شهر توریستی و قدیمی استانبول، بین دو قاره‌ی آسیا و اروپا قرار دارد. مشخصه‌ا‌ی ویژه و منحصر به فرد، که باعث شده شهر پر از جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی و مذهبیِ متنوع و جذاب باشد. مساجد از زیباترین جاذبه‌های استانبول هستند که علاوه بر اهمیتشان به عنوان عبادتگاه، به لحاظ تاریخ و فرهنگ نیز از ارزش بالایی برخوردارند. شهر استانبول از سال ۱۴۵۳ تا ۱۹۲۲ پایتخت امپراتوری مسلمانِ عثمانی بود. در این دوره‌ی تاریخی، سرتاسر شهر با مساجد بزرگ، زیبا و سلطنتی آراسته شد. مساجدی که بسیاری از آن‌ها تا به امروز باقی مانده‌ و به مکان‌هان مهم گردشگری تبدیل شده‌اند. در حال حاضر حدود سه هزار مسجد در استانبول وجود دارد که با مناره‌های سر به آسمان ساییده و معماری باشکوهشان در نقاط مختلف شهر خودنمایی می‌کنند. در میان نقاط گردشگری استانبول، مساجد آنقدر مهم و معروفند که اگر کسی به این شهر سفر کند و از چند مسجد دیدن نکند، گویی سفرش ناتمام مانده است! در ادامه شما را با ۱۲ مورد از بهترین مساجد استانبول آشنا می‌کنیم، تا اگر کوله بار سفر به این شهر توریستی را بسته‌اید، آن‌ها را در لیست مکان‌هایی که حتماً باید ببینید، قرار دهید. با سفرزون همراه شوید تا با هم نگاهی به این مساجد داشته باشیم.

saadatrent
مسجد ایاصوفیه

مسجد ایاصوفیه (به ترکی Ayasofya و به انگلیسی Hagia Sophia)، کلیسایی بزرگ و با شکوه بود که در قرن ششم میلادی توسط امپراتوری بیزانس بنا شد. کلیسایی که تاریخ معماری را متحول کرد و نزدیک به هزار سال، بزرگترین مکان مذهبی جهان باقی ماند. پس از پایان امپراتوری بیزانس و به قدرت رسیدن عثمانی‌ها، این کلیسا در سال ۱۴۵۳ و به دستور سلطان محمد دوم، به مسجد ایاصوفیه تبدیل شد. از آن زمان به بعد، سایر مساجد استانبول را با الگوبرداری از معماری مسجد ایاصوفیه ساختند. این بنا در دوران سلاطینِ بعدی، تحت مرمت و بازسازی قرار گرفت و عناصر اسلامی نظیر نقاشی‌ها، لوح‌ها و کتیبه‌هایی از آیات قرآن، قاب‌های بزرگ خطاطی شده و کاشی‌کاری‌های زیبا به آن اضافه شد. سرانجام پس از گذشت ۵۰۰ سال، در سال ۱۹۵۳، از مسجد به موزه تغییر کاربری داد. ایاصوفیه مساحتی حدود شش هزار متر مربع دارد و بیشتر به واسطه‌ی گنبد شکوهمندش شناخته می‌شود. مناره‌های بلند، طراحی و تزئینات زیبای داخلی، موزاییک‌های پوشیده از نقاشی و ستون‌های مرمری از دیدنی‌های این مسجد تاریخی هستند. معماری و طراحی حیرت‌انگیز و پر زرق و برق داخلی و خارجی، شگفتی‌های هنری و ارزش تاریخی، آن را در لیست بهترین آثار تاریخی جهان قرار داده است و گردشگران زیادی را از نقاط مختلف دنیا در اینجا جمع می‌کند.

قیمت بلیت : ۷۲ لیر

زمان‌های بازدید : همه روزه به جز دوشنبه‌ها

اول آوریل تا ۳۱ اکتبر از ساعات ۹ تا ۱۹ حداکثر تا ساعت ۱۸ می‌توانید اقدام به تهیه‌ی بلیت نمایید.

اول نوامبر تا ۳۱ مارس، ساعات ۹ تا ۱۷ حداکثر تا ساعت ۱۶ می‌توانید اقدام به خرید بلیت نمایید.

آدرس: استانبول، منطقه‌ی اروپایی فاتح، محله‌ی سلطان احمد، میدان ایاصوفیه، موزه‌ی ایاصوفیه.

