مشهد را با حرم امام رضا (ع) میشناسند، غافل از اینکه مشهد صاحب بعضی از بکرترین ییلاقهای ایران است. اگر قصد سفر به مشهد را دارید با سفرزون همراه باشید تا سفری ۴ روزه به مشهد را شروع کنیم و بهترین غذاهای مشهد را بچشیم.
سفر به مشهد و هزینه های اقامت
بهترین وقت سفر به مشهد و ییلاقگردی، اردیبهشتماه و اوایل خرداد است. اگر با هواپیما میروید، باید بدانید فرودگاه مشهد بیرون شهر قرار گرفته و برای رسیدن به هتلهایش، باید به داخل شهر بروید. اگر میخواهید به هتلهای شمال شهر بروید از بزرگراه «فکوری» و «کلانتری» و مسیر کمربندی استفاده کنید و در غیر اینصورت، میتوانید از یکی از خروجیهای اتوبان کلانتری یکراست وارد شهر شوید.
قیمت هتلهای مشهد از حدود شبی ۳۰۰ هزار تومان شروع میشود. «هتل درویش»، «الماس» ۱ و ۲، «قصر طلایی» و «اترک» از هتلهای ۴ و ۵ ستارهی مشهد هستند که از ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان، اتاق یک تخته اجاره میدهند. بیشتر این هتلها در خیابان اصلی شهر، یعنی «امام رضا» (ع)، قرار دارند و در شلوغترین نقطهی شهر قرار گرفتهاند. با توجه به شلوغی مشهد در تعطیلات بهار و تابستان و دردسرهایی که برای اقامت و زیارت حرم در مشهد وجود دارد، پیشنهاد ما رزرو هتلی دورتر از مرکز شهر است.
در سفرزون بخوانید: بهترین هتل های مشهد به همراه آدرس، شماره تماس و هزینه اقامت
روز اول سفر به مشهد و ییلاقهای آن
طبیعیست که در روز اول سفرتان به مشهد کمی خسته باشید؛ بنابراین، امروز ۲ تفرجگاه نزدیک به شهر را بهتان پیشنهاد میکنیم. دیدن «پارک طبیعی هفت حوض» و سفر به سد «طرق» زمان کمتری میخواهد و روزتان را حسابی هیجانانگیز میکند. در سفر به مشهد به دیدن ۲ تا از بهترین ییلاقهای مشهد میرویم.
پارک طبیعی هفت حوض (درهی هفت حوض)
اگر فکر میکنید اسمش شبیه جایی در داستانهای قدیمی ایرانیست که با طرحهای اسلیمی و رنگ فیروزهای، تزیین شده است، درست فکر کردهاید. هفت حوض شاهکاریست که نه بهدست استادان معمار و نقاش که با دست طبیعت ساخته شده! هفت حوض یک مینیاتور طبیعی است. یکی از بهترین ییلاقهای مشهد. مینیاتوری که روی بستر کوهستان «خلج» با آبهای روان کشیده شده و ۷ حوض کوچک ساخته. ۷ حوضی که به یک حوض بزرگ منتهی میشود. فرورفتگیهای سنگهایش آنقدر عجیب است که فکر میکنید با یک اثر تجسمی روبهرویید.
اگر در بهار و تابستان قصد سفر به مشهد را دارید، دیدن این پارک را در برنامه خود بگذارید و صبح را برای دیدن هفت حوض انتخاب کنید. این منطقه حدود ۷ کیلومتر با مشهد فاصله دارد و برای رسیدن به آن باید مقداری پیادهروی هم بکنید.
مسیر دسترسی: اگر هتلتان در مرکز شهر است، دسترسی خوبی به این منطقه خواهید داشت. وارد جادهی شهرک سیدی-خلج در جنوب غربی مشهد شوید. جادهای که از طریق بزرگراه «سلسلهالذهب» (دنبالهی بزرگراه کلانتری) هم قابل دسترسی است. بعد از حدود ۳ کیلومتر به یک دوراهی میرسید. باید اتوبان و آسفالت سمت چپ را ادامه دهید تا به یک میدان برسید. بعد از رسیدن به این میدان، باید اتومبیلتان را پارک کنید و پیادهروی ۲ کیلومتری به سوی هفت حوض را شروع کنید.
