سفر از مقصد آغاز نمیشود. جاده، مهمترین بخش سفر است که شروع و پایان خاطرات خوب ما را میسازد. تعدادی از جادهها بخش اصلی سفر ما را شکل میدهند. سفرهای جادهای اگرچه ممکن است خطراتی داشته باشد، اما دیدن آنها شما را به دنیای شگفت انگیزی از طبیعت وارد میکند. گردنه حیران یکی از این جادههای سفری است که حتما باید از آن دیدن کنید. سفرزون اطلاعاتی دربارهی سفر در این جادهی سبز رویایی برایتان آورده است.
گردنه حیران کجاست؟
در شمال غربی کشور، جادهای در مسیر کوه قرار دارد که دو شهر اردبیل و آستارا را به هم متصل میکند. حدود ۳۵ کیلومتر از این جاده ، یعنی درست از آستارا تا شهر نمین اردبیل، جاده به جاذبهای بهشتی تبدیل میشود. منطقهای که بسیاری از مسافران تنها برای دیدن منظرههای آن پا در جاده میگذارند.
حیران ، نامی سبز در استان گیلان
این جاده نام خود را از روستای سبز و زیبایی که در مسیر جاده قرار دارد گرفته است. روستای حیران به فاصلهی ۳۰ کیلومتر از آستارا قرار گرفته و دارای سه بخش علیا، وسطی و سفلی است. این روستا در حقیقت مرزیترین شهر استان گیلان است. این روستا در بیشتر ایام سال پوشیده از مه است.
هر روز بهترین زمان سفر به گردنه حیران است!
اگر دیدن زیبایی بی حد و مرز شما را به وجد میآورد، باید بگوییم گردنه حیران در هر فصل نمایش شگفت انگیزی را به شما نشان خواهد داد. دمای این منطقه تقریبا در همهی فصلهای سال خنک است. البته در زمستان و در هنگام بارش برف ممکن است عبور از گردنه کمی برایتان دشوار باشد. اما پیشنهاد میکنیم که پاییز و بهار این منطقه را از دست ندهید.
پاییز فصل رنگ های نو
همانطور که گفته شد در حدود ۳۰ کیلومتر از جاده تنها زیباییهای جنگلها را می بینید. حال تصور کنید که منظرهی پاییزی این جادهی پیچ و تاب دار چه شکلی است. رقص رنگها و برگها! بدون اغراق میتوان گفت بهترین طیف رنگهای پاییزی را در این منظره میتوان دید. همیچنین اگر شانس با شما یار باشد و مه در منطقه وجود داشته باشد، شانس این را دارید که بر فراز ابرها عکس یادگاری بگیرید.
برای دریافت راهنمای سفر به گیلان کلیک کنید.
دیدنیهای گردنه حیران ، فصلی نو در کتاب طبیعت ایران
عبور از جادهی گردنه به اندازهی کافی میتواند چشم شما را از دیدن مناظر زیبا سیراب کند. اما حیف است جاذبههای طبیعی مسیر آستارا به نمین را از دست بدهید.
دهکده گردشگری حیران
به دلیل استقبال و علاقهی مردم به گردنه حیران، دهکده گردشگری حیران برای رفاه بیشتر مسافران احداث شد. این دهکده جایی برای آرامش و تفریح شماست. میتوانید با استفاده از امکانات رفاهی آن ساعتهایی را خوش بگذرانید.
وضعیت امکانات و تسهیلات تفریحی و گردشگری این منطقه که دارای مناظر بکر طبیعی است، آن را به منطقهی نمونهی گردشگری تبدیل کرده است. اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان گیلان امکانات تفریحی و گردشگری در سال ۱۳۹۰ با راهاندازی تله کابین حیران موجب توسعه و افزایش بیش از بیش صنعت گردشگری در استان گیلان و شهرستان مرزی بندر آستارا شدهاست.
