قطعا در هفته‌ اخیر، چندین و چند بار اخبار مختلفی از ویروس کرونا به گوش شما رسیده است. ویروس کرونا یک نوع ویروس قدیمی اما جهش یافته است که از چین شیوع پیدا کرده و بسیاری از مردم جهان را دچار رعب و وحشت کرده است. با شیوع این ویروس، اتفاقات گوناگونی در دنیا رخ داده است. بسیاری از مشاغل بیکار شده‌اند و خیلی از کشورها مرز خود را به صورت کامل بسته‌اند. امروز ما قصد داریم تا شما را با ویروس کوئید ۱۹ آشنا کنیم و ببینیم که کرونا چیست و چطور از خود مراقبت کنیم تا به آن مبتلا نشویم. پس با سفرزون همراه شوید!

saadatrent

کرونا چیست؟

کرونا چیست؟ این سوالی است که در مدتی کوتاه تبدیل به یکی از ترندهای معروف گوگل شده. بسیاری از مردم دنیا، به دنبال یافتن پاسخی برای این سوال هستند تا کمی از نگرانی خود کم کنند. اما واقعا کرونا چیست و چطور به وجود آمده؟ جالب است بدانید که کرونا یک ویروس بسیار قدیمی است که آن را عامل اصلی بروز سرماخوردگی ویروسی می‌دانند. پس ویروس کرونا در حقیقت ویروس جدیدی نیست که بخواهید از آن هراس داشته باشید و حقیقتا همان ویروس سرماخوردگی قدیمی است.

اما مسئله اینجاست که چطور کرونا اینقدر شایع شده تا جایی‌که امروز آن را یک فاجعه جهانی می‌دانند؟ ویروس اساسا فقط یک رشته DNA بوده و موجود زنده نیست. بر خلاف انواع میکروب یا باکتری، کرونا اصلا جان ندارد و تنها با استفاده از یک سپر دفاعی که از جنس لیپید ساخته شده، از خود حفاظت می‌کند. کرونا در طول زمان، داخل بدن قربانی خود، جهش پیدا کرده و به شکلی که امروز شاهد آن هستیم، تبدیل شده است.

بر اساس گفته مسئولین کشور چین، که مبدا شیوع کرونا محسوب می‌شود، این ویروس از نوعی خفاش به انسان منتقل شده است. البته بر اساس نتیجه تحقیقات بیشتر، نوعی مورچه‌خوار پولک‌دار که نسل آن نیز رو به انقراض است، واسطه انتقال کرونا ویروس بین خفاش و انسان بوده. به همین خاطر، می‌توان گفت که ویروس کرونا در بدن این دو حیوان تکامل پیدا کرده و به شکلی که امروز شاهد آن هستیم، تبدیل شده است. البته فرضیه‌های دیگری نیز درباره منشا تشکیل این ویروس وجود دارند.

کرونا ویروس امروزی که آن را با نماد COVID-19 نشان می‌دهند، چندین برابر ویروس کرونا قدیمی شیوع دارد و می‌تواند افراد بیشتری را آلوده کند. متاسفانه هنوز اطلاعات زیادی در مورد این ویروس در دسترس نیست و تمام محققان کشورهای مختلف دنیا در حال تحقیق روی این ویروس هستند. ویروس کرونا در حال حاضر تبدیل به یک مسئله جهانی شده و بسیاری از مردم را درگیر خود کرده است. اما در ادامه قصد داریم به شما نشان دهیم که کرونا چقدر خطرناک است و چه گروه‌هایی بیشتر در معرض خطر هستند؟

ویروس کرونا
ویروس کرونا

کرونا چقدر خطرناک است؟

کرونا چقدر خطرناک است و اینکه کرونا چقدر می‌تواند کشنده باشد؟ قطعا این ویروس همه ما را نگران کرده و آمار مرگ و میر زیادی از مبتلایان این ویروس به گوش ما رسیده است. اما آیا واقعا ویروس کرونا آنقدر که تصور می‌کنید خطرناک و کشنده است؟ در مورد خطرناک بودن ویروس کرونا باید در مورد چند پارامتر مختلف از بیمار‌های واگیردار توضیح بیشتری ارائه دهیم. در درجه اول، یک پارامتر مهم برای سنجش خطر بیماری‌های واگیردار وجود دارد که آن را RO یا همان ضریب انتقال می‌نامند.