سد طرق
سد «طرق» در ۱۴ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار گرفته. این سد روی رودخانهی طرق، نزدیک بند طرق ساخته شده که قدمت طولانی دارد و زمان ساختش به قرن نهم هجری قمری بازمیگردد. بادهای خنکی که در بهار و تابستان از روی آبگیر سد بلند میشود، هوای این منطقه را بسیار دلچسب میکند. بههمین دلیل، سد طرق یکی از ییلاقهای مشهد است که همیشه پرطرفدار است در سفر به مشهد به سد طرق هم بروید.
ماهی «کپور» در آبگیر سد طرق فراوان است و این سد پاتوق ماهیگیران حرفهای مشهد شده است؛ آن هم از صبح زود! اگر اهل ماهیگیری هستید، بهراحتی میتوانید لوازمش را از اطراف سد کرایه کنید. اگر هم علاقهای به این کار ندارید، با خرید ماهی تازه از ماهیگیران و کباب کردنش، حس ناب را در کنار سد طرق تجربه کنید.
روز دوم
روز دوم سفر زمان خوبی برای رفتن به «کلات نادری»، یکی از معروفترین ییلاقهای مشهد است. این منطقه ۲ آبشار دارد که پیشنهاد خوبی برای گردش ظهرگاهی و نوش جان کردن ناهارتان است. رفتن به درهها، غارها و آبشارهای این منطقه، در زمستان و پاییز انتخاب مناسبی نیست، چون سرما اذیتتان خواهد کرد.
آبشار و غار درهی آل
در کلات نادری همهچیز یک پسوند نادری همراه خودش دارد؛ مجموعهی کاروانسراها، مسجدها و بندهایی (سدهای کوچک) که توسط نادر یا به نام او در این منطقه ساخته شده است. صبح روز دوم راهی روستای شگفتانگیز «آل» میشویم. از اسمش نترسید! اینجا بسیار زیباست. یکسمتش دیوارهی سنگی کوهستان و سمت دیگر، رودخانه و دشتی سرسبز قرار گرفته. درهی آل در کیلومتر ۴۵ جادهی مشهد-کلات و در میان درهی «کارده» قرار دارد. در این دره، روستایی به نام «زواندرخ» وجود دارد که دره، غار، سد (بند) را در دل خود جا داده است. این منطقه بهحدی پرکشش است که بهراحتی تا یک هفته پابندتان خواهد کرد.
مسافت: در ۴۵ کیلومتری مشهد
مدت زمان تقریبی: یک ساعت
مسیر: از اتوبان «چراغچی مشهد» وارد جادهی مشهد-کلات شوید. سر دوراهی «روستای باز» به سمت چپ، جادهی روستای کارده، حرکت کنید.
آبشار ارتکند
این مسیر طولانیترین مسیریست که برای دیدن ییلاقهای مشهد وجود دارد؛ مسیری برای رسیدن به آبشار «ارتکند» و منطقه خوش آب و هوایش. شهرستان کلات در ۱۴۵ کیلومتری مشهد در میان کوهستانهای شمال شرقی ایران قرار گرفته؛ منطقهای کوهستانی با تابستانهای خنک و زمستانهایی استخوان خردکن! مسیر مشهد تا کلات از میان کوهستانها میگذرد. منظرههای فوقالعادهی کوهها و دشتهای سرسبز، در میان راه چشمتان را از جاده به کوهستانهای رنگوارنگ منحرف میکند. در ۵۹ کیلومتری جنوب کلات روستای «اورتکند» قرار دارد که در دامنهی کوهستان «هزار مسجد» جا خوش کرده. رودخانهی «سررود» از وسط روستای اورتکند میگذرد و از کوهستان هزار مسجد سرچشمه میگیرد. این رود در نهایت آبشار ارتکند را میسازد.
آبشار ارتکند در ۱۱۰ کیلومتری جادهی مشهد-کلات قرار دارد و نزدیک به ۱۸ کیلومتر از جادهی اصلی فاصله دارد؛ آبشاری روان در میان درهای زیبا که هر گوشهاش به شکل و قیافهای درآمده. آب زلال و سرد کوههای هزار مسجد طوری این سنگهای زمخت را تراشیده که مثل لبههای کاشیهای استخر صاف و نمناک است. اینجا تفرجگاه استثنایی برای یک روز بهاری یا تابستانیست؛ میان نور آفتاب، از زمین و آسمان آب خنک فواره میزند. این محل از چند آبشار تشکیل شده که همگی درون درهای بسیار زیبا قرار گرفتهاند.