شماره تماس :

۵۰ ۱۷ ۵۲۲ ۲۱۲ ۹۰+

۸۹ ۰۹ ۵۲۲ ۲۱۲ ۹۰+


برای دریافت راهنمای سفر به استانبول کلیک کنید.


  • مسجد سلطان احمد (Sultan Ahmet)، مسجد آبی استانبول

مسجد سلطان احمد

سلطان احمد از نمونه‌های باارزش باقیمانده از دوران عثمانی‌ها و یکی از معروفترین مساجد استانبول است. اوایل قرن ۱۷ میلادی بود و ۴۰ سالی می‌شد که عثمانی‌ها مسجد جدیدی نساخته بودند. بعد از پیروزی‌های امپراتوری عثمانی در چندین جنگ متوالی در سال ۱۶۰۹، سلطان احمد اول دستور ساخت مسجدی بزرگ و زیبا را صادر کرد. بنایی که در سال ۱۶۱۶ میلادی تکمیل شد. پس از درگذشت سلطان احمد، او را در همین مسجد به خاک سپردند.

به دلیل کاشی‌کاری‌های آبی رنگِ نمای داخلیِ مسجد، آن را با نام «مسجد آبی» نیز می‌شناسند. رنگ آبی، منحصر به طراحی داخلی این جاذبه نیست. قرار گرفتن آن در نزدیکی تنگه‌ی بُسفُر و همجواری با آبیِ بیکران دریای مرمره، آبی‌های مجموعه را کامل کرده است. مسجد پنج گنبد اصلی، هشت گنبد فرعی و شش مناره دارد و تعداد مناره‌های آن از همه‌ی مساجد استانبول بیشتر است. در معماری آن، ترکیبی از المان‌های بیزانسیِ ایاصوفیه و معماری سنتی اسلامی دیده می‌شود. این مسجد تعمداً در کنار ایاصوفیه بنا گردید تا نشان دهد معماری عثمانی توانایی رقابت با معماری کلیساهای بیزانسی را دارد.

قیمت بلیت : رایگان

زمان‌های بازدید :

́ ۸:۳۰ تا ́ ۱۱:۳۰

۱۳ تا ́ ۱۴:۳۰

́ ۱۵:۳۰ تا ́ ۱۶:۴۵

جمعه‌ها از ساعت ́ ۱۳:۳۰ باز است.

آدرس : استانبول، منطقه‌ی اروپایی فاتح، محله‌ی سلطان احمد، خیابان آت میدانی، مسجد سلطان احمد

شماره تماس : ۶۸ ۴۴ ۴۵۸ ۲۱۲ ۹۰+

  • مسجد سلیمانیه (Süleymaniye)، شاهکار معماری عثمانی

مسجد سلیمانیه

مسجد سلیمانیه یکی از جذابترین دیدنی‌های شهر است و رتبه‌ی دوم را در لیست بزرگترین مساجد استانبول دارد. این مجموعه نیز یادگاری از دوران حکومت عثمانی‌هاست که در سال‌هال ۱۵۵۵ تا ۱۵۶۳ میلادی احداث شد. ساخت بنا به دستور مشهورترین و بزرگترین شاه عثمانی، «سلطان سلیمان» و با نظارت و طراحیِ استاد سینان، که یک معمار چیره دست سلطنتی بود، انجام گرفت و در آن آمیزه‌ای از معماری اسلامی و معماری کلیساهای بیزانسی به چشم می‌خورد. ساختمان‌های گنبددارِ بزرگ، چهار مناره‌ی تیز و مرتفع، کاشی‌کاری‌های پر طمطراق و شکوهِ بی‌مانند حیاطِ مجموعه، هر یک در نوع خود دیدنی و جذابند. آرامگاه سلطان سلیمان، همسرش خرّم و استاد سینان همگی در این مسجد قرار دارند.