ضریب انتقال بدین معناست که یک فرد مبتلا به بیماری واگیردار، چند نفر را می‌تواند بیمار کند؟ یا به عبارت دیگر، این ویروس می‌تواند از یک ناقل به چند نفر منتقل شود؟ در مورد ویروس کرونا، این ضریب بین دو تا سه است. این یعنی هر بیمار می‌تواند ویروس کرونا را به دو تا سه نفر انتقال دهد. زمانی که این ضریب بین صفر تا یک باشد، بیماری قابل کنترل خواهد بود. به همین خاطر، ضریب انتقال کرونا را می‌توان بسیار بالا دانست و مهم‌ترین دلیلی که آن را یک ویروس خطرناک خطاب می‌کنند، دقیقا همین موضوع است.

اما باید بدانید که تا به امروز که حدود یک ماه و نیم از شیوع ویروس کرونا در جهان می‌گذرد، تنها ۳۷ کشور و حدود ۸۷ هزار نفر درگیر آن شده‌اند. جمعیت دنیا در مجموع حدود ۸ میلیارد نفر است و همچنین ۲۰۵ کشور در دنیا وجود دارند. به همین خاطر می‌توان گفت که در مجموع تنها ۱۸ درصد از کشورهای دنیا و یک درصد از مردم درگیر کرونا هستند.

همچنین باید در ادامه به این مسئله اشاره کرد که از میان این تعداد مبتلایان، تنها حدود دو هزار و ۷۰۰ نفر از ویروس کرونا کشته شده‌اند و اغلب این افراد را میانسالان تشکیل می‌دهند که سیستم ایمنی بسیار ضعیفی دارند. با این وجود، تا به امروز حدود ۲۷ هزار نفر به صورت کامل درمان شده‌اند که رقم بسیار قابل توجهی است و از این میان در سراسر جهان تنها ۹ هزار نفر هستند که شرایط وخیمی دارند! این در حالی است که طاعون، حدود نیمی از جمعیت زمین را در قرن چهاردهم از بین برد! پس در مقایسه با نرخ کشتار، باید گفت که ویروس کرونا را نمی‌توان کشنده دانست. بلکه این ویروس قابلیت شیوع بسیار زیادی دارد و همین موضوع نگران کننده است.

چه کسانی در معرض خطر کرونا هستند؟

در قسمت قبل اشاره کردیم که ویروس کرونا را نمی‌توان یک ویروس کشنده و مرگبار دانست. اما با این حال، حدود دو هزار و ۷۰۰ نفر در تمام دنیا جان خود را در اثر این ویروس از دست داده‌اند. اگر آمار جان باختگان در اثر کرونا را بررسی کنید، خواهید دید که اکثر این افراد را کسانی تشکیل می‌دهند که سن بالا و سیستم ایمنی ضعیفی دارند. کسانی که سنی بیش از ۷۰ سال دارند، بیش از همه در معرض ابتلا به ویروس کرونا هستند.

تا کنون ۰٫۲ درصد از کسانی که جان خود را از دست داده‌اند، بین ۱۰ تا ۱۹ سال، ۰٫۲ کشته‌شدگان بین ۲۰ تا ۲۹ سال، ۰٫۲ درصد جزء گروه سنی ۳۰ تا ۳۹ سال و ۰٫۴ درصد بین ۴۰ تا ۴۹ سال بوده‌اند. اما باقی جان باختگان، سنی بیش از ۵۰ سال داشته‌اند که در میان آنها، افراد بالای ۷۰ سال بیش از همه در معرض خطر هستند. پس می‌توان نتیجه گرفت کسانی که مسن هستند و سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیش از همه در معرض خطر مرگ خواهند بود.

