کشور محسوب میشود. به همین خاطر اصلا دور از ذهن نیست که شاهد گنبدهای آجری زیبا و باستانی در این منطقه باشید. در ۱۰ کیلومتری جنوب نیشابور و در مسیری که منتهی به شهر کاشمر است، میتوانید شاهد دو گنبد آجری زیبا باشید که آنها را مهرآباد و شادمهر مینامند. بر اساس نظر باستان شناسان، قدمت این گنبدهای آجری به دوران سلجوقی باز میگردد و از نظر معماری، یک نوع شاهکار به شمار میآیند. یکی از این گنبدها بزرگتر و دیگری کوچکتر است. گنبد بزرگتر دارای پلان بیرون هشت ضلعی است و از نظر معماری تزئینات بیشتری دارد. این گنبدها قطعا آرامگاه افرادی بزرگ و فاضل بودهاند که متاسفانه امروزه شناختی از آنها نداریم. اما قطعا فردی که در گنبد بزرگتر به خاک سپرده شده است، جایگاه اجتماعی بالاتری نسبت به فردی که در گنبد کوچکتر دفن شده، داشته است.
آدرس گنبدهای آجری شه میر: نیشابور، ۱۰ کیلومتری جاده نیشابور کاشمر، نزدیکی ریوند
ساعت بازدید: ۲۴ ساعته
هزینه بازدید: رایگان
شادیاخ نیشابور
شاد یاخ، شادی کاخ یا شادی یاخ نام یکی از قدیمیترین و زیباترین جاهای دیدنی نیشابور است که قدمت آن به اوایل سده سوم هجری قمری باز میگردد. متاسفانه در سال ۶۹۹ هجری قمری، زمین لرزهای بزرگ این منطقه را در نوردید و منطقه مسکونی شادیاخ نیشابور را زیر تلی از خاک مدفون کرد. باستان شناسان شهر باستانی شادیاخ نیشابور را در سال ۱۳۷۹ به صورت کامل کشف کردند و در کاوشهای انجام شده متوجه شدند که این شهر دارای قسمتهای مختلفی همانند آهنگری، شیشه گری، اندرونی، تالار عام و اماکن مختلف دیگری بوده است. متاسفانه امروزه چیز زیادی از آن همه عظمت و ابهت باقی نمانده. اما میتوانید شاهد بقایای باقی مانده از شهر و آثاری همچون سازهای سفالی و شیشهای باشید که صدها سال قدمت دارند. گفتنی است که شادیاخ نیشابور، جزء آثار تاریخی ملی ایران نیز محسوب میشود.
آدرس شادیاخ نیشابور: نیشابور، خیابان عرفان، جنب آرامگاه عطار نیشابوری
ساعت بازدید: هفت صبح الی ۹ شب
هزینه بازدید: رایگان
باغرود
باغرود نام منطقهای زیبا و سرسبز در شمال شرقی نیشابور است که گزینه مناسبی برای یک تفریح دوستانه و خانوادگی به شمار میآید. آخر هفتهها، میتوانید شاهد ازدحام مردم محلی نیشابور در جاده باغرود باشید. این جاده را میتوان یکی از مهمترین تفرجگاههای نیشابور دانست. در طول مسیر، رستورانها و سفرهخانههای متعددی را خواهید دید که منوی خود را در فضای باز سرو میکنند. همانطور که پیش میروید، به یک دریاچه زیبا با نام دریاچه باغرود خواهید رسید. بازدید از این دریاچه پیش از غروب توصیه میشود. علاوه بر آن، یک سایت پاراگلایدر نیز رو به روی کمپ رجایی باغرود وجود دارد که در آن میتوانید تجربهای منحصر به فرد را از مناظر باغرود داشته باشید.