قیمت بلیت : رایگان

زمان بازدید : ۲۴ ساعته

آدرس : استانبول، منطقه‌ی اروپایی فاتح، محله‌ی سلیمانیه، خیابان پروفسور صدیق سامی اونار، مسجد سلیمانیه

شماره تماس : ۱۰ ۶۴ ۵۲۴ ۲۱۲ ۹۰+

مسجد رستم پاشا

ساخت این مسجد در سال ۱۵۶۱میلادی، به دستور رستم پاشا و با سرپرستیِ استاد سینان، معمارِ سرشناس وقت آغاز شد و در سال ۱۵۶۳ به پایان رسید. رستم پاشا، وزیر اعظمِ سلطان سلیمان و نیز همسر مهری ماه سلطان(دختر خرّم سلطان و سلطان سلیمان) بود. مردی که بخش زیادی از اندوخته‌های خود را صرف ساخت مسجد، مکان‌های عمومی و کمک به خیریه‌ها کرد و در تاریخ، سیاستمداری خوشنام است.‌ ایده آن بود که مسجد در مکانی شلوغ و پر رفت و آمد ساخته شود، از این رو فضای زیادی در اختیار نبود. به همین جهت برخلاف سایر مساجد استانبول، به جای تمرکز بر روی عظمت بنا، به زیباسازی و طراحی داخلی آن توجه بیشتری شد. این مسجد در کنار مسجد سلیمانیه قرار دارد و از ویژگی‌های برجسته‌ی آن، استفاده از کاشی‌های پر نقش و نگار و ظریفِ ایزنیک(مهمترین مرکز تولید سرامیک و کاشی در امپراتوری عثمانی)، با طرح‌هایی از گل‌های رز، مینا، زنبق، لاله و میخک است. تعدادی از کاشی‌ها به رنگ قرمز هستند و جالب است بدانید که ساخت کاشی‌های قرمز رنگ در آن زمان، بسیار سخت و چالش‌برانگیز بود. این مسجدِ کوچک اما پر زرق و برق، یکی از تماشایی‌ترین مساجد استانبول است که پیشنهاد می‌کنیم حتماً از آن دیدن کنید.

قیمت بلیت : رایگان.

زمان‌های بازدید : ۱۰ صبح تا ۶ عصر (به جز ساعات نماز).

آدرس : منطقه‌ی فاتح، محله‌ی رستم پاشا، خیابان هسیرجیلار (Hasırcılar)، مسجد رستم پاشا.

شماره تماس : ۵۳ ۶۴ ۶۳۱ ۲۱۲ ۹۰+

  • مسجد اورتاکوی (Ortaköy) ، بنایی مجلل در کنار تنگه‌ی بسفر

مسجد اورتاکوی

مسجد اورتاکوی که با نام رسمی «مسجد مجیدیه» شناخته می‌شود، در سال‌های ۱۸۵۴ تا ۱۸۵۶ میلادی به فرمان یکی از شاهان عثمانی به نام عبدالمجید احداث گردید. معماران بنا، یک پدر و پسر ارمنی به نام‌های گارابت امیرا بالیان و نیگوقوس بالیان بودند که آن را به سبک معماری نئوباروک ساختند. نمای خارجی مسجد با سنگ مرمر پوشانده شده است و پنجره‌های بزرگ آن، نور خورشید را در طول روز به داخل ساختمان هدایت می‌کنند. این بنای باشکوه، دو مناره‌ی بزرگ و سفید رنگ و یک گنبد بزرگ دارد که بر روی بخش اصلی ساختمان واقع شده‌اند. مسجد اورتاکوی بدون اغراق یکی از زیباترین مساجد استانبول بوده و قرارگیری در کنار تنگه‌ی بسفر و پل بسفر، آن را به جاذبه‌ای رؤیایی تبدیل کرده است. اگر اهل عکاسی هستید، در بازدید از مسجد اورتاکوی، دوربینتان را فراموش نکنید، تا چنین سوژه‌ی خاص و زیبایی را از دست ندهید. شب‌ها نیز زمان مناسبی برای دیدن این مسجد زیباست که در کنار پل بسفر با نورپردازی‌های بی‌نظیرش، همچون جواهری زیبا می‌درخشد.

قیمت بلیت : رایگان

زمان‌های بازدید : ۹ تا ́ ۱۶:۴۵

آدرس : استانبول، منطقه اورتاکوی، ناحیه‌ی بِشیکتاش، محله‌ی مجیدیه، مسجد اورتاکوی

  • مسجد جدید استانبول ، با قدمت بیش از سه قرن!