تله کابین حیران ، نمای ۳۶۰ درجه از بهشت ایران
محبوبترین بخش دهکدهی توریستی تله کابین آن است. کافی است چند متر از زمین فاصله بگیرید تا زیباترین بخشهای جاده و همچنین بخشهای جنگلی آذربایجان زیر پاهای شما نمایان شود. شروع خط تله کابین از منطقهی حیران و پایان آن در جنگل فندقلو است. پیشنهاد میکنیم این بخش از دهکده گردشگری حیران را از دست ندهید.
قیمت بلیط برای کابینهای معمولی ۲۵ هزارتومان، برای کودکان زیر ۱۰ سال ۱۵ هزار تومان و برای کابینهای ویژه ۵۰ هزار تومان است.
سورتمه ریلی ، بلندترین سورتمه شمال کشور
با انتخاب سورتمه ریلی ، میتوانید مسیری حدود ۱۵۰۰ کیلومتر در دل کوههای پوشیده از جنگل را طی کنید. کابینها تک نفره هستند و میتوانید سرعت آن را با اهرمی که در سمت راست قرار داده شده کنترل کنید.
قیمت سورتمه ریلی ۲۰ هزار تومان است که بلیط کودکان زیر ده سال نصف قیمت محاسبه میشود.
پیست کارتینگ حیران ، رانندگی در محوطه ی سبز دهکده
تجربهی سرعت بدون محدودیت و البته با امنیت بالا را میتوانید در پیست کارتینگ حیران داشته باشید. طول این محوطه حدود ۱۰۰ متر است و گردشگران از سن ۱۱ سال به بالا میتوانند در آن رانندگی کنند. قیمت بلیط برای هر نفر ۲۵ هزار تومان و مدت استفاده از پیست ۶ دقیقه است.
ترامبولین ، فنرهای هیجان انگیز
اینجا محل تخلیهی انرژی کودکان و نوجوانان است. تشکهای فنری که با پرش روی آنها میتوان لذت شادی را چشید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و رزور خدمات میتوانید به وبسیات گردنه حیران مراجعه کنید:
http://www.telecabinheyran.com
صرف غذا در هوای مه آلود حیران
رستورانهای دهکده گردشگری میتوانند پایان خوش لحظههای شما در دهکده را به ارمغان بیاورند. انواع رستوران، کافی شاپ و چایخانههای سنتی در این مجموعه وجود دارد که غذاهای مختلف سنتی، محلی و فست فود را به مشتریان ارائه میکنند.
پارک ملی هیرکان ، چشم اندازی از کشور آذربایجان
این پارک جنگلی در حقیقت منطقهای مرزی میان ایران و آذربایجان است. این جنگل پهناور با پوشش گیاهی متنوع میتواند چشم انداز زیبایی برای عکاسی داشته باشد.
روستای مشند ، طعم به یادماندنی لبنیات محلی
در مسیر گردنه و در ۱۸ کیلومتری مسیر آستارا به اردبیل ، روستایی به نام مشند قرار گرفته است. پیشنهاد میکنیم که مسیر خود را به داخل روستا تغییر دهید و چند ساعتی را در این روستا بگذرانید. علاوه بر اینکه طبیعت منحصر به فرد روستا دست نخورده و زیبا باقی مانده و میتوانید مناظر زیبایی را ببینید، مردمانی مهمان نواز و مهربان را خواهید دید. شغل اغلب مردم روستا کشاورزی و دامداری است . حتما از لبنیات محلی مردم مشند خریداری کنید تا هم به اقتصاد روستا کمکی کرده باشید و هم از مواد غذایی ارگانیک بهره ببرید.
جنگل فندقلو ، مهد گل بابونه
به دلیل اینکه این جنگل در ارتفاع قرار گرفته آب و هوای خنک و مطبوعی دارد. دلیل نام گذاری این منطقه وجود درختهای فندق بسیاری است که در فاصلههای کمی از هم قرارگرفتهاند. این منطقه سرزمین گلهای زیبا و منحصر به فرد نیز هست. مهمترین این گلها سوسن چلچراغ و بابونه است. فندقلو همچنین دارای یک استخر آبگرم جنگلی است که میتوانید در آن رخوت را از تن بزدایید.
