7.0
امتیاز

نکات مثبت

  • زیبایی باغ و عمارت
  • قدمت تاریخی ساختمان موزه
  • امکانات رفاهی فراوان
  • وجود کافه و گالری
  • نزدیکی به مکان‌های دیدنی

نکات منفی

تهران قلب تپنده‌ سرگذشتی است که در روزگاران مختلف بر ایران گذشته. این قلب تپنده از هر کدام این ایام خاطره‌ای در رگ و پی خود نگه‌داشته تا برای فرداها روایت کند. میراثی که تاریخ برای شهر تهران به‌جا گذاشته است سرشار از شگفتی‌های کمتر شناخته شده است. موزه زمان یکی از همین میراث تاریخ در شهر تهران است. این بنا با معماری قجری خود بیش از ۱۵ سال است که میزبان زمان در پایتخت است. برای اینکه درباره‌ی این موزه‌ی خوش نقش و نگار بیشتر بدانیم با سفرزون همراه شوید تا به سمت شمال تهران سفر کنیم و تماشاگه زمان را بیشتر بشناسیم.

saadatrent

موزه تماشاگه زمان ،آرامش در لابه‌لای ساعت‌ها

پیدا کردن گوشه دنجی در شلوغی تهران کمی سخت به‌نظر می‌رسد اما در عمارتی اشرافی که به رنگ رویایی آبی درآمده و درختان اطراف آن‌را فرا گرفته‌اند، آرامشی نهان است که شما را برای لحظاتی از همه چیز جدا می‌کند. موزه زمان تهران همان نقطه‌ای است که شما را با ساعت‌ها پیوند می‌دهد و تاریخ سنجش زمان را برایتان مرور می‌کند. این ساختمان نخستین موزه‌ ساعت ایران است که در آن به زمان و متعلقات آن پرداخته می‌شود و تاریخ آن را زنده نگه‌داشته. در این مجموعه می‌توانید انواع ساعت‌ها، سیر تحول و پیشرفت آن‌ها و و سایر جزئیات مربوط به آن‌را ببینید و به زمان نگاهی نو داشته باشید.

موزه تماشاگه
موزه زمان ، آرامش خوش‌رنگ پایتخت

موزه زمان تهران ، مهمان خانه‌ پر ماجرای زعفرانیه

ساختمان موزه زمان در واقع ملکی شخصی بود که پس از انقلاب به تصرف بنیاد مستضعفان درآمد و در نهایت به موزه‌ زمان تبدیل شد. بنای ابتدایی موزه زمان ، ملکی اشرافی و وابسته به دربار قاجار بود. زمانی این باغ بخشی از اراضی باغ فردوس محسوب می‌شد و در اختیار معیرالممالک – داماد ناصرالدین شاه- قرار داشت. پس از مرگ او، پسرش دوستعلی خان معیر الممالک صاحب باغ شد و از آنجا که علاقه‌ای‌ به عمارت نداشت درختانش را یکی یکی قطع کرد تا به عنوان هیزم استفاده شوند. در سال ۱۳۰۴ خورشیدی فردی به نام عبدالله خان منصور، ملک را از دوستعلی خان خرید و این باغ تا سال ۱۳۴۶ در اختیار وراث وی بود. حسین خداداد در همین سال‌ها ملک را خرید؛ در آن زمان ساختمان داخل باغ عمارتی یک طبقه و از خشت و گل بود و اسکلتی چوبی داشت.

تماشای زیباترین اثر قجری _ عکس از فاطمه امیدی
تماشای زیباترین اثر قجری _ عکس از فاطمه امیدی

هنر دوستی حسین خداداد و خلق عمارتی بی‌همتا

با توجه به علاقه‌ شخصی حسین خداداد به معماری ایرانی و تزئینات خاص و همچنین تمایلش به تلفیق این معماری با ویژگی‌‌های معماری غربی، در بنا تغییراتی ایجاد شد که آن‌را خاص می‌کرد. استاد کاشی به‌عنوان معمار بنا، مهندس ابتکار به‌عنوان مشاور ساختمان انتخاب شد و حاج رمضان عباسیان نیز کارهایی بر روی آن انجام داد. طراحانی همچون حاج عبدالکریم نوید تهرانی، استاد فرهاد یحیی پور و حاج علی شیخی نیز بر روی گچ‌بری خانه کار کردند.

