اگر از آن دسته گردش‌گرانی هستید که به مکان‌های تاریخی کهن و پر رمز و راز علاقه دارید حتما این مطلب را مطالعه کنید. در این مطلب قرار است با هم گشت و گذاری در شهر عجیب پترا اردن داشته باشیم. شهری با سازه‌ها و ساختمان‌های سنگی در دل صخره‌ها که اولین سؤالی که در ذهن بیننده ایجاد می‌کند این است: «آیا همه این بناها ساخته دست بشر دو هزار و ۴۰۰ سال قبل است؟!». دقیقا به همین خاطر برخی افسانه‌ها حکایت از این دارند که این شهر افسانه‌ای توسط جن‌ها ساخته شده است و بعدها به تصرف انسان در آمده است. برای آشنایی با پترا اردن با سفرزون همراه باشید:

معرفی شهر پترا اردن ؛ یکی از عجایب هفت‌گانه جهان

پترا اردن
پترا اردن

سازمان یونسکو در سال ۲۰۰۷ میلادی اسامی تازه‌ای از عجایب هفت‌گانه دنیا منتشر کرد که یکی از این عجایب شهر پترا اردن بود. از این رو توجهات به این شهر تاریخی روز به روز بیشتر شده و علاقه‌مندان زیادی سالانه از سرتاسر دنیا برای دیدار از این شهر عازم اردن می‌گردند. شهر تاریخی پترا اردن در فاصله ۲۶۴ کیلومتری جنوب امان، پایتخت کشور اردن قرار دارد. قدمت این شهر برمی‌گردد به سال ۴۰۰ قبل از میلاد. عده‌ای از عشایر عرب، به نام نبطی‌ها که در کار تجارت و خرید و فروش بودند و مدام در حال سفر بودند این شهر را احداث کردند و آن را مرکز حکومت خود قرار دادند و از آن پس در یک جا ساکن شدند. نام قدیم پترا «سلع» بوده و بعد از تصرف رومی‌ها به «پترا» تغییر نام داده است. هر دو واژه «سلع» و «پترا» به معنای صخره هستند. به خاطر رنگ سرخ خاک و صخره‌ها یکی از القاب شهر پترا اردن «رز بیابان» است. نبطی‌ها تا سال ۱۰۵ پس از میلاد در این شهر حکومت کردند تا اینکه رومیان به آن‌ها حمله کرده، آب به روی مردم شهر بستند و شهر پترا را به تصرف خود درآوردند. بعد از آن تغییرات زیادی در فرهنگ و پوشش مردم این منطقه پدید آمد. مجله Smithsonian  در سال ۲۰۰۸ این شهر را در فهرست ۲۸ مکانی که قبل از مرگ باید دید قرار داد.

معماری شهر پترا اردن

پترا اردن
پترا اردن

معماری این شهر یکی از عجیب‌ترین و ناممکن‌ترین معماری‌های بناهای تاریخی در جهان است. در اینجا شما شاهد کنده‌کاری‌های عظیم و در عین حال ظریف روی دیواره‌های صخره‌های عظیم‌الجثه خواهید بود. با توجه به قدمت بناهای موجود در شهر پترا و توانایی انسان، این افسانه بر سر زبان‌ها افتاده که شهر پترا را جن‌ها ساخته‌اند؛ زیرا انسان باستان نمی‌توانست چنین بناهای عظیم سنگی را بتراشد.

دیدنی‌های پترا اردن

شهر پترا اردن مکان‌های زیبا و باشکوه زیادی در دل خود جای داده است که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم:

– صومعه شهر پترا 

این بنا با داشتن ۲۷ متر عرض و ۴۸ متر ارتفاع در دل صخره‌ها یکی از باشکوه‌ترین بناهای شهر پترا است که در گذشته به عنوان عبادتگاه مورد استفاده قرار می‌گرفته است. کلمه عربی “صومعه” بر روی دیوار پشتی آن حک شده است.

– آرامگاه سرباز رومی 

 

یکی از شاهکارهای معماری شهر پترا اردن آرامگاه سرباز رومی است. این آرامگاه دارای دو ساختمان و یک حیاط بسیار زیبا است. در حیاط این آرامگاه و در طاقچه‌های موجود در آن شما شاهد مجسمه‌ها و طرح‌های باشکوهی از افسران رومی خواهید بود.