اما علاوه‌بر فاکتور سنی، باید گفت که ویروس کرونا به سیستم ایمنی، کلیه‌ها و ریه‌ها آسیب زیادی وارد می‌کند. به همین خاطر کسانی که دچار بیماری‌های تنفسی، ریوی، عروقی، کلیوی، دیابت و ضعف سیستم ایمنی هستند، بیش از همه در معرض ابتلا به کرونا خواهند بود.

اما اگر مبتلا به هر یک از بیماری‌های نامبرده هستید، لازم نیست که نگران ابتلای حتمی باشید. بلکه باید بیش از دیگران نکات ایمنی را رعایت کنید.

علائم بیماری کرونا چیست؟

  • تب شدید تا حدود ۴۰ درجه
  • سرفه‌های خشک
  • درد ریه
  • احساس گرفتگی و تنگی نفس
  • احساس گرفتگی بینی
  • خستگی مفرط
  • بی اشتهایی
  • احساس ناخوشایند در قفسه سینه
  • در برخی مواقع سردرد و گلودرد و آبریزش

تفاوت ویروس کرونا با آنفولانزا و سرماخوردگی

با این وجود که بسیاری از علائم کرونا شبیه سرماخوردگی یا آنفولانزا است، با این حال تفاوت‌های اساسی بین این سه بیماری وجود دارد. بر اساس گفته‌ها و نتیجه‌ای که از آن‌ها حاصل می‌شود، یکی از مهم‌ترین علائم ویروس کرونا که در سایر بیماری‌های گفته شده پیدا نمی‌شود، نفس تنگی و سرفه‌های خشک است. با اینکه در بین بیماران مبتلا به کرونا که به بیمارستان‌ها مراجعه کرده‌اند علائمی مانند آبریزش بینی هم مشاهده شده‌است، اما نمی‌توان این علامت را جزء علائم اصلی این ویروس دانست.

آبریز بینی، عطسه و درگیری سینوس‌ها، جزء علائم شایع بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا هستند. با این حساب می‌توان اینطور گفت که ویروس کرونا بیشتر دستگاه تنفسی تحتانی را درگیر می‌کند و در آنفولانزا و سرماخوردگی، دستگاه تنفسی فوقانی درگیر می‌شود.

یکی دیگر از مهم‌ترین تفاوت‌های کرونا ویروس با آنفولانزا در زمان پیشرفت بیماری است. در آنفولانزا معمولا سیر پیشرفت بیماری و رسیدن به مرحله حاد سریع‌تر است و طی ۴۸ ساعت بیمار همه علائم مانند تب و لرز، بدن درد، و گاهی اسهال و استفراغ را تجربه می‌کند. اما در کرونا، سیر رشد بیماری با کندی صورت می‌گیرد و دوره نهفتگی این ویروس بین ۵ تا ۱۴ روز است.

بیمار در کرونا ابتدا سرفه‌های خشک، سپس تب و بدن درد و به تدریج تنگی نفس را تجربه می‌کند. (البته ممکن است ترتیب ظهور علائم مختلف باشد). یکی از علت‌های اصلی مراجعه بیماران به بیمارستان‌ها، شکایت بیمار از تنگی نفس و پایین نیامدن تب است.

با شناخت درست علائم کرونا و تفاوت آن با سرماخوردگی، از مراجعه بی‌مورد به درمانگاه‌ها خودداری کنید. زیرا در بسیاری از موارد، افراد سالم بعد از تردد در مکان‌های آلوده درمانگاه‌ها به این بیماری مبتلا شده‌اند.