تقریبا ۱۲ سال طول کشید تا تزئینات گچ بری ساختمان به پایان برسد و در نهایت، خانه در سال ۱۳۵۶ تبدیل به یک اثر هنری فراموش نشدنی شد. اثری هنری که داخل آن با هم‌نشنیی معماری ایرانی و اروپایی تزئین شده است. در سقف طبقه‌ی اول و ستون‌ها هنر گچ بری روی آینه همان چیزی که چشمانتان را خیره می‌کند. گره چینی بی‌نظیری که روی درها و پنجره‌ها انجام شده، زیبایی بنا را تکمیل کرده است. حسین خدادا تنها یکسال در این ساختمان زندگی کرد و پیش از انقلاب برای ادامه‌ زندگی به آمریکا مهاجرت کرد. او رفت و این اثر هنری بی‌بدیل پس از چند سال به تنها موزه‌ زمان ایران تبدیل شد تا جایی باشد برای آرام و قرار رونده‌‌ ساعت‌ها.

موزه زمان
موزه زمان ، حال خوب عمارتی که روزگاری رها شده بود

دیدنی‌های اطراف موزه زمان

این موزه دیدنی، عجیب و فوق‌العاده، به دیگر مکان‌های دیدنی تهران نزدیک است و می‌توانید با رفتن به منطقه زعفرانیه و تجریش و پس از بازدید از موزه زمان، در مکان‌های دیگر نیز چرخی بزنید.

از جمله دیدنی‌های اطراف موزه زمان می‌توان به میدان زیبای تجریش،بازار تجریش،امامزاده صالح و باغ فردوس و موزه سینما اشاره کرد.

موزه زمان

کافه ریبار موزه زمان ؛ جذاب و دوست داشتنی

همانطور که گفتیم یکی از امکانات بی‌نظیر و محبوب موزه زمان، کافه ریبار  است. مکانی جذاب و دوست‌داشتنی در دل یکی از زیباترین جاهای دیدنی تهران که به شما فرصت استراحت و خلوت با خود یا دوستانتان را می‌دهد. نشستن در فضای دلباز و زیبای حیاط در کافه ریبار روحتان را می‌کند و تماشای سرسبزی آن حس خوبی را در شما ایجاد می‌کند.

کافه ریبار موزه زمان، به صبحانه‌های مفصل و بی‌نظیرش مشهور است که در آن مجموعه متنوعی از خوراکی‌ها وجود دارد و می‌تواند برای آغاز یک صبح بانشاط مناسب باشد. صبحانه این کافه به شکل بوفه ارائه می‌شود که هم از نظر تنوع و هم از لحاظ قیمتی بسیار عالی است. دیگر خوراکی‌ها، نوشیدنی‌ها و کیک و چیزکیک‌های ریبار نیز حرف ندارند و خوشمزگی و کیفیت آن‌ها زبانزد است.

اگر دوست دارید در محیطی خاص، زیبا و جذاب، خوشمزه‌ترین خوراکی‌ها را نوش جان کنید و بعد از گردش در این موزه بی‌نظیر مدتی را به استراحت و گفت‌وگو بنشینید، حتما سری هم به کافه ریبار بزنید.