خوشمزههای سفری در پیچ و تاب گردنه حیران
در مسیر جاده سوغات فروشیهای محلی بسیاری را میبینید که رنگها و بوهای آنها شما را برای خرید به وسوسه میاندازند. پیشنهاد ما این است که اسیر این وسوسه شوید و طعم لبنیات، عسل ،فندقهای وحشی ، تمشکهای قرمز و لواشکهای محلی را امتحان کنید.
چیزهایی که نباید فراموش کنیم
رانندگی در گردنه بسیار آرامش بخش و هیجان انگیز است. اما مراقب باشید که در پیچهای جاده نکات ایمنی در رانندگی را رعایت کنید. اگر در زمستان راهی منطقه شدید تجهیزاتی برای مهار برف داشته باشید.
به دلیل اینکه این منطقه در نزدیکی مرز قرار دارد، ممکن است در بعضی از نقاط به دلیل هم پوشانی مخابرات، تلفن شما به حالت رومینگ تغییر کند. در این صورت هزینههای بسیاری را روی دستتان خواهد گذاشت. بهتر است در بخشهایی از جاده وضعیت تلفن همراه خود را از حالت اتوماتیک به دستی تغییر دهید.
گردنه حیران بهشت شمال غربی کشور ما است. در سالهای اخیر حال جنگلهای این منطقه رو به راه نیست. علت اصلی آن زبالههایی است که خواسته یا ناخواسته در طبیعت رها میکنیم. ما اهل این زمینیم، زمینمان را بیشتر دوست بداریم!
همچنین در سالهای اخیر، پدیدهی زمینخواری در این منطقه به وفور اتفاق افتاده است. امیدآنکه دست سوءاستفاده کنندگان از این منطقه کوتاه شود.
برای آشنایی بیشتر با دیدنی های گیلان کلیک کنید.
جهت بازدید از این منطقه زیبا، می توانید اجاره ویلا در شمال را از سایت شب انجام دهید و از زیبایی های گردنه حیران دیدن کنید.
زهرا سرشکی
مطالب مرتبط
73 دیدگاه
پاسخی بگذارید لغو پاسخ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
واقعا بهشتیه واسه خودش …
سلام علی جان کاملا باهات موافقم، طبیعت وصفنشدنی داره 🙂
ostane gilan heh heh heh
آروم ترین، مهمون نوازترین و با فرهنگ ترین مردمام ایران هستند.
ما زیاد شمال می ریم.
شما از این نوع کامنت گذاشتنت مشخصه دارای چه فرهنگی هستی عزیز دل!
من امسال ۴روز تو گردنه بودم واقعا بی نظیره
سلام محمود جان
فوقالعادهاس واقعا 🙂
بیش ازبیش زیباست،
یکی از زیباترین های کشورمونه واقعا.
سلام سمانه جان 🙂
کاملا باهات موافقم
سال ۹۱ رفیتم بصورت گذری و خیلی چیزی یادم نیست فقط سربالایی ها و پیچ وخم ها رو یادم هست ، حیف که با داشتن این نقاط و این طبیعت بخاطر یک سری مسائل دیگه نه بلدیم توریست خارجی جذب کنیم نه بلدیم اینقدر تبلیغ کنیم که حداقل از کشورهای مسلمان توریست داشته باشیم ، بدتر از اون که شرایط توری فراهم نمی شه که خود ایرانی جماعت بجای کشورهای اطراف تو این نقاط تفریح کنند مگه طبیعت ایران چی کمتر از کشوهای همسایه داره؟ (ای کاش از این صنعت درآمد داشتیم و به نفت وابسته نبودیم که الان اوضاع معیشتی مردم انقدر سخت باشه)
سلام احسان جان کاملا حق داری 🙂
ما هم باهات موافقیم و سعی کردیم با برنامه ریز سفر سفرزون این مشکل رو تا حدودی حل کنیم و جاهای دیدنی ایران رو به همه معرفی کنیم، و همه به راحتی برنامه سفرشون رو بگیرن و وقتی به شهری سفر میکنن جاهای زیبا و بکر رو از دست ندن.