آدرس باغرود: نیشابور، میدان گلها، انتهای جاده باغرود
ساعت بازدید: ۲۴ ساعته
هزینه بازدید: رایگان
روستای دیزباد
زمانی که به دیدن روستای دیزباد میروید، بلافاصله به یاد روستای ماسوله خواهید افتاد. روستایی که آن را به معماری منحصر به فرد پلکانیاش میشناسند. جالب است بدانید که روستای دیزباد نیشابور به عنوان دومین روستا با معماری پلکانی در تمام ایران معروف است. آب و هوای روستای دیزباد که یکی از زیباترین جاهای دیدنی نیشابور محسوب میشود، نیمه کوهستانی و کمی سرد است. به همین خاطر، اکثر اهالی دیزباد، در شهر نیشابور و مشهد زندگی میکنند و شش ماه اول سال به روستای خود باز میگردند.
گفتنی است که دیزباد، دارای اولین شبکه برق خصوصی بوده است. مردم این روستا توانستند با ایجاد یک ژنراتور زغال سنگی، پیش از اینکه برق شهری به آنها برسد، برق مرکزی خصوصی داشته باشند! به همین خاطر مردم این روستا را با سوادترین مردم روستایی در تمام ایران میدانند! طبیعت دیزباد بسیار بکر و دیدنی است و میتوانید حتی در دل تابستان نیز نسیم خنکی را بر پوست صورت خود احساس کنید. شما میتوانید در خانههای روستایی این منطقه اقامت کنید و شبی بسیار خاطره انگیز را تجربه نمایید.
آدرس روستای دیزباد: ۸۰ کیلومتری جاده نیشابور – مشهد ، خروجی روستای دیزباد، بعد از روستای قاسم آباد
ساعت بازدید: ۲۴ ساعته
هزینه بازدید: رایگان
روستای ییلاقی آبشار بار
روستای ییلاقی آبشار بار را میتوان یکی از زیباترین روستاهای ییلاقی و جاهای دیدنی نیشابور دانست. همانطور که از نام این روستا بر میآید، آبشاری بسیار خروشان و زیبا در این روستا وجود دارد که باعث آبادانی آن شده است. این روستا در منطقهای کوهستانی قرار دارد و در شش ماه دوم سال، آب و هوایی بسیار سرد را تجربه میکند. اما در دل تابستان میتوانید از گرمای هوا به این روستا پناه بیاورید و از خنکای آن لذت ببرید. اگر اهل سفری ماجراجویانه هستید، میتوانید یک شب را در خانههای روستایی اقامت کنید و از طبیعت بکر آن و صدای جیرجرکها در دل سکوت شب لذت ببرید. طبیعت روستای ییلاقی آبشار بار یکی از کمنظیرترین مناظر تمام استان خراسان رضوی را ایجاد کرده که برای دوستداران طبیعت، سفری دلپذیر را به ارمغان میآورد.
آدرس روستای ییلاقی آبشار بار: نیشابور، بزرگراه نیشابور فیروزه، جاده فیروزه – قوچان
ساعت بازدید: ۲۴ ساعته
هزینه بازدید: رایگان
غار سرنی
غار سرنی نام یکی از جاهای دیدنی نیشابور است که به عنوان بزرگترین غار آبی تمام استان خراسان محسوب میشود. این غار در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر باستانی نیشابور واقع شده و بازدید از آن به دوستداران طبیعت و همچنین صخرهنوردان اکیدان توصیه میشود. بد نیست بدانید که در برخی از نواحی غار سرنی، عمق آب به حدی میرسد که دسترسی شما را محدود میکند. پس خودتان را برای یک پیادهروی نسبتا سخت و آب تنی در این غار آماده کنید! توصیه اکید میشود که تنها افرادی با آمادگی جسمانی بالا به همراه گروههای ورزشکار و متخصص از این غار بازدید کنند. همچنین همراه داشتن تجهیزات لازم غار نوردی نیز توصیه میشود
آدرس غار سرنی: شمال غربی نیشابور، روستای درخت جوز، غار سرنی
ساعت بازدید: ۲۴ ساعته – اما توصیه میشود پیش از غروب آفتاب به بازدید خود پایان دهید.