ریبار
کافه ریبار

دیدنی‌هایی که در موزه زمان گرد هم آمده‌اند

در فضای باغ عمارت ابزار مختلفی در معرض نمایش قرار گرفته‌اند. ساعت‌هایی مانند: ساعت آفتابی، ساعت آبی، ساعت آبی مکانیکی، ساعت روغنی،قایق اژدها، ساعت طنابی، ساعت شمعی، ساعت شنی. در دل موزه زمان می‌توانید انواع ساعت‌های قدیمی و مدرن را ببینید. ساعت‌هایی که مسافران زمان از قرن هفدهم تا بیستم هستند در طبقه‌ اول عمارت نمونه‌های متفاوتی از ساعت‌های مکانیکی وزنه‌ای و کوکی نگهداری می‌شود. ساعت‌هایی همچون: ساعت‌های شاهینی، آونگی، رومیزی، دیواری و ایستاده که هرکدام از آن‌ها رنگی و بویی از هنر و صنعت دارند. آنچه در بازدید از این آثار قدیمی مورد توجه است تزئینات خاص آن‌ها است.

طبقه دوم موزه زمان مختص عاشقان ساعت‌های مچی و جیبی است. مجموعه‌ای دقیق و زیبا که پس از زندگی روی مچ اشخاص مهم در ساختمان موزه نگهداری شدند. افرادی چون جمشید مشایخی، محمدعلی کشاورز، احترام برومند، داوود رشیدی، امین اله رشیدی، مصطفی رحماندوست، دکتر حسابی، دکتر پرویز کردوانی، شهید آوینی، شهید مهدی باکری و…

ساعت‌ها در موزه زمان
ساعت‌ها در موزه زمان

در این میان ساعت‌هایی هم هستند که اهمیت‌شان را نه از نام استفاده کنندگان بلکه از ویژگی‌های خاص خود می‌گیرند؛ مانند: اولین ساعت کارت زنی. در بخش‌های دیگر موزه هم ابزارهای دیگر سنجش زمان و ابزارهای تعمیر این وسایل نگهداری می‌شود که هر کدام از آن‌ها در زمان خود بسیار بدیع و کارآمد بوده‌اند. تقویم‌های ساده و باستانی، معرفی تقویم‌نویسان مشهور، اسطرلاب‌ها و ظروف سنجش زمان از دیگر نمونه‌های مهم حاضر در این موزه‌اند. همچنین ماکت قدیمی‌ترین سند تاریخدار ایرانی یعنی کتیبه‌ی بیستون هم در این مکان وجود دارد.

در این گشت و گذار اتاق اصفهانی‌های عمارت موزه زمان فراموش نکنید. این اتاق شاهکار معماری ایرانی است که در این عمارت اجرا شده. پر از ظرافت و تزئیناتی که شمار به گوشه‌ی خیال‌انگیر اصفهان می‌برد و احوال‌تان را پر از شاعرانگی می‌کند.

اتاق اصفهانی‌ها | موزه تماشاگه زمان
اتاق اصفهانی‌ها | موزه تماشاگه زمان

امکانات موزه زمان

  • امکانات موزه زیبای زمان نیز بسیار غنی و پر و پیمان است و تماشاگران و گردشگران را بسیار راضی می‌کند. در کافه این موزه می‌توانید مدتی را استراحت کنید و یا با دوستانتان به گفت‌وگو بنشینید و از فضای آن لذت ببرید.
  • از دیگر امکانات این موزه می‌توان به گالری آن اشاره کرد که امکان تهیه بسیاری از کارهای هنری از هنرمندان ایرانی را به شما می‌دهد. بنابراین اگر به اشیای سنتی، زیور آلات، صنایع دستی، نقاشی‌های زیبا و … علاقه دارید، حتما به آنجا سر بزنید.
  • نمازخانه و سرویس بهداشتی نیز از دیگر امکانات موزه زمان به شمار می‌روند.
  • همچنین فضای زیبا و تماشایی باغ نیز به شما امکان گشت و گذار در هوای بی‌نظیر آنجا و ثبت عکس‌های فوق‌العاده را می‌دهد‌.