چطور کرونا نگیریم؟ | توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی برای پیشگیری از کرونا

  • شستن مکرر دست‌ها با آب و صابون
  • از دست دادن به دیگران خودداری کنید
  • از دست زدن به چشم‌، بینی و دهان اجتناب کنید
  • تا حد امکان از ماسک‌ استفاده کنید (ماسک خود را هر دو ساعت تعویض کنید)
  • با تغذیه مناسب، سیستم ایمنی خود را تقویت کنید
  • تا حد امکان از اماکن عمومی و حتی جمع‌های خانوادگی دوری کنید
  • تا حد امکان از کسانی که سرفه می‌کنند و علائم سرماخوردگی دارند، دوری کنید
  • از ویتامین C و سایر ویتامین‌های مفید مثل خانواده B به صورت روزانه استفاده نمایید
  • برای زنگ زدن یا فشردن دکمه آسانسور، از وسیله‌های مختلف مثل خلال دندان استفاده کنید
  • در صورت بروز علائم، خود را در خانه قرنطینه کنید و اگر حالتان بدتر شد، به پزشک مراجعه کنید
  • تا حد امکان دستکش دستتان کنید و به یاد داشته باشید که پس از خارج کردن دستکش، دستان خود را به خوبی بشویید
  • عدم تماس دست با وسایل عمومی مثل دستگیره در، نرده راه پله، درب‌های عمومی، دستگاه کارت خوان، دستگاه عابر بانک، بلیت و غیره

راه‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا

شست‌وشوی دست و صورت

بد نیست بدانید حتی اگر ویروس کرونا روی پوست دست و صورت شما هم وجود داشته باشد، تا زمانی که ارتباطی بین این ویروس با چشم، دهان و بینی شما برقرار نشود، شما به ویروس کرونا مبتلا نخواهید شد. از طرف دیگر همانطور که اشاره کردیم، ویروس از یک رشته DNA تشکیل شده و توسط یک لایه نازک از جنس لیپید محافظت می‌شود. لیپید نیز کاملا با آب و صابون یا هر نوع مایع ضد عفونی کننده از بین می‌رود و به این ترتیب ویروس نیز نابود خواهد شد.

به همین خاطر، شما باید در طول روز چندین و چند بار دست و صورت خود را با آب گرم و صابون بشویید. ترجیحا از مایع صابون به جای صابون جامد استفاده کنید. زیرا صابو‌ن‌های جامد می‌توانند محلی برای تجمع ویروس و انواع باکتری باشند.

سعی کنید در طول شستن دست‌های خود، سطوحی مانند شیرآب را لمس نکنید. شیر آب را به میزان کمی باز کنید، و بعد از شستن درست دست‌ها، آن‌ها را دستمال کاغذی (نه حوله) خشک کنید. با همان دستمال شیر آب را ببندید و دستمال را در سطل در دار بیندازید. توجه کنید که دست‌تان با سطل یا دستگیره در تماسی نداشته باشد.

شست‌وشوی دست و صورت
شست‌وشوی دست و صورت

ضد عفونی کردن سطوح

ویروس کرونا قابلیت انتقال بسیار زیادی دارد. به همین خاطر حتی اگر دست آلوده شما با سطوح مختلف برخورد کند یا حتی اگر وسیله‌ای که آلوده باشد را روی سطح دیگری قرار دهد، آن سطح نیز آلوده به ویروس کرونا خواهد شد و به این ترتیب ویروس می‌تواند سریعا در یک فضا منتشر شده و قربانیان بیشتری بگیرد. به همین خاطر باید حتما سطوحی که در طول روز با آنها تماس دارید را ضد عفونی کنید. بهتر است این کار را چند بار در طول روز انجام دهید زیرا در هر لحظه ممکن است که سطوح مورد استفاده شما آلوده شده باشند.