– کلیسا

کلیسای پترا اردن متعلق به دوران بیزانس است. در دل این کلیسا راهرو‌های طویلی وجود دارند که قدم زدن در آن برای گردش‌گران حسی از عبور از دل تاریخ به همراه دارد. در محوطه کلیسا نیز یک مبلمان مرمرین وجود دارد که از شاهکارهای سنگ‌تراشی این شهر زیبا به حساب می‌آید.

– سیق 

سیق در واقع یک مسیر طولانی است که در انتها به باب‌السیق (دروازه شهر پترا) می‌رسد. طول این راهروی سنگی حدود ۱۶۰ متر است و دیوارهای صخره‌ای اطراف آن ارتفاعی نزدیک به ۸۰ متر دارند. در این راهرو شما شاهد کانال‌های آبی خواهید بود که برای تأمین آب مردم شهر پترا تعبیه شده بود.

– باب السیق شهر پترا اردن 

سیق در عربی به معنی دروازه است. در باب‌السیق شما شاهد سه بلوک بزرگ خواهید بود که  با هنرمندی و ظرافتی مثال‌زدنی از دل صخره‌ها بیرون آمده‌اند. در بالای این بنا شاهد چهار آرامگاه خواهید بود که نماد کسانی هستند که در دل کوه دفن شده‌اند.

– آمفی‌تئاتر شهر پترا اردن 

یکی از بناهای زیبا و باشکوه پترا اردن آمفی‌تئاتری است که ظرفیتی در حدود ۴ هزار نفر دارد. این آمفی‌تئاتر در هفت طبقه ساخته شده است. رومیان یک‌ بار در گذشته آن را مورد بازسازی قرار داده‌اند.

خطر در کمین شهر پترا اردن 

دیدنی های پترا اردن

این شهر باشکوه و تاریخی به خاطر فرسایش سنگ‌ها و خاک منطقه در معرض نابودی قرار دارد. طوفان شن، بارندگی‌های سهمگین، افزایش غلظت نمک خاک و البته حضور روزافزون گردشگران از عواملی است که این فرسایش و نابودی را سرعت می‌بخشد. سازمان‌های جهانی و وزارت جهان‌گردی اردن با همکاری دانشگاه یرموک اردن در تلاشند با انجام مرمت های گوناگون و اعمال محدودیت برای گردشگران از این گنجینه عظیم تاریخی محافظت به عمل آورند.

اطلاعات سفر:

بهترین زمان سفر : با توجه به میانگین بالای دما در کشوری مانند اردن توصیه می‌شود در فصول پاییز، زمستان و اوایل بهار به آنجا سفر کنید.

اخذ ویزای اردن : برای اخذ ویزای اردن می‌توانید اطلاعات به روز را از سفارت اردن حاصل بفرمایید.

آدرس: شهرک غرب، بلوار فرحزادی، خیابان فلامک شمالی، کوچه فروردین ۲، کوچه ققنوس، بن بست اردیبهشت، پلاک ۴.

شماره تلفن سفارت اردن در تهران :

تلفن: ۰۲۱۲۲۷۵۲۰۰۱ – ۰۲۱۲۲۷۵۷۸۲۲

فکس:۰۲۱۲۲۷۵۲۷۶۷

چگونگی سفر به شهر پترا اردن :

شما هم می‌توانید از سمت شمال اردن به سمت جنوب و شهر پترا حرکت کنید که مسیری مسطح و هموار است. راه دیگر از سمت جنوب به سمت پترا است. در این مسیر شما باید دشت پترا و کوه هارون را پشت سر بگذاری. اما تازه‌ترین مسیری که احداث گردیده و مورد علاقه گردش‌گران است مسیر پترا از شرق است. در این مسیر شما از تنگه سیق عبور خواهید کرد و زیبایی‌ها و عظمت آن‌جا را نیز درک خواهید کرد.

توصیه‌هایی برای مسافران پترا

  • حتما از طریق سایت‌های هواشناسی از آب و هوا و میزان دمای منطقه قبل از عزیمت اطلاع دقیق حاصل کنید.
  • با توجه به طبیعت گرم اردن حتما لباس و کفش راحت، عینک آفتابی، کلاه لبه‌دار و کرم ضد آفتاب با خود ببرید.
  • آب نوشیدنی به اندازه کافی و غذای فاسدنشدنی همراه خود داشته باشید.
  • پیشنهاد می‌کنیم دوربین عکاسی با خود داشته باشید.

سفرزونی‌های عزیز اگر تجربه مسافرت به پترا اردن دارید تجربیات سفر خود را با ما و خوانندگان سفرزون به اشتراک بگذرید.