طبیعت زیبایی دارد ولی دارند فاتحه ان را می خوانند این را از ویلاهای زشتی که هر روز زیاد می شود می توان لمس کرد گویی خداوند ما را برای ویرانی طبیعت زیبا خلق کرده و هنر دیگری نداریم.
رضا جان سلام
خیلی ناراحت کننده است 🙁
واقعا طبیعت زیبا و بکری داره و گونههای گیاهی خاصی در اون منطقه است که از بین رفتنش اکوسیستم طبیعت اونجا رو بهم میریزه
گردنه حیران خاک ابدی ازربایجان و اردبیل است نویسنده و تدوینگر سایت لطفا تصحیح کنید
دوست عزیز اگر به مرزهای استانی (که البته برای ما نباید ملاک باشه) قائل نیستید میتونید به بافت و اقلیم منطقه توجه کنید و مرز اردبیل و گیلان را تشخیص بدین. منطقه تالش بزرگ که کوههای تالش ان را احاطه کرده و بخشهای زیادی از جنوب جمهوری اذربایجان (۶ شهر بزرگ لنکران، آستارا، لریک، ماساللی، جلیل اباد و بیله سوار) را نیز تشکیل داده از بخشهای وسیعی از گیلان شروع میشه و شامل فومن ، صومعه سرا، ماسال، رضوانشهر ، تالش (هشتپر)، آستارا، عنبران میشه تا بخش هایی از نمین. پس از نی منطقه تالش است که شما با سرسبزی و طبیعتش اون را مشاهده میکنید و با یه خورده مطالعه تاریخ میتونید این را درک کنید. اقلیم اردبیل سرد و خشک است و اصلا شباهتی با سرسبزی حاصل از رطوبت این منطقه نداره و مرزبندی استانی هم به درستی بر اساس اقلیم شکل گرفته. پس اول اینکه تاریخ را مطالعه کنید، به فرهنگ و گویش مردم منطقه دقت کنید و خط سیر طبیعت و سرسبزی را دنبال کنید و اونوقت خاک ابدی منطقه مشخص میشه که همه به ایران تعلق داره…..
سلام استان گیلان خودش تا سال ۱۳۴۳ متعلق به استان زنجان بوده است.این توضیحاتی که ذکر کرده اید براساس کدام منطق و فاکت علمی منطقی تاریخی اقلیم شناسی …. است؟؟؟؟؟؟؟؟ واقعا شرم آور است این منطق !!!؟؟؟ گردنه حیران در تقسیمات کشوری هنوز متعلق به استان اردبیل است و صدالبته آستارا هم با بهانه های واهی دوری آن از مرکز استان آذربایجان شرقی وقت یعنی تبریز جدا و به استانی با خصوصیات ائتنیک قومی زبانی فرهنگی و …. متفاوت ملحق گردید که الان باید به صاحبش یعنی استان اردبیل برگردد …
احسنت
با سلام منطقه حیران از سرزمینهای فوق العاده زیبای گیلان.میباشد.به نظر من یکی از جاهایی هست که قبل از مرگ باید دید.
سلام اسما جان 🙂
بله دقیقا همینطوره
با سلام . البته همه می دانند که مال اردبیل است و خود آستارا در زمان پهلوی ملعون ( ۱۳۴۹) از اردبیل جدا و به گیلان داده شده برخلاف خواست مردمش
حیران متعلق به آذربایجان و اردبیل است و هیچ ارتباطی با گیلان ندارد قطعا
سلام
واقعآ گردنه حیران زیبا و خارق العاده است .شهریور ۹۶ رفتم جاتون خالی خیلی خوش گذشت.