برای ضدعفونی کردن می‌توانید از وایتکس رقیق شده، الکل و انواع ژل‌های ضدعفونی کننده استفاده نمایید. بهتر از مقداری الکل را در یک اسپری آب‌پاش بریزید و آن را روی سطوح اسپری کنید.

رعایت نکات بهداشتی حین سرفه و عطسه

در درجه اول باید بدانید که هر عطسه یا سرفه‌ای نشان دهنده مبتلا شدن به ویروس کرونا نیست! هنوز هم بسیاری از افراد هستند که به یک سرماخوردگی جزئی مبتلا می‌شوند. اما به هر صورت اگر علائمی همچون سرفه و عطسه در شما بروز پیدا کردند، بهتر است حتما از ماسک‌های بهداشتی استفاده نمایید تا جلوی انتشار بیماری به دیگران گرفته شود. هر یک از ما، به عنوان فردی از جامعه می‌توانیم با رعایت نکات بهداشتی و ایمنی، جلوی انتشار کرونا را بگیریم.

هنگام عطسه یا سرفه، حتما با دستمال تمیز جلوی دهان خود را بگیرید تا ویروس از طریق قطره‌های تنفسی به اطرافیان منتقل نشود. سپس دستمال را در سطل در بسته بیندازید و بعد از آن، دستان خود را با آب و مایع بشویید.

ویروس کرونا

رعایت تعاملات روزانه

دست دادن، رو بوسی و بغل کردن در فرهنگ تمام ما ایرانیان وجود دارد. همه ما بدون استثنا عادت داریم تا در معاشرت‌های روزمره خود برای به جا آوردن ادب، با طرف مقابل خود دست دهیم. همچنین عموما در فاصله نزدیکی از هم صحبت می‌کنیم و این یک عادت کاملا روزمره برای تمام ما به شمار می‌آید. دست دادن یک عمل کاملا غیر بهداشتی است و می‌تواند ویروس را به فرد مقابل انتقال دهد. در حال حاضر با وجود ویروس کرونا، بهتر است برای جلوگیری از شیوع آن، به هیچ وجه با دیگران دست ندهید و حتی در هنگام صحبت، فاصله ۶ قدمی را حفظ کرده یا از ماسک استفاده نمایید. اگر این فرهنگ بین همه ما جا بیافتد، دیگر کسی از این بابت ناراحت نیز نخواهد شد.

پرهیز از دست دادن و روبوسی

همانطور که اشاره کردیم، ممکن است دست اکثر افراد آلوده باشد. ویروس کرونا می‌تواند تا حدود ۸ ساعت روی یک سطح همانند دستگیره در، زنده بماند و به دیگران منتقل شود. از این رو، باید از دست دادن با دیگران کاملا پرهیز کنیم. از طرف دیگر روبوسی کردن نیز یک عمل کاملا غیر بهداشتی بوده و می‌تواند فرد را به صورت مستقیم مبتلا به کرونا کند. زیرا ارتباط مستقیم با چشم، بینی و دهان می‌تواند ویروس را به بدن فرد دیگر انتقال دهد و با روبوسی کردن دقیقا همین کار را انجام می‌دهید.

کاهش تماس با سطوح

مهم نیست که از دستکش استفاده می‌کنید یا نه، بهتر است تا حد امکان از تماس با سطوح غیر ضروری خود‌داری کنید. به عنوان مثال شاید بسیاری از ما عادت داشته باشیم در حین بالا یا پایین آمدن از پله، دست خود را به روی نرده بکشیم. تماس دست با نرده ساختمان دقیقا مساوی دست دادن با تمام ساکنین آن ساختمان خواهد بود! همچنین در صورت امکان برای لمس کردن دکمه آسانسور یا صفحه کلید عابر بانک نیز می‌توانید از اشیاء دیگری همانند سوئیچ خودرو، کلید خانه، خلال دندان و غیره استفاده نمایید.