مسجد جدید استانبول

مسجد جدید (به ترکی استانبولی: Yeni Camii)، بر خلاف نامش یکی از مساجد تاریخی شهر است. اولین بار در سال ۱۵۹۷ میلادی سلطان صفیه(همسر سلطان مراد سوم) دستور داد که ساخت مسجد را شروع کنند اما پس از مدتی، به دلایل سیاسی ناتمام گذاشته شد. در آتش‌سوزی سال ۱۶۶۰ بخش اعظم مسجد تخریب گردید. پس از این واقعه، یکی از معماران سلطنتی به نام مصطفی آقا به والده سلطان تورخان(مادر محمد سلطان) پیشنهاد کرد که ساخت آن را از سر بگیرند. والده سلطان مؤافقت نمود و سرانجام مسجد بعد از نزدیک به هفت دهه، در سال ۱۶۶۳ کامل شد. این بنا با ۶۶ گنبد بزرگ و کوچک و دو مناره‌ی بلند و سوزنی‌شکل یکی از جذابترین مساجد استانبول است که در ساحل خلیج شاخ طلایی(یک آبراه عظیم شهری و ورودی اصلی تنگه‌ی بسفر) و در انتهای جنوبی پل گالاتا قرار دارد. در نمای داخلی آن، از کاشی‌های آبی رنگ ایزنیک استفاده شده که جلوه‌ای از هنر دوران عثمانی است. مسجد جدید همچون اغلب مساجد استانبول، یک بخش اصلی برای انجام فعالیت‌های مذهبی و چند بخش فرعی برای رسیدگی به امور فرهنگی دارد.

قیمت بلیت : رایگان

زمان‌های بازدید : ۹ تا ۱۸

آدرس : منطقه‌ی اروپایی فاتح، ناحیه‌ی تاریخی امینونو(Eminönü)، محله‌ی رستم پاشا، مسجد جدید

  • مسجد ایوب (Eyüp)، محل تاجگذاری پادشاهان مسلمان عثمانی

مساجد استانبول
مسجد ایوب | مساجد استانبول

مسجد ایوب نخستین مسجدِ بنا شده بعد از فتح قسطنطنیه بود که ساخت آن به سال ۱۴۵۸ میلادی برمی‌گردد. این مسجد سالیان طولانی به عنوان محل تاجگذاری شاهان مسلمان عثمانی مورد استفاده قرار می‌گرفت. ابو ایوب انصاری از یاران پیامبر اسلام بود که گفته می‌شود در جریان اولین محاصره‌ی قسطنطنیه توسط اعراب، در سال ۶۷۰ میلادی درگذشت و در همینجا به خاک سپرده شد. آرامگاه او هم اکنون در ضلع شمالی حیاط مسجد و درست روبروی ورودی صحن اصلی قرار دارد. وجود این آرامگاه باعث شده که مسجد، احترام و جایگاه ویژه‌ای در میان مسلمانان داشته باشد. با گذشت چند قرن، ساختمان مسجد به دلیل عوامل طبیعی همچون زلزله رو به ویرانی رفت تا اینکه در اواخر قرن ۱۸ میلادی، سلطان سلیم سوم دستور داد تمام مسجد به جز مناره‌ها را تخریب کرده و از نو ساخته بسازند. بنای جدید در سال ۱۸۰۰ میلادی تکمیل شد و تا به امروز به عنوان یکی از مهمترین مکان‌های مذهبی ترکیه باقی مانده است.

قیمت بلیت : رایگان

زمان‌های بازدید : همه روزه

۹:۰۰ تا ́ ۱۱:۱۵

́ ۱۲:۴۵ تا ́ ۱۴:۱۵

́ ۱۵:۱۵ تا ́ ۱۶:۴۵

جمعه‌ها از ́ ۱۰:۳۰ تا ́ ۱۳:۴۵ بسته است.