سلام حمیدرضا جان 🙂
خیلی هم عالی، ممنون که تجربهات رو با ما به اشتراک گذاشتی
من اردبیلى هستم ایکاش زمان رو میشد به چهل سال پیش برگرداند انوقت میفهمیدید زیبایى و بهشت بودن یعنى چى الان دیگر ویلا ها و پیست و لاستیک و تله کابین فاتحه اش را میخوانند
سلام فرانک جان 🙂
متاسفانه زیاد مراقب جاذبههای طبیعیمون نیستیم.
گیـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــلان همه جاش بهشته…سرسبز و خیلی زیبــــــــــــــــــــــــــــــــــــــاست.و حیران گوشه ای از آنست!
سلام نیما جان 🙂
دقیقا باهات موافـــــــــــــــــــــــــــــــقم
چند هفته پیش حیران بودم منظره پاییزیش هم یه چیز دیگه هست لب مرز انگار درختها سیم خاردارها رو در برگرفتن و یه منظره بدیعی بود آذربایجان جای قشنگیه انصافا”
چوایران نباشدتن من مباد بدین مرزوبوم زنده یک تن مباد (ازفردوسی شاعربزرگ ملی ایران) ودوبیتی ازاینجانب عاشق میهن گرانقدروهدیه بهم میهنان عزیز وگیلانیهای بزرگوارکه درسال۱۳۴۹ توسط این حقیر درزمان دانشجویی ام (درمدرسه عالی بازرگانی رشت )سروده ام تقدیم میگردد خوشا گیلان وان اب وهوایش خوشا ان دلبرشیرین ادایش
خوشا در یاوموج بی مثالش خوشا ان ساحل وعشق وصفایش ازعاشق همیشه وطن ناصر حبیبی متخلص به باباناصرهمدانی وبقول اذربایجانیهای باغیرت ومیهن دوست باید گفت که اذربایجان یاشاسی وسلام برتمام ملت شجاع ومیهن پرست ایران زمین وایرانیان لروکردوترک وبلوچ وفارس وهم کیشان مسیحی وزردشتی وکلیمی ودیگرهم میهنان عزیزایران زمین با شرف ووطن دوست که در طول تاریخ پر افتخارمان همواره بانثار خون ارزشمند خودحافظ استقلال وپایداری ان شده اند
سلام ناصر جان 🙂
ممنون از لطف و مهربونی که داری
مرسی از این پیام بسیار زیبا
موفق باشی
این بیت چو ایران نباشد تن من مباد را قطعا فردسی نسروده است …
وقت عبرازگردنه حیران ،،،،،،،زیبائی اطراف نکنندت حیران
سلام کامران جان 🙂
ممنون از شعر زیبایی که با ما سفرزونی ها به اشتراک گذاشتی
حیف که داره با ویلا کاری زندگی این مکان سبز الهی رو با خطرات جدی روبرو میکنه
سلام امیر جان 🙂
متاسفانه بلاییه که داره به سر جاهای زیبای ایران عزیمون میاد 🙁
ادرسررستوران ها ومسافرخانه های اطراف گردانه حیران ومنازل بوم گردی نشان دهید
سلام ناصر جان 🙂
حتما این موارد رو اضافه میکنیم در آینده
سلام
ویلا کرایه ای میدن
در ضمن یه هتل با منظره دید زیبا هم تو گردنه باز کردن هتل پارلا
سلام و واقعا خسته نباشید میگم از این همه زیبایی که برای ما گذاشتین.باز هم ممنون
سلام محمود جان 🙂
ممنون بابت پیامت، وظیفه هر ایرانی که ایران رو به بهترین نحو به همه بشناسونه، امیدوارم در این مسیر موفق بوده باشم.