بهداشت در تغذیه

عدم رعایت بهداشت در تغذیه می‌تواند احتمال ابتلا به کرونا را چندین برابر افزایش دهد. اگر به بهداشتی بودن یک محصول خوراکی ۱۰۰٪ اطمینان نداشتید، بهتر است آن را مصرف نکنید. تمام مواد خوراکی که از بیرون تهیه می‌کنید را در صورت امکان، با مواد ضد عفونی کننده شستشو دهید. مواردی همانند نان، خرما یا خشکبار که قابل ضد عفونی کردن نیستند را نیز بهتر است حداقل ۳۰ ثانیه در ماکروفر قرار دهید تا گرما ببینند و کاملا ایزوله شوند.

یکی دیگر از راه‌ها، قرار دادن این اقلام در فریزر یا یخچال و مصرف آن‌ها بعد از ۴۸ ساعت است.

بهداشت در تغذیه

رعایت بهداشت هنگام کار در محیط دام و طیور

هنوز اطلاعات دقیقی در مورد انتقال ویروس کرونا از طریق دام و طیور در دست نیست. اما سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که تا حد امکان فاصله خود را از دام رعایت کنید و مراقب نکات بهداشتی باشید. به همین خاطر بهتر است حتما در تماس با دام و طیور از ماسک و دستکش مناسب و بهداشتی استفاده نمایید. همچنین پس از تماس با این حیوانات، حتما تمام وسایل و تجهیزات خود را به صورت کامل ضدعفونی کرده و خودتان نیز حمام کنید. همچنین لباس کار خود را دو روز مداوم بر تن نکنید و حتما پیش از استفاده دوباره، آن را کاملا بشویید.

استفاده از وسایل ایمنی

در حال حاضر تنها وسایل ایمنی که برای پیشگیری از ویروس کرونا وجود دارند، ماسک و دستکش است. اما باید بدانید که حداقل روزی یک بار باید ماسک خود را تعویض کنید. زیرا وجود رطوبت، به انتقال ویروس کرونا کمک می‌کند. تا جایی‌که ممکن است هر چند ساعت یکبار حتما ماسک خود را تعویض کنید. همچنین باید بدانید که حتی با وجود دستکش، نباید دست خود را با چشم، دهان و بینی‌تان تماس دهید و بعد از در آوردن دستکش باید دست‌های خود را بشویید.

ویروس کوئید ۱۹
چک کردن تب | یکی از راه‌های مقابله با کرونا

اگر علائم کرونا داشتیم چه کاری انجام دهیم؟

  • در درجه اول باید خونسردی خود را حفظ کنید. زیرا علائم سرماخوردگی، آنفولانزا و کرونا بسیار شبیه یکدیگر هستند.
  • در درجه دوم بهتر است خود را قرنطینه کنید و اگر حالتان بهتر نشد، به یک پزشک متخصص بیماری‌های عفونی یا بیمارستان‌هایی که برای پذیرش کرونا آمادگی خود را اعلام کرده‌اند، مراجعه کنید ( برای دریافت این لیست کافیست در گوگل یک جستجو ساده انجام دهید)
  • با یک آزمایش ساده، می‌توان ابتلا یا عدم ابتلا به کرونا را تشخیص داد.

فقط به یا داشته باشید که بر اساس آمار به دست آمده، حدود ۷۰ درصد کسانی که برای داشتن علائم کرونا به پزشک مراجعه می‌کنند، تنها یک سرماخوردگی ساده دارند. پس سریعا خودتان را نگران نکنید و علائم را به خوبی بررسی نمایید. گاهی اوقات حضور در مراکز پزشکی می‌تواند عاملی بر انتقال کرونا باشد.