هزینه بازدید: رایگان
معدن فیروزه نیشابور
زمانی که صحبت از شهر زیبای نیشابور به میان میآید، بی درنگ به یاد فیروزه اصیل و کمیاب نیشابور میافتیم. معادن فیروزه زیادی در اطراف نیشابور وجود دارند و همین مساله باعث شده تا انواع صنایع دستی ساخته شده با فیروزه، تبدیل به یکی از مهمترین سوغات نیشابور شوند. بسیاری از اهالی نیشابور در معادن فیروزه یا ساخت زیورآلات با فیروزه مشغول به کار هستند و از این طریق امرار معاش میکنند. جالب است بدانید که در ۵۳ کیلومتری شمال غرب نیشابور، یکی از مهمترین معادن فیروزه وجود دارد که سالانه میتوان حدود هشت هزار تن سنگ فیروزه از آن برداشت کرد اما برای حفظ منابع طبیعی، سازمان حفاظت از منابع، تنها مجوز برداشت سالانه ۴۰ تن را صادر کرده است. این معدن جزء معادن عمومی شهر محسوب میشود و میتوانید از آن بازدید کنید تا با روند استخراج فیروزه بیشتر آشنا شوید.
آدرس معدن فیروزه نیشابور: ۵۳ کیلومتری شمال غرب نیشابور، چهار کیلومتری روستای معدن
ساعت بازدید: هشت صبح تا پنج عصر به جز ایام تعطیل
هزینه بازدید: رایگان
درخت چنار کهنسال
درخت چنار کهنسال یکی از زیباترین جاهای دیدنی نیشابور به حساب میآید. این درخت در فاصله ۵۰کیلومتری شمالغرب نیشابور و در روستای درخت جوز قرار دارد. این روستا دارای درختان بسیار زیادی است به همین خاطر آن را با نام روستای درخت جوز میشناسند. وجود منابع آب کافی، هوای منابع و خاک حاصلخیز باعث شده تا درختان در این روستا رشد مناسبی داشته باشند. در کنار چشمه اصلی آب این روستا، درخت چناری کهنسال به چشم میخورد. درختی که عمر آن بیش از ۴۰۰سال تخمین زده میشود. قطر تنه این درخت به بیش از ۹ متر میرسد. این درخت در مسیر جاده نیشابور – قوچان قرار دارد. بد نیست بدانید این درخت داخل فهرست آثار طبیعی ملی کشور نیز قرار دارد. بسیاری از مسافران کنار این درخت عکس یادگاری میگیرند، پس این موقعیت را از دست ندهید.
آدرس: استان خراسان رضوی، نیشابور، روستای درخت جوز
ساعت بازدید: ۲۴ ساعته
هزینه بازدید: رایگان
گرمابه مرمر نیشابور
گرمابه مرمر یکی دیگر از جاهای تاریخی نیشابور است. این حمام در بخش بازار تاریخی سرپوش قرار دارد و دارای قدمت زیادی است. این حمام را بسیاری با نام حمام بازار سرپوش نیز میشناسند. حمام مرمر در ابتدای بازار سرپوش قرار داشته و تا درب ورودی شمالی بازار حدود ۵۰متر فاصله دارد. بر اساس اسناد تاریخی، قدمت این حمام به دوران صفویه باز میگردد. در دوران قاجار و پهلوی از این حمام استفاده میشده و به همین خاطر در هر دوره بر اساس نیاز خود، تغییراتی را در آن اعمال کردند. جالب است بدانید ۲ دانگ این حمام در سال ۱۲۷۰ از سوی حبیب قلی خان و ۲ دانگ دیگر از سوی حاج ملا محمد تقی و ۲ دانگ دیگر از جانب حاج میرزا ابوالقاسم وقف شده است و جزو اموال اداره اوقاف به حساب میآید. روی دیوارهای این حمام نقاشیهای بسیاری به چشم میخورد که جزو دیدنیهای گرمابه به حساب میآید.
آدرس: خراسان رضوی، نیشابور، خیابان عدالت شرقی، ضلع غربی درون بازار سرپوش
ساعت بازدید: ۲۴ ساعته
هزینه بازدید: رایگان
آب انبار بازار نو
آبانبار بازار نور دقیقاً روبهرو درب ورودی شمالی بازار معروف سرپوشی و ابتدای بازار نو قرار دارد. قدمت این آبانبار به دوران قاجار باز میگردد. راهرو ورودی انبار بهسمت غرب باز میشود و با ۱۷ پله بهسمت پایین میرود. این آبانبار ۴ متر در ۳.۵ متر است. این آبانبار یکی از آثار ملی ایران است و هنوز امکان بازدید از آ« وجود دارد.