سلام خدمت دوستداران طبیعت ..من عاشق طبیعت کل ایران هستم .و در استان فارس زندگی میکنم ..ایران به دلیل داشتن آب و هوای بسیار خوب یکی از بهترین کشورهای دنیاست ..صحراهای زیبا جنگلهای متنوع .کوههای چشم نواز …و…… اما متاسفانه در نگهداری این مجموعه نعمت های بکر و زیبا خیلی کوتاهی میکنیم .کاش هر استانی سازمانی به نام حفظ و نگهداری محیط و طبیعت تشکیل میشد و از طرف دولت بصورت بسیار جدی حمایت میشد …نگهداری طبیعت بزرگترین عبادت دنیاست
سلام رسول جان
کاملا باهات موافقم، اما فکر میکنم باید اول از خودمون شروع کنیم، هرجایی که میریم سعی کنیم زباله تولید نکنیم و آسیب به منابع طبیعی کشور عزیزمون نزنیم
و در مرحله دوم نهادها میتونند رسیدگی کنند
جای جای استان اردبیل زیباست
تا ابد متعلق به استان گیلان است بهتره یکم مطالعه کنی
کجا را مطالعه کند عزیزم استان گیلان که خودش تا سال ۱۳۴۳ متعلق به استان زنجان بوده است بنظرت کجا را مطالعه بکنیم خوبست؟؟؟؟
پیشینه تقسیمات سیاسی گیلان
لینک بالا رو مطالعه کن
گیلان جزو شهرستانهای استان یکم بود و شامل هفت بخش رشت، فومنات، رودبار، لاهیجان، بندر انزلی، توالش و لنگرود بود. در ۷ بهمن سال ۱۳۴۰ شهرستان اراک از گیلان جدا شد و به استان تهران ملحق شد. شهرستان زنجان نیز که تا تاریخ ۶ مرداد سال ۱۳۴۸ از توابع گیلان بود، از آن جدا شد.
استان گیلان از سال ۱۳۴۴ در تقسیمات کشوری ایران وارد شد.[۴]
شهرستان زنجان که تا سال ۴۸ از توابع گیلان بود از آن جدا شد.
عزیز دل برادر هم اردبیل ها و هم گیلانی ها میدونن مال اردبیل هست از نظر مالکیت املاک هم حساب کنی مال اهالی اردبیل هست اگر فرهنگ و خویشاوندی و … حساب کنی باز مال اردبیل هست. به قول معروف اسب مال اونی هست که سوارش هست! تا زمان قاجار هم تا تالش تحت کنترل خان های نمین بود ما مطالعه و منطق داریم شمام مطالعه کن داداش
البته دوست عزیز قطعا شاید حدود سی درصد از گردنه حیران در محدوده استان اردبیل قرار گرفته ولی چیزی که مهمه اینه که این بهشت واقعی تو ایرانه و باید قدرش رو دونست و طبیعت بکرش رو تا میتونیم باید نگهداری بکنیم.
سلام عزیز گرامی این سی درصد را برچه اساسی اینجا ذکر کرده اید؟ لطفا دقیقا توضیح دهید.
حیران به عنوان یک نگین همیشه درخشان در گیلان بوده، هست و خواهد بود. توصیه میکنم هموطنان این منطقه زیبا استانمون و کشور عزیزمون ایران رو از دست ندن.
سلام سعید جان
دقیقا همینطوره و همگی باید در حفظ تمامی مناطق ایران کوشا باشیم.
لطفا اسم جعلی از خودتان ثبت نفرمایید آستارا هم باید به صاحبش برگردد حیران هم جزء لاینفک آذربایجان است .