در پاکیزیگی ارتکند کوشا باشید
کل این مجموعه، منطقهای حفاظت شده است و برای ورود باید مبلغ ناچیزی بهعنوان ورودیه بپردازید. همانجا پلاستیک هم بهتان میدهند تا زبالهها را داخلش بریزد. تجربهی پیادهروی دره، آن هم وسط رودخانه معرکه است. در تابستان گروههای زیادی برای دیدن دره، آبشارها و غارها به این منطقه میآیند، پس از این موقعیت هم استفاده کنید و سری به ارتکند بزنید.
مسافت: این آبشار در ۱۱۰ کیلومتری مسیر مشهد به کلات نادری و در روستای کلات نادری قرار گرفته که از جادهی اصلی ۱۸ کیلومتر فاصله دارد.
مدت زمان تقریبی: ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه
مسیر: وارد جادهی کلات-مشهد شوید. به دوراهی روستای «باز» که رسیدید، از مسیر دست راست (جادهی کوجگی) حرکت کنید. از آنجا به بعد تا «قعلهی نو» در مسیر ارتکند هستید و درنهایت جاده ۲ مسیر جداگانه پیدا میکند که باید سمت چپ بروید.
روز سوم
روز سوم سفر به مشهد را با ۲ منطقهی دیدنی شروع میکنیم. اولی «درهی ارغوان» و دومی روستای ییلاقی «جاغرق» است. هردو نزدیک طرقبه هستند، پس خیالتان از جانب غذا راحت باشد.
درهی ارغوان
درهی ارغوان یک تالاب کوچک است که اطرافش از درختچههای ارغوان پر شده. مردم مشهد معمولاً روزهای تعطیل به این تالاب میروند، زیراندازی زیر درختچهها پهن میکنند و ناهارشان را همانجا میخورند. جایی بسیار دیدنی که برای چند ساعت تفریح، حسابی میچسبد. وقتی به این دره رسیدید، میتوانید پیادهروی کنید یا کنار رود، تالاب و درختانش دراز بکشید. انتهای فصل بهار، درختچههای پرگل ارغوان بسیار دیدنی میشوند.
مسافت: از طرقبه نزدیک به ۷ کیلومتر تا درهی ارغوان فاصله است.
مدت زمان تقریبی: از مرکز شهر نزدیک به یک ساعت و از طرقبه کمتر از ۲۰ دقیقه تا درهی ارغوان فاصله دارید.
مسیر: پس از میدان دوم طرقبه، به دوراهی جاغرق میرسید، اکنون تابلو درهی ارغوان مشخص است.
روستای جاغرق
روستای «جاغرق» نزدیک درهی ارغوان قرار دارد و رودخانهی طرقبه در امتداد جادهی زیبای آن کشیده شده است. در کنار رودخانه رستورانهای درجه یک منطقهی طرقبه قرار گرفتهاند. روستای جاغرق به جز منظرههای دیدنیش، منطقهای تاریخیست که به دورهی تیموریان بازمیگردد.
جاغرق یک درخت ۷۰۰ ساله دارد که در کنار طبیعت سبزش، باعث جذب گردشگران بسیاری شده است. این روستا بهخاطر همجواری با طرقبه، آب و هوای سردی دارد و حتی دمای آن کمتر از طرقبه است؛ به همین دلیل جاغرق یکی از سردترین ییلاقهای مشهد بهحساب میآید. ارتفاع این روستا حدود ۱۵۰۰ متر بالاتر از سطح دریاست و نزدیک به ۱۵۰ متر مرتفعتر از طرقبه است.
اطراف جاغرق ۴ رستوران معروف قرار دارد؛ «فردیس»، «سید و پسران»، «کوهستان» و «عمو مختار» که هرکدام ویژگیهای خاصی دارند. از آخری شروع میکنیم؛ عمو مختار رستوران خوبیست، اما قیمتهای این رستوران مثل همهی رستورانهای این منطقه کمی بالاتر از رستورانهای عادیست که دلیلش پرسهای بزرگ این رستوران است، مثلاً قیمت یک چلوکوبیدهی ساده در این رستوران بین ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان است. «دیزی»، «پاچین» و «آش رشته» در فضاهای باز و روی تختهای سنتی به مشتریان داده میشود. دیزی این رستوان حدود ۳۰ هزار تومان است. بین رستورانهای طرقبه، سید و پسران شهرت بیشتری دارد.
چه بخوریم!
