سفر به کرات و سیارات دیگر قرن‌هاست که آرزوی بشر بوده است. انسان همیشه مشتاق بوده تا چیزی را که فرای دسترسی اوست بشناسد و کشف کند. کشف مریخ از جمله‌ی این آرزوهای بشری است و دیروز مریخ پیمای ناسا برای کشف بیشتر این سیاره و مریخ نوردی بیشتر، بر سطح آن فرود آمد.

saadatrent

به گزارش سفرزون به نقل از یورونیوز، حالا اینسایت اولین مریخ پیمای ناسا با قابلیت اکتشاف اعماق سطح سیاره در ساعت ۲۳:۳۰ دوشنبه پنجم آذر به وقت ایران بر سطح مریخ فرود آمد. این فضاپیما با سرعتی حدود ۱۹ هزار کیلومتر بر ساعت به جو مریخ برخورد کرد. در اثر این برخورد سرعت حرکت آن به دلیل اصطکاک جو کند شد و در مدت ۶.۵ دقیقه بر سطح مریخ نشست.

این مریخ‌پیما که اینسایت (InSight) نام دارد اولین فضاپیمایی است که قابلیت اندازه‌گیری اعماق مریخ و تحلیل داده‌های آن را دارد و مسیر ۵۴۸ کیلومتری زمین تا مریخ را در عرض ۶ ماه طی کرده است. دانشمندان امیدوارند با کمک این سنجشگر، عمق، چگالی، ترکیب هسته و پوسته سیاره را اندازه‌ بگیرند و به این ترتیب در مورد چگونگی پیدایش آن بیشتر بدانند.

مطالعه مریخ پیمای ناسا بر روی پیدایش این سیاره

خوشحالی محققین ناسا از فرود موفقیت‌آمیز اینسایت بر مریخ

پرواز این مریخ پیمای ناسا در ماه اردیبهشت از یک ایستگاه فضایی واقع در کالیفرنیای ایالات متحده آغاز شد. اینسایت ۲۴ ماه یعنی معادل یکسال مریخی در مریخ خواهد ماند و با استفاده از لرزه‌نگار و دماسنج ویژه خود شرایط این سیاره و چگونگی پیدایش آن را بررسی خواهد کرد.

ابزار اصلی این سفینه فضایی یک سنجشگر فرانسوی است که برای ضبط کوچکترین ارتعاشات و اثرات جوی در اطراف این سیاره طراحی شده است. این دستگاه که به وسیله یک بازوی رباتی بر روی سطح سیاره قرار می‌گیرد بسیار حساس است و می‌تواند یک مواج لرزه‌ای به اندازه نصف شعاع یک اتم هیدروژن اندازه گیری کند.

دانشمندان امیدوارند با کمک این سنجشگر عمق، چگالی، ترکیب هسته و پوسته سیاره را اندازه‌ بگیرند و به این ترتیب در مورد چگونگی پیدایش آن بیشتر بدانند. این کاوشگر با حفاری عمیق تر نسبت به مریخ نوردهای قبلی، جزئیات بیشتری از مریخ لرزه ها و دمای درون سیاره را مشخص کرده و با ارسال سیگنال های رفت و برگشتی به زمین، میزان لغزش مریخ در مدار و در نتیجه جنس هسته آن را معین خواهد کرد.

راستی دیدن کدام سیاره و کشف کدام ناشناخته آرزوی شماست؟