سرعت پخش ویروس کرونا تا چه اندازه‌ است؟

سازمان بهداشت جهانی یک پارامتر برای سرعت و میزان پخش ویروس در نظر گرفته که آن را RO می‌نامند. RO نشان می‌دهد که یک ویروس می‌تواند از بدن میزبان خود، چند نفر دیگر را آلوده کند. در حال حاضر ویروس کرونا دارای RO بین دو تا سه است. این یعنی هر بیمار مبتلا به کرونا می‌تواند بین دو تا سه نفر دیگر را نیز آلوده کند. زمانی که این نسبت زیر یک باشد، یعنی ویروس تحت کنترل در آمده و قابل درمان است. اما سرعت شیوع این ویروس به شدت زیاد است. البته خوشبختانه با در نظر گرفتن تدابیر امنیتی، سرعت پخش این ویروس تا حدود زیادی کاهش پیدا کرده. اما هنوز هم در کشورهای کم امکاناتی مثل ایران، این ویروس با سرعت در حال انتشار است.

ویروس کرونا

آیا کرونا درمان می شود؟

با وجود اخبار کذب مختلف، باید بدانید که خوشبختانه ویروس کرونا قابل درمان است. البته این در مورد تمامی افراد مبتلا صدق نمی‌کند و همانطور که می‌دانید، بیش از دو هزار و ۷۰۰ نفر تا به امروز جان خود را از دست داده‌اند. اما در عین حال برخی از مبتلایان، توانسته‌اند بر این بیماری فائق بیایند و پیروز این میدان سخت مبارزه باشند. بد نیست بدانید از نظر آمار تعداد بیماران درمان شده، ایران با ۱۲۳ نفر، در جایگاه دوم جهانی قرار دارد. کشور چین توانسته بیش از ۳۷ هزار بیمار را درمان کند و با این آمار در جایگاه اول قرار دارد. این یعنی می‌توان گفت که در حدود ۴۰ درصد تمام افرادی که مبتلا به ویروس کرونا شدند، توانسته‌اند ویروس را شکست دهند و بهبود پیدا کنند.

اما با این حال، هنوز هیچ درمان قطعی برای ویروس کرونا کشف نشده و پزشکان با تقویت سیستم ایمنی بدن بیماران تلاش می‌کنند تا علائم را کاهش دهند و به زنده ماندن آنها کمک کنند. در حقیقت باید گفت که تنها راه مقابله با این ویروس، تقویت سیستم ایمنی بدن برای طی شدن مدت زمان ویروس است. شاید باور کردن این مسئله دشوار باشد اما ویروس‌ها از نظر بیولوژیکی، یک موجود زنده نیستند و تنها از یک رشته DNA ساخته شده‌اند.

ویروس‌ها در تمام مدت نسخه ژنتیکی خود را تکثیر می‌کنند و در اثر این تکثیر یک ماده شیمیایی دفع خواهند کرد. این ماده شیمایی باعث کشته شدن خود ویروس خواهد شد! پس اگر بیمار بتواند بین هفت تا ۱۴ روز مقاومت کند، ویروس خود به خود از بین خواهد رفت!

در چه صورت به پزشک مراجعه کنیم؟

همانطور که ذکر کردیم، در بسیاری از موارد، بیمار تنها علائم سرماخوردگی داشته و با توهم کرونا به بیمارستان مراجعه می‌کند. اما همین مراجعه بی‌مورد به بیمارستان هم پرسنل درمانی را بی‌جهت درگیر می‌کند و هم فرد را در معرض ابتلا به کرونا قرار می‌دهد. به همین خاطر تنها در صورتی که این موارد را در بدن خود احساس کردید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.:

  • تب شدید. یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند نشان دهنده کرونا باشد، تب بالای ۴۰ درجه است.
  • خستگی شدید. ویروس کرونا به شدت بدن را ضعیف می‌کند و بیمار حتی توانایی راه رفتن را از دست می‌دهد.
  • درد شدید قفسه سینه. ویروس کرونا باعث می‌شود تا مایع سفید رنگی در ریه به وجود بیاید و همین مسئله تنفس را دشوار کرده و درد شدیدی را در قفسه سینه بیمار ایجاد می‌کند.
  • سرفه‌های شدید و خشک. سرفه‌های شدید و خشک یکی از مهم‌ترین عوارض بیماری کرونا است. در اکثر موارد بیمار به خاطر کمبود اکسیژن و تنگی نفس جان خود را از دست می‌دهد.
  • بی اشتهایی. در بیشتر مواقع فرد بیمار اشتهای خود را از دست می‌دهد.