آدرس: خراسان رضوی، نیشابور، خیابان عدالت شرقی، روبهروی دروب ورودی شمالی بازار سرپوش در ابتدای بازار نو
ساعت بازدید: ۲۴ ساعته
هزینه بازدید: رایگان
سرای زهدی نیشابور
سرای زهدی در جوب راسته بازار سرپوشیده نیشابور و در غرب بازار قرار دارد. کاروانسرای معروف فرخآباد که یکی از جاهای دیدنی نیشابور است نیز در همین راسته بازار به چشم میخورد. البته بخشهای بسیاری از این کاروانسرا نابود شده؛ اما هنوز هم امکان بازدید از آن وجود دارد. در این راستا چندین و چند حجره مختلف وجود دارند. در این حجرهها، کاسبان قدیمی و باسابقه مشغول فعالیت هستند. بازدید از این بازار میتواند برای گردشگران جذابیت بسیاری داشته باشد.
آدرس: خراسان رضوی، نیشابور، خیابان عدالت شرقی، جنوب راستهی بازار سرپوشیدهی نیشابور
ساعت بازدید: ۲۴ ساعته
هزینه بازدید: رایگان
روستای خرو علیا
بعد بازدید از جاهای دیدنی نیشابور، اگر اهل ماجراجویی بیشتری هستید، میتوانید سری به روستای خرو علیا بزنید. این روستا یکی از روستاهای ییلاقی نیشابور است و در درهای خرم و باصفا قرار دارد. در این روستا تا چشم کار میکند، درختان مختلف و سرسبز دیده میشود. همچنین آبشاری خروشان از ارتفاعات این روستا بهسمت پایین میریزد که جذابیت روستا را دوچندان میکند. این روستا در فاصله ۲۰کیلومتری نیشابور قرار دارد و در کمترین زمان ممکن میتوانید خودتان را به این روستا برسانید. به همین خاطر بسیاری از گردشگران حین سفر به نیشابور، از روستای خرو نیز دیدن میکنند.
آدرس: استان خراسان رضوی، خرو علیا، شهر ییلاقی خرو
ساعت بازدید: ۲۴ ساعته
هزینه بازدید: رایگان
جاهای دیدنی نیشابور تمامی ندارد و هر گوشهاش جذابیت برای دیدن و وقت گذرانی دارد. اگر به این شهر سفر کردید، نظرات خودتان را با ما در میان بگذارید.
برای آشنایی بیشتر با دیدنی های نیشابور کلیک کنید.
فائزه میرسلطانی
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
6 دیدگاه
مطالب مرتبط
پربحث ترین مطالب
- تعداد نظرات: 372
- تعداد نظرات: 170
- تعداد نظرات: 162
- تعداد نظرات: 158
- تعداد نظرات: 153
- تعداد نظرات: 146
- تعداد نظرات: 133
- تعداد نظرات: 128
- تعداد نظرات: 122
- تعداد نظرات: 116
دمتان گرم نیشابور( اصفهان کوچک )
مردمی خون گرم دوست داشتنی دارید
خداوکیلی عالی بود من بردم دانشگاه استادم بهم مثبت داد عالی یعنی ترکوندم
مامیزبان خوبی برای شماعزیزان خواهیم شد ان شاالله
ما اصلیتمون نیشابوری هست و همه جاها را رفتیم علیه
سلام
ما به روستای بار
آبشارش رفتیم هوای بسیارخوب. منطقه ای بسیار زیبا.کلاخوب
ولی جاده جاده
نگو
چه جاده خراب وپر سنگ وقلوه
تایر های ماشین وجلوبندی ماشین داغون شد
دیگه دوباره به اونجا نمیریم
واقعا خیلی سخت گذشت
تااز روی قلوه سنگا رد شدیم
من رفتم خیلی زیبا و جذاب هست تمام مکان هایش مخصوصا دهکده چوبی چون تا حالا چنین چیزی ندیده بودم