«جوجه کباب با استخوان» و «دیزی» مخصوص این رستوران و نان تازهای که در کنارش گذاشته میشود را از دست ندهید. قیمت دیزی با تمام مخلفات در رستوران سید و پسران تا سال گذشته حدود ۳۵ هزار تومان بود. دیزی رستوران سید و پسران تقریباً گرانتر از باقی رستورانهای جادهی طرقبه است. اگر برای صرف ناهار به سید و پسران میروید، ممکن است با مشکل پیدا نکردن پارکینگ مواجه شوید که البته کلید آن دست پارکبانهای رستوران است. برای مواجه نشدن با این مشکل، همان ساعات اولیهی بازگشایی (ساعت ۱۲) به رستوران بروید. ساعت پذیرای سید و پسران از ۱۲ تا ۱۷ و ۲۰ تا ۱ نیمه شب است.
مسافت: جاغرق از مرکز شهر مشهد ۳۵ کیلومتر فاصله دارد، اما فاصلهی آن از طرقبه خیلی کمتر است.
مدت زمان تقریبی: زمان دسترسی به این مکان از مرکز شهر مشهد، حدود یک ساعت است.
مسیر: از مسیر اتوبان وکیلآباد، وارد بلوار امام رضا شوید و تا منطقهی طرقبه رانندگی کنید. سپس کمربندی امام خمینی را مستقیم ادامه دهید تا به روستای جاغرق برسید.
در سفرزون بخوانید: طرقبه مشهد ، گشت و گذار در ییلاق دشت توس
روز چهارم
روز چهارم آخرین روز حضورتان در مشهد است. بنابراین، بد نیست به جایی نزدیک بروید؛ پیشنهاد ما شاندیز است. شاندیز در اوایل هفته خلوتتر از همیشه است. شیشلیک شاندیز را در روز آخر سفر به مشهد از دست ندهید.
روستای ابرده
روستای «ابرده» از آن ییلاقهای اطراف مشهد است که در کنار رودخانهی فصلی شکل گرفته و آبوهوای خنکی دارد. به همین دلیل روزهای تابستان میزبان گردشگرها از سرتاسر مشهد است.
این روستا در مسیر رودخانهی «زشک» قرار گرفته و جادهای سبز و محیطی آرام برای گذراندن یک روز تابستانی دارد. ابرده در ۲۵ کیلومتری شمال طرقبه قرار دارد و بهخاطر هوای کوهستانی، در ماههای سرد سال، پیست اسکیاش آمادهی استفاده اسکیدوستها میشود. باغهای میوهی ابرده هم معروف است؛ در بهار با قیمتهای استثنایی میتوانید از این روستا میوه بخرید. ابرده یک قلعهی قدیمی هم دارد که احتمالاً قدمتش به دورهی تیموریان بازمیگردد.
مسافت: فاصلهاش با شاندیز ۴ کیلومتر است. از مرکز شهر مشهد حدود ۴۲ کیلومتر از مسیر جادهی شاندیز فاصله دارد.
مدت زمان تقریبی: فاصله از مرکز شهر مشهد حدود یک ساعت است، اما از شاندیز در کمتر از ۵ دقیقه به آن میرسید.
مسیر: کافیست مسیر شاندیز را ادامه دهید تا به روستای ابرده برسید.
ییلاق و آبشار اخلمد
مکان دومی که میتوانید در روز آخر سفر به مشهد به آن بروید، روستا و آبشار «اخلمد» است. اگر مشتاق دیدن یکی از قشنگترین آبشارهای مشهد هستید، این سفر را از دست ندهید. اینجا یکی از بهترین ییلاقهای مشهد است. روستای اخملد دروازهی ورودی به کوهستان «بینالود» است.
این منطقه چند ویژگی منحصربهفرد دارد؛ اول سرشار از درختان میوه (بهخصوص سیب) و گیاهان درمانیست. دوم آبشار معروفی دارد که در تمام اوقات سال آب سرد و خنکی از آن جاریست. این روستا در زمان حملهی مغولها و اعراب، پناهگاه مردم مشهد بوده و پیشینهی تاریخی طولانی دارد. اگر به این منطقه بروید، حصارهای باقیمانده در دل کوه را خواهید دید.
آبشار اخلمد در ۲ کیلومتری روستایش قرار دارد و برای رسیدن به آن باید چند کیلومتری پیادهروی کنید. جایزهی شما برای این پیادهروی گیلاسها و سیبهاییست که در مسیرتان قرار گرفتهاند.
مسافت: اخلمد در ۹۰ کیلومتری شمال غربی مشهد و در شهرستان «چناران» است.
مدت زمان تقریبی: برای رسیدن به روستای اخلمد از مرکز شهر، نزدیک به یک ساعت و نیم زمان لازم دارید. پیادهروی از روستا تا آبشار هم نیم ساعت طول میکشد.