آدرس : استانبول، منطقه‌ی ایوب، محله‌ی مرکزی، جامی کبیر، مسجد ایوب

شماره تماس : ۱۶ ۴۴ ۵۴۴ ۲۱۲ ۹۰+

  • مسجد فاتح (Fatih)، از زیباترین و باشکوه‌ترین مساجد استانبول

مساجد استانبول
مسجد فاتح | مساجد استانبول

این مجموعه در سال‌های ۱۴۶۲ تا ۱۴۷۰میلادی ساخته شد. سلطان محمدِ فاتح دستور داد مسجدِ بزرگی را بر روی خرابه‌های کلیسای حواریون بسازند. جایی که آرامگاه تعداد زیادی از سلاطین دوران بیزانس در آن قرار داشت. بنای اولیه‌ی مسجد، شامل مراکز عمومی و خیریه همچون بیمارستان، مدرسه، کاروانسرا، بازار، چندین آشپزخانه و حمام بود که بخش بسیار زیادی از آن به مرور زمان از بین رفت. زلزله‌ی سال ۱۷۶۶ نیز آسیب جدی به ساختمان مسجد وارد کرد. یک سال بعد از وقوع زلزله، اقدامات لازم برای احداث ساختمان جدید انجام گرفت و در سال ۱۷۷۱ از بنایی با معماری کاملاً متفاوت و به سبک باروک رونمایی شد که به لیست بهترین مساجد استانبول پیوست. مسجد فاتح یک گنبد بزرگ مرکزی دارد که با گنبدهای کوچکی احاطه شده است. آرامگاه سلطان محمد و همسرش نیز در همین مسجد قرار دارد. هنگامی که به داخل ساختمان می‌روید، محو تماشای زیبایی‌های هنر اسلامی به کار رفته در آن می‌شوید. بد نیست بدانید که هر چهارشنبه، بازاری محلی در خیابانِ ضلع شمالی مسجد برپا می‌شود که دیدن آن خالی از لطف نخواهد بود.

قیمت بلیت : رایگان

زمان بازدید : همه روزه ۹ تا ۱۸ به جز ساعات نماز

آدرس : منطقه‌ی اروپایی فاتح، محله‌ی علی کوشچو (Ali Kuşçu)، خیابان هتات نافیز (Hattat Nafiz)، مسجد فاتح.

  • مسجد مهری ماه سلطان (Mihrimah Sultan)، هدیه‌ای عاشقانه از پدر

مسجد مهری ماه سلطان | مساجد استانبول
مسجد مهری ماه سلطان | مساجد استانبول

این مسجد در سال ۱۵۶۰ میلادی، به دستور سلطان سلیمان برای دختر عزیزش مهری ماه ساخته شد. معمار بنا، همان استاد سینانِ معروف است که تعداد زیادی از مساجد استانبول به دست او ساخته شد. سبک معماریِ مسجد، شبیه به سایر مساجد دوران عثمانی و درست مانند آن‌ها شامل بخش‌هایی همچون مسجد، مدرسه، حمام و تعدادی مغازه بود که گذر زمان، رنگ ویرانی بر برخی قسمت‌ها پاشید و در حال حاضر اثری از آن‌ها وجود ندارد. گنبد تاریخی مسجد به ارتفاع ۳۷ متر و قطر ۲۰ متر و مناره‌ی بلند و زیبایش، آن را به بنایی منحصر به فرد در ادیرنه کاپی(Edirnekapı) تبدیل کرده است. این مسجد بر روی تپه‌ش ششم(از میان تپه‌های هفتگانه‌ی استانبول) قرار دارد. جالب است بدانید که مسجد دیگری نیز به نام مهری‌ ماه سلطان در یکی از محله‌های بخش آسیایی استانبول به نام اُسکودار(Üsküdar) وجود دارد که در سال ۱۵۴۸ بنا گردید. البته داستان دیگری توسط مردم محلی نقل می‌شود مبنی بر اینکه ساخت مسجد دوم در ادیرنه کاپی، حامل پیامی از استاد سینان برای نشان دادن عشق پنهانیش به مهری ماه سلطان بوده است.

قیمت بلیت : رایگان

ساعات بازدید : همه روزه از ۹ تا ۱۸، به جز ساعت‌های نماز.

آدرس : منطقه‌ی فاتح، محله‌ی کاراگومروک(Karagümrük)، خیابان کالِبویو(Kaleboyu)، مسجد مهری ماه سلطان

  • مسجد شاهزاده (Şehzade)، از پر نقش و نگارترین مساجد استانبول

مساجد استانبول
مسجد شاهزاده | مساجد استانبول

مسجد شاهزاده به فرمان سلطان سلیمان اول و برای یادبود پسرش شاهزاده محمد بنا شد. محمد، بزرگترین پسر او و خرم سلطان بود که در سن ۲۱ سالگی بر اثر بیماری آبله از دنیا رفت. ساخت مسجد از سال ۱۵۴۴ تا ۱۵۴۸ میلادی به طول انجامید و اولین پروژه‌ی مهمی بود که به معمار سینان واگذار شد. این مسجد یک باغ سرسبز و زیبا و دو مناره‌ی مرتفع دارد. برخلاف تزئینات ساده و معمولیِ اغلب مساجد استانبول، در طراحی داخلی و خارجی مسجد شاهزاده از الگوهای بسیار دقیق، پیچیده و استادانه‌ای استفاده شده است که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به سنگ‌تراشی‌های ظریف و زیبای مناره‌ها اشاره نمود.

