در این مطلب از سفرزون در پی آن هستیم که نکاتِ تازه برای تازه کارهای سفردوست، ارائه کنیم، نکاتی که شما را در نخستین تجربههای طبیعت گردی یاری میکند.
در قدم اول به پنج درجهی سختی طبیعت گردی میپردازیم، سپس نکات و پیشنهادهایی را در این باره با شما در میان می گذاریم. هر کدام از این نکات بسیار مهم هستند و توصیه میکنیم که هیچ کدام را ساده نگیرید، چرا که رعایت نکردن هرکدام، طبیعت گردی را به کاری سخت و طاقتفرسا، تبدیل میکند! انتخاب با خودتان است. پس با ما در سفرزون همراه باشید!
کدام طبیعت گردی ؟
قبل از اینکه در مورد این نکات تازه برای طبیعتگردهای تازهکار حرف بزنیم بهتر است تعریفمان را از طبیعت گردی یکی بکنیم. وقتی از طبیعت گردی حرف میزنیم در واقع از چه حرف میزنیم؟
پنج درجه سختی، طبیعت گردی
طبیعت گردی پنج درجه سختی دارد: طبیعتگردی سَبُک، طبیعتگردی متوسط، طبیعتگردی سخت، طبیعت گردی سنگین و در آخر طبیعتگردی فوق سنگین. در این تقسیم بندی پنج شاخص مهم وجود دارد: شرایط آب و هوایی، ارتفاع, میزان شیب، میزان مسافت و اقامت.
مثلا درجه سختی متوسط، یعنی اینکه روزانه حدودا چهار الی پنج ساعت پیاده روی دارید، اقامت شما به صورت کمپینگ کردن خواهد بود و توالت در آن از نوع صحرایی است.
منظور از درجه سختی سنگین، پیاده روی بیشتر از هشت ساعت در روز است. ارتفاع پیاده روی بالای چهار هزار متر است آب و هوا شدیدا متغییر و ناپایدار است، تایید سرپرست برای جضور شرکت کنندگان الزامی است. برای این نوع سفر ها آمادگی جسمانی بالایی نیاز است گرچه شرایط روحی بالاتری از نظر جسمانی نیاز است.
در این جا ما در مورد طبیعت گردی سخت و تا حدودی سنگین حرف می زنیم، در مورد طبیعت گردی های یک روزه و پیک نیک ها حرف خاصی وجود ندارد جز اینکه خواهشا از طبیعت مراقبت کنید. حالا بیایید با یکدیگر یک به یک نکات لازمی که باید در طبیعت گردی را بدانید با یکدیگر مرور کنیم.
اولین نکته این است، از نور روز پیروی کنید!
با نور خورشید حرکت کنید بعد از غروب کمتر فعالیت کنید. دو دلیل برای این نکته وجود دارد طبیعت از آدمی انرژی می گیرد شما در طبیعت استراحت و خواب مطلق ندارید باید از خود در طول شب هم مراقبت کنید. لذا اگر بعد از غروب پیاده روی کنید خسته خواهید بود و شب خطرناکی را شاید تجربه کنید نکته دوم این است پیاده روی در شب علاوه بر اینکه شما از زیبایی های طبیعت محروم هستید در معرض هجوم حیوانات هستید استراحت کنید و شب را بی خطر بگذرانید.
از مسیر اصلی خارج نشوید!
طبیعت گردی همانند پرسه زنی در شهر نیست. طبیعت پر از جاهای مختلف است که شاید شما را به دام بیاندازد و برگشت را برایتان ناممکن کند، لذا راه اصلی را همیشه ارجح نسبت به بقیه راهها بدانید و آن را پی بگیرید.
بدون شناخت به طبیعت گردی نروید!
در بسیاری از جاهایی که با دوستان به طبیعت گردی پرداخته ایم بوده اند دو سه نفری که هیچ از سفر نمی دانستند و آمده بودند تا پرسه بزنند! بدون دانستن طول مسیر، مختصات آن و همچنین مدت حدودی مسیر کاری بی معنی است دقت کنید طبیعت گردی می کنید که بعد از مدتی به خانه تان برگردید طبیعت گردی به هدف ماندن در طبیعت انجام نمی شود!
خواهشا تنها نروید!
طبیعت گردی تنهایی برای مدت چهار ساعت و بیشتر بسیار خطرناک است چرا که طبیعت افراد تنها را در تنهایی می بلعد! منظور این است که حال و احوال روحی تان شاید در طول مسیر تغییر کند و سبب شود که مسیری که فکر می کردید دو ساعته می پیمایید هفت هشت ساعت طول بکشید اینطور در دام شب می افتید و معلوم نیست طبیعت با شما مهربان باقی بماند یا نه!