از عکسهایتان لذتی نبردم حتی غم دار هم شدم
متاسفانه این تصاویر بقایای گردنه را نشان می دهند
تمام درختان بریده شده اند و تبدیل به خانه و ویلا شده اند آن درختانی که مشاهده می شود مربوط به همسایه مرزی ما است و متعلق به ایران نیست این منطقه حفاظت شده بود و مسئولان محلی با گرفتن پول مجوز ساخت صدور کرده اند از همه بدتر تبدیل این منطقه به پیست اتومبیل رانی است که در این منطقه گردشگری چرا پیست اتومبیل رانی راه اندازی شده متاسفانه مسئولین تعریف گردشگری را نمی دانند گردشگری در این اماکن فقط استفاده از طبیعت است نه تخریب آن
سلام ما که پولشو نداریم بریم سفر
اسم درست این منطقه هیران است. که اسمی تالشی است
دلیلی هم برای گفته تان دارید؟ لطفا مستنداتتان را هم همینجا ذکر نمایید و اگر ندارید لطفا ادعای بی پشتوانه نفرمایید.
حیران (آستارا)از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
۱- حیران نام روستایی ییلاقی در شهرستان آستارا واقع در استان گیلان است.[۳] این روستا در فاصله ۳۰ کیلومتری آستارا قرار دارد. حیران از سه روستای حیران سفلی، حیران وسطی و حیران علیا تشکیل شدهاست.[۴] منطقه حیران از توابع شهرستان آستارا در منتهیالیه غرب استان گیلان و همجوار با استان اردبیل با ۲۲۰۰ هکتار مساحت است که از این میزان ۱۲۰۰ هکتار به مستثنیات اشخاص و ۱۰۰۰ هکتار به منابع ملی تعلق دارد.[۵]
۲- وجه تسمیه
حیران عربی شده واژه تالشی «هیران» است. هیران در زبان تالشی به معنای مکان ابر و مه می باشد. «هیر» یا «هر» در زبان تالشی مردمان آستارا به معنی ابر و مه است و «ان» پسوند مکان است. یکی از ویژگی های گردنه حیران نیز مه آلودگی هوا در بیشتر اوقات سال است.[۶]
۳-از مهمترین جاذبههای گردشگری این روستا، است که در مسیر راه ارتباطی آستارا – اردبیل قرار گرفتهاست. این گردنه که به همراه روستای ونهبین، حاجی امیر بالا و حاجی امیر پایین از مناطق حفاظتی سیاسی و جغرافیایی استان گیلان میباشد،[۱۰]
۴-برای نخستین بار جشنواره گیاهان دارویی (گل گاوزبان و …) در دهکده گردشگری حیران آستارا با حضور استاندار گیلان برگزار شد.[۱۶][۱۷] ((اگه مال اردبیل بود باید با حضور استاندار اردبیل برگزار می شد.))
۵-زمینخواری
صفر نعیمی نماینده دوره نهم حوزه انتخابیه آستارا در مجلس در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما[۱۸] با انتقاد از نماینده اردبیل کمالالدین پیرموذن و دولت احمدینژاد را متهم به زمینخواری[۱۹] در منطقه حیران کرد[۲۰] که با واکنش پیرموذن روبرو گردید.[۲۱] و منجر به ایجاد درگیری لفظی بین نماینده آستارا و اردبیل در مجلس گردید،[۲۲] بگونهای که معاون اول رئیسجمهوری اسحاق جهانگیری و دادستان کل کشور رئیسی برای بررسی وارد این پرونده شدند.[۲۳][۲۴][۲۵] رئیسی مدعی برخورد قاطع با متخلفان شدهاست.[۲۶] فردای آن روز ماجرای زمینخواری تیتر اول روزنامههای جمهوری اسلامی، آرمان، شهروند و شرق شد.[۲۷] بلافاصله نجفی استاندار گیلان، خبر از تخریب سازههای غیرمجاز در گردنه حیران[۲۸] و تشکیل کمیته ویژه برای مقابله با زمین خواری در این منطقه خبر داد.[۲۹] تعیین مرز عرصههای منابع طبیعی حیران با هدف جلوگیری از تجاوز افراد سودجو به اراضی ملی حیران صورت پذیرفت.[۳۰]
((نوشته استاندار گیلان خبر تخریب سازه های غیر مجاز رو داد نه استاندار اردبیل))
ویکی پدیا رو هم دارید دستکاری میکنید .یه بچه ۱۰ ساله هم بلده . ویکی پدیا از کی منبع موثق شده ؟
عجب منابعی معرفی نموده اید؟؟؟؟!!!! ویکی پدیا که قابلیت ادیت توسط هر شخصی و هدر هر زمانی را داراست!! واقعا استنادات قویی ذکر کرده اید!!!!!!!!!!!