قیمت بلیت : رایگان

زمان‌های بازدید : همه روزه به جز ساعات برگزاری نماز.

آدرس : منطقه‌ی فاتح، محله‌ی کلندرهانه(Kalenderhane)، خیابان شاهزاده باشی، مسجد شاهزاده

  • مسجد زِیرک (Zeyrek)، ساختمان آجری رنگِ بیزانسی

مساجد استانبول
مسجد زِیرک | مساجد استانبول

این بنا، کلیسایی به نام پانتوکراتور(Pantokrator)، متعلق به قرن دوازدهم میلادی بود و مزار بسیاری از سلاطین و کشیشان دوران بیزانس در آن قرار داشت. پانتوکراتور در اصل مجموعه‌ای شامل دو کلیسای بزرگ ارتدوکس و یک کلیسای کوچک بود که پس از سقوط امپراتوری بیزانس و پیروزی عثمانی‌ها، در سال ۱۴۵۳ برای مدتی به مدرسه و سپس به مسجد تبدیل شد. نام مسجد را به احترام ملّا زیرک، استاد و پژوهشگر مذهبی که در مدرسه تدریس می‌کرد، زیرک گذاشتند. مسجد زیرک مانند بسیاری دیگر از مساجد استانبول یک گنبد اصلی در مرکز و چند گنبد جانبی در پیرامونش دارد. نمای بیرونی مسجد از جنس آجر و به رنگ قرمز است و پنجره‌های سفید رنگی در بخش‌های مختلف آن به چشم می‌خورد. معماری خارجی بنا تداعی کننده‌ی سبک معماری باروک و بیزانس است، در حالی که داخل مسجد با کاشی‌ها و کتیبه‌هایی زیبا از آیات قرآن تزئین شده و سبک معماری عثمانی را به نمایش می‌گذارد.

قیمت بلیت : رایگان

زمان‌های بازدید : همه روزه از ۹ تا ́ ۲۱:۳۰

آدرس : استانبول، منطقه‌ی اروپایی فاتح، محله‌ی زِیرک، خیابان عیبادتانه (İbadethane)، مسجد زیرک

شماره تماس : ۲۰ ۲۳ ۵۱۲ ۲۱۲ ۹۰+

  • مسجد دولماباغچه (Dolmabahçe) ، بخشی از یک کاخ سلطنتی

مساجد استانبول
مسجد دولماباغچه

مسجد دولماباغچه یکی از متفاوت‌ترین مساجد استانبول محسوب می‌شود که قسمتی از کاخ دولماباغچه است. خودِ مسجد نیز بیشتر به یک قصر سلطنتی و مجلل شباهت دارد. ساخت آن در سال ۱۸۵۲ میلادی و به دستور والده سلطان بزم عالم آغاز شد. یک سال پس از شروع کار، والده سلطان درگذشت و با کمک‌های پسرش، سلطان عبدالمجید، ساخت بنا در سال ۱۸۵۵ به پایان رسید. این بنا توسط معمار گارابت بالیان و به سبک معماری نئوکلاسیک و سلطنتی ساخته شده است. بازدید از این ساختمان سفید رنگ در کنار دو مناره‌ی سر به فلک کشیده‌اش و تزئینات زیبا و با شکوه داخلیش تجربه‌ای شگفت‌انگیز برایتان خواهد بود.

قیمت بلیت : رایگان

زمان‌های بازدید : همه روزه از ۹ تا ۱۸

آدرس : استانبول، منطقه‌ی اروپایی بی‌اغلو، محله‌ی عمر آونی، خیابان مجلیسی میبوسان(Meclis-i Mebusan)، مسجد دولماباغچه

شما خوانندگان عزیز در مورد این مکان‌های تاریخی و مذهبی چه نظری دارید؟ کدام مساجد را بیشتر از بقیه می‌پسندید؟ اگر قبلا به استانبول رفته‌اید چند مورد از مساجد بالا را دیده‌اید و چه تجربیات و خاطراتی از این مکان‌ها دارید؟چنانچه می‌خواهید برای اولین بار به این شهر سفر کنید، دوست دارید کدام مساجد را ببینید؟ منتظر نظرات و پیشنهادات شما سفرزونی‌های عزیز هستیم.


برای آشنایی بیشتر با دیدنی های استانبول کلیک کنید.