به دو نفر بگویید! دقیق هم بگویید!
حتما به دو نفر بگویید که کجا و از چه مسیری به طبیعت گردی می روید، طبیعت گردی یک تفریح بی خطر نیست و امکان دارد هزار و یک اتفاق بیافتد لذا حتما دو نفر را از رفتن تان مطلع کنید! هیچ کس به مرده ای که مستقل رفتار کرده است احترام نمی گذارد.
وسایل کوله را دبل چک کنید!
وسایل کوله در طبیعت گردی حکم برگ زندگی را دارد. در مسیر باید یک کوله سبک داشته باشید که در آن یک کیسه خواب ضد آب حتما وجود دارد، خوراکی های سبک در آن وجود دارد. خوراکی در طول طبیعت گردی یکی از بخش های بسیار مهم است در حالاتی که بی حوصله و کلافه شده اید این خوراکی ها به دادتان می رسد و حس و حالتان را دگرگون می کند. روی ایجاد آتش و اینجور چیزها حساب باز نکنید هزار و یک اتفاق می تواند بیافتد که شما نتوانید آتش داشته باشید. نون اضافه بهترین خوراکی است حتما جایی برای آن در کوله در نظر بگیرید.
اما منظورمان از دبل چک کردن کوله این نیست که شما دو بار خود کوله را بررسی کنید، حتما به یک نفر بگویید بیاید کوله تان را بررسی کند چرا که او برای بررسی می آید و شما تنها دنبال جا دادن هستید او بهتر از شما خواهد دید.
سطح سختی و مسیر را بررسی کنید
سطح سختی و مسیری که می خواهید بروید را حتما بررسی کنید و دنباله رو دوستانتان نباشید بسیار پیش آمده همراه با دوستان به طبیعت زده ایم ولی یکی از بچه ها در وسط راه شروع به گله و ناله کرده است از او دلیل را جویا که شدیم جواب اش این بود، خب من نمی دونستم اینقدر مسیر است! سعی کنید با خودتان صادق باشید هیچ کس نمی داند شما در چه آمادگی از نظر جسمی به سر می برید تصمیم های بی منطق نگیرید چرا که سفر طبیعت گردی گروهی است و اثر بدی شاید روی بقیه افراد بگذارد.
برنامه زمان بندی سبک بنویسید
طبیعت گردی پر از اتفاقهای عجیب و غریب میتواند باشد. طبیعت گردهای حرفهای پیشنهاد می کنند برای طبیعت گردی برنامه سنگینی نگذارید فقط به خودتان بگویید شب و روز را قرار است چطور بگذرانید و وسواس به خرج ندهید.
ساعت رفتن و آماده شدن را متناسب با توانایی هایتان در نظر بگیرید و از همه مهمتر برنامه فشرده ننویسد! نگویید در روز صد کیلومتر پیاده روی خواهیم کرد!
طبیعت گردی مترادف با عکاسی و پرسه زنی در طبیعت نیست برای خود آداب و اصولی دارد در بالا به چند مورد اساسی آن اشارههایی داشتهایم، تازه کارهای سفر از همین نکتههای ساده چشم پوشی میکنند و همه چیز را برای خود و اطرافیان سخت می کنند.
تازه کارهای سفر باید منطقی باشند و از هیجانات به دور باشند، شمایی که این مطلب را تا انتها خوانده ای از تازه کارهای سفر یک قدم جلو خواهی بود در صورتی که این نکته ها را رعایت کنی.
خوشحال خواهیم بود از تجارب طبیعت گردی خود برای ما بنویسید، تا تازه کارهای سفر تجارب شما را نیز بشنوند.
جمال احمدی
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
2 دیدگاه
مطالب مرتبط
پربحث ترین مطالب
- تعداد نظرات: 372
- تعداد نظرات: 170
- تعداد نظرات: 162
- تعداد نظرات: 158
- تعداد نظرات: 153
- تعداد نظرات: 146
- تعداد نظرات: 133
- تعداد نظرات: 128
- تعداد نظرات: 122
- تعداد نظرات: 116
باسلام
ضمن تشکر از اطلاعات شما لطفا اگر در خصوص وسایل اولیه،برندها،قیمت ها،فروشندگان امین و نفراتی که تورهای آسان و سخت را پشتیبانی می کنند را معرفی فرمایید.
باسپاس
با سلام چشم سعی میکنیم به خدمات اضافه کنیم