سلام رضا جان 🙂
پیشنهاد می کنم یک بار تلاش کنی تا ویکی پدیا رو ادیت کنی
اونوقت می بینی که چه پروسه ای داره، درسته شما همون موقع مطلبی رو که ادیت کردید می بینی، اما بعد نیم ساعت تا یک ساعت توسط یکی از مدیران بازبینی می شه و اگه مشکلی داشته باشه تغییر برگردانده می شه ، و این مدیران کسانی هستند که روی موضوعی که نظارت می کنن کاملا مسلط هستند و اینطوری که شما می فرمایید نیست
عالی بود
با درود بر شما و سپاس از عکسهای زیبائی که توسط عزیزان گرفته و توسط شما گردآوری و در اختیار ما گذاشتید خاطرات زیبائی رو مرور کردم
باسلام خدمت دوستان
درسته گردنه حیران زیباست اما روستای وفس استان مرکزی خیلی زیباتر از گردنه حیران است.
ممنون از شما بابات معرفی این جاذبه ی زیبا .. قطعا در مورد این روستای زیبا ، مطلب تخصصی خواهیم نوشت .
سلام خدمت دوستان عزیز
در مسیر گردنه حیران یه جاده فرعی هست که به سمت روستای گیلده میره.بعد از روستا و چیزی حدود دو ساعت کوهنوردی به یه چشمه ای هست به ترکی بهش میگن علی داشی ترجمه فارسیش میشه سنگ علی.حالا چرا به این نام هست نمیدونم.جالب اینکه آب این چشمه از لابلای سنگهای کوه میریزه و تو اوج زمستون و برف و بارون همیشه گرمه.از همه مهمتر رودخونه و نهرهای کنار چشمه سرد هستن ولی آب چشمه گرمه طوری که میشه توش آبتنی کرد.البته مسیر کوهستانی به سمت چشمه خیلی سخت هم نیست و طبیعت فوق العاده ای داره.همینطور تا روستا رو میشه با ماشین رفت که محلیهای اونجا هم ویلا و اتاق کرایه میدن و هم اگه ویلا هم نگیرین پارکینیگ هم دارن که اجاره میدن.
طالبی خودتو کشتی بگی حیران مال کجاست.چه بخوای چه نخوای این جای زیبای گیلان جزو سزرمین گیلان و گیلانیان و مخصوصا ایرانیان با فرهنگ است
سلام… گردنه زیبای حیران متعلق به استان زرخیر اردبیل می باشد لطفاً متن را اصلاح بفرمایید… خیلی ممنون از توجه شما
تنها ایرادش اینه که پوشش ۳G و ۴ G نداره
نمیدونم چرا مخابرات کاری نمیکنه
چون توجیه به شدت اقتصادی هم داره
سلام این گردنه واقعا خیلی زیبا ودیدنی بود ولی ترافیک زیاد است وهم چنین مردم صبور و مهربان
دیروز حیران بودم مه الود بود محشره نم نم باران . زهرا مرسی از مئرفی اینجا
سلام آرش جان. چه خوب. امیدوارم لذت زیادی برده باشی. اگه از اونجا عکسی داری برامون بفرست.
من دوماه پیش گردنه حیران بودم .جاتون سبز واقعا عالی بود و بهمون خوش گذشت...خیلی زیبا و خیالی بود.
چقدر عالی لیلا جان. اگه دوست داشتی برامون از اونجا و حال و هواش بیشتر بگو.