مسیر: از اتوبان آزادی (اتوبان شمالی مشهد) به سمت شمال حرکت کنید. از قسمت میانی مسیر، جادهی قوچان-مشهد آغاز میشود. پس گذشتن از بخش چناران، مسیر فرعی به سوی اخلمد را میبینید؛ وارد آن شوید. پس از گذشتن از جادهی کوهستانی به بخشهای سرسبز میرسیم که نشانهی ورود به درهی اخلمد است.
ناهار در شاندیز
حیف است روز آخر را بدون نوش جان کردن یک غذای حسابی در مشهد بگذرانید. شک نکنید که برای صرف ناهار شاندیز انتخاب فوقالعادهایست. شاندیز یکی از خوش آبوهواترین جاهای دیدنی مشهد است که به کباب «شیشلیک» و رستورانهایش هم معروف است. رستوران «ارم شاندیز»، «پدیدهی شاندیز» و «باغسالار»، ۳ رستورانی هستند که از بقیه شهرت بیشتری دارند.
ارم شاندیز به فضای مدرن و جدیدش، باغسالار به فضای سنتیاش و پدیدهی شاندیز به تبلیغات گسترده و برنامههای متنوعاش معروف است. تمام این رستوانها در مسیر کوتاهی بین شاندیز و ابرده، در میان دو میدان قرار گرفتهاند. رقابت آنها بهحدیست که تفاوت محسوسی میان کیفیت غذاها نمیبینید.
ارم شاندیز نرسیده به میدان دوم شاندیز، سمت جادهی مشهد به ابرده قرار دارد؛ فضایی مدرن با VIP. در بخش VIP میز گردانی وجود دارد که انواع پیشغذاها روی آن گذاشته شده و مختارید از هر کدام، هر مقداری خواستید، بردارید. با پرداخت ۷۵ هزار تومان در بخش عادی و ۹۵ هزار تومان در بخش VIP، میتوانید یک پرس از غذاهای منو را نوش جان کنید.
در سفرزون بخوانید: رستوران های معروف مشهد ، معرفی برترینهای شهر رضوی
باغ سالار
رستوران باغسالار به سبک «باغ فین کاشان» ساخته شده و در کیلومتر ۴ جادهی شاندیز، مقابل روستای «حصارسرخ» قرار دارد. چلو شیشلیک، «برگ» و «ماهیچه»ی باغسالار ۷۵ هزار تومان است، اما قیمت کباب لقمه و جوجهی آن حدود ۳۵ هزار تومان است.
قیمت غذاهای پدیدهی شاندیز کمتر از باغسالار و ارم است. البته در دورهای این قیمتها افزایش داشت، اما برای جذب دوبارهی مشتری، در سال جدید، قیمتهایش کاهش پیدا کرده است. این رستوران در خیابان ولیعصر یازدهم، نرسیده به میدان سوم جادهی ابرده به شاندیز قرار گرفته است.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
8 دیدگاه
مطالب مرتبط
پربحث ترین مطالب
- تعداد نظرات: 371
- تعداد نظرات: 158
- تعداد نظرات: 157
- تعداد نظرات: 154
- تعداد نظرات: 149
- تعداد نظرات: 146
- تعداد نظرات: 128
- تعداد نظرات: 127
- تعداد نظرات: 121
- تعداد نظرات: 115
عکس روستای ابرده هم اشتباه است. این عکس روستای کنگ، یکی از روستاهای طرقبه است.
سلام بابک جان 🙂
متاسفانه در فضای وب همین عکس رو پیدا کردم، ممنون می شم اگه عکسی از روستای ابرده داری، به شماره ۰۹۰۱۸۷۳۴۰۰۰ یا به ایمیل info@safarzon.com برامون ارسال کن تا بتونیم اطلاعات دقیقتری در اختیار سفرزونیهای عزیزمون قرار بدیم
سلام عالی بود متشکرم
عکساش از واقعی شون قشنگ تر.
اونایی که ندیدن و نیومدن الان فکر می کنن چه خبره 😆😆😆😆
واقعا
هفت حوض که هیچی نداره
دره ارغوان هم فقط دو هفته گل داره تو سال
لطفا عکس هارو واقعی بذارید تا مردم دقیقا بدونن کجا دارن میرن
با این هزینه های گرون الکی وقت شون حروم نکن
آرامگاه فردوسی چی شد؟
سلام مجید جان
این سفر فقط به ییلاقات مشهد بود. سفرهای دیگه دیدنیهای شهر مشهد هم ببرسی میکنیم حتما.