بهترین زمان بازدید از موزه زمان

برای رفتن به موزه زمان، می‌توانید در همه فصول سال اقدام کنید. باغ زیبای موزه در هر یک از فصل‌های سال زیبایی خاص خودش را دارد که بسیار زیبا و دیدنی است. در بهار و تابستان باغ زیبای موزه پر از سرسبزی و درختان زنده‌ است. پاییز با تصویر خیره کننده و رنگ‌های زرد و نارنجی‌اش جذاب‌ترین نمای پیش رویتان را به تصویر می‌کشد و زمستان به عروسی می‌ماند که دامن خود را در باغ پهن کرده است.

بنابراین در هر فصلی از سال که بخواهید می‌توانید از این موزه جذاب دیدن کنید.

اطلاعات بازدید از موزه تماشاگه زمان در تهران

زمان بازدید موزه زمان:

شش ماه اول سال شنبه تا چهارشنبه از ۰۹:۰۰ تا ۱۹:۰۰ و پنج شنبه و جمعه و روزهای تعطیل از ۱۰:۰۰ تا ۱۹:۰۰

شش ماه دوم سال شنبه تا چهارشنبه از ۰۹:۰۰ تا ۱۷:۰۰ و پنج شنبه و جمعه و روزهای تعطیل از ۱۰:۰۰ تا ۱۷:۰۰

ورودی موزه زمان: ۳۰۰۰ تومان _ برای ورود به باغ موزه نیازی به پرداخت وجه وجود ندارد.

آدرس موزه زمان: تهران_ خیابان ولی عصر، نرسیده به میدان تجریش ، خیابان زعفرانیه(سرلشگر فلاحی)، چهارراه پرزین بغدادی، پلاک ۱۲

مسیرهای دسترسی به موزه زمان

برای دسترسی به این موزه می‌توانید از چند طریق اقدام کنید.

ماشین شخصی

اگر می‌خواهید با وسیله نقلیه شخصی خودتان به سمت موزه بروید، باید به آدرس تهران، خیابان زعفرانیه، نبش خیابان پرزین بغدادی مراجعه کنید.

اتوبوس

برای استفاده از اتوبوس، می‌توانید بی آر تی‌های خط تجریش_راه‌آهن را سوار شوید. پس از سوار شدن به اتوبوس، در ایستگاه باغ فردوس پیاده شوید و پس از ۵۰۰ متر پیاده‌روی به این موزه برسید.

مترو

برای استفاده از مترو، نزدیک‌ترین ایستگاه به موزه، ایستگاه تجریش در خط ۱ مترو است. از متروی تجریش تا موزه زمان حدود ۲۰ دقیقه پیاده‌روی دارد که می‌توانید این مسیر را با تاکسی نیز طی کنید و سر خیابان زعفرانیه پیاده شوید.

تاکسی

اگر دوست دارید با تاکسی به این موزه زیبا برسید، می‌توانید از هر کجای شهر، تاکسی‌های تجریش را سوار شوید و از آنجا به راحتی به موزه زمان برسید.

شما برای ما بنویسید 

در کنار بازدید از همه‌ی این اشیای ارزشمند از بنای بی‌نظیر موزه لذت ببرید و در فضای آبی بی‌نهایت آن به کافه‌ی موزه سر بزنید و چیزی میل کنید. کافه‌ی مجموعه یکی از بهترین‌های تهران است که صبحانه‌های معروفی هم دارد. همچنین می‌توانید از گالری این مجموعه که میزبان آثار هنرمندان است دیدن کنید. فراموش نکنید که تصویر دلربا و آرامبخش این عمارت را در قاب دوربین‌تان ثبت کنید. شما هم اگر تجربه‌ی بازدید از موزه زمان را دارید تجربه‌ی خود را از گشت و گذار در تاریخ زمان برای ما بنویسید.


برای آشنایی بیشتر با دیدنی های تهران کلیک کنید.