همچنین به یاد داشته باشید که با یک تست نسبتا ساده می‌توانید وضعیت خود را در هر لحظه ارزیابی کنید. برای این کار، ابتدا یک نفس بسیار عمیق بکشید. سپس نفس خود را به مدت ۱۰ ثانیه در سینه حبس کنید. پس از اینکه مجدد شروع به تنفس کردید، اگر دچار درد و سوزش شدید یا سرفه‌های خشک نشدید، یعنی حجم ریه شما کامل است و لازم نیست نگران باشید. بهتر است این تست را چندین و چند بار در طول روز انجام دهید.

چه مواد غذایی ایمنی بدن را افزایش می دهند؟

  • ویتامین C ( به مقدار توصیه شده و نه بیشتر)
  • مرکبات همانند گریپ فروت، پرتقال، نارنگی، لیمو و لیمو شیرین
  • فلفل دلمه‌ای قرمز
  • کلم بروکلی
  • سیر
  • زنجبیل
  • اسفناج
  • ماست
  • بادام
  • زردچوبه
  • چای سبز
  • پاپایا
  • کیوی
  • مرغ
  • مغز تخمه آفتاب گردان
  • مکمل ویتامین خانواده B
  • مکمل ویتامین E
ویتامین C | ویروس کرونا
مصرف درست و به اندازه ویتامین C

شایعاتی که درباره کرونا وجود دارد

  • واکسن کرونا. هنوز واکسن یا دارویی برای کرونا ساخته نشده، پس فریب سوء استفاده افراد‌ را نخورید.
  • استفاده از ماسک. باید بدانید که استفاده از ماسک کاملا سلامت شما را تامین نمی‌کند. بهتر است فاصله خود را با افراد بیمار حفظ کنید.
  • انتقال از طریق هوا. هوایی که وارد خانه شما می‌شود، ناقل کرونا نخواهد بود. بلکه فرد بیمار باید به صورت کامل در صورت شما سرفه یا عطسه کند.
  • کودکان مبتلا نمی‌شوند. بر اساس آمار به دست آمده، حداقل تعداد بیمار و جان باخته، در گروه سنی زیر ۱۰ سال هستند. اما در عین حال متاسفانه یک نوزاد چهار ماهه نیز جان خود را در اثر کرونا از دست داده است. پس مراقب فرزندان خود باشید.
  • این ویروس کاملا کشنده است. خیر ، اصلا اینطور نیست و در حدود ۲۵ هزار نفر تا کنون به صورت کامل درمان شده‌اند. حتی در برخی مواقع، با درمان خانگی و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌توان به درمان کرونا کمک کرد.
  • استفاده از کرم ضد عفونی کننده کرونا. باید بدانید که هر کرمی قادر به از بین بردن کرونا نیست و باید حتما از محلول‌هایی که حاوی حداقل ۶۰ درصد الکل باشند، استفاده کنید.
  • کرونا از طریق حیوانات خانگی منتقل می‌شود. بر اساس تحقیقات انجام شده، حیوانات خانگی همانند سگ و گربه، مبتلا به کرونا نخواهند شد.

کرونا در سفر

ماسک بزنیم یا نزنیم؟

پس از اعلام اولین فوت در اثر کرونا، همه مردم ایران به داروخانه‌ها هجوم بردند تا ماسک تهیه کنند. اما از گوشه و کنار دنیا، خبرهای ضد و نقیضی در مورد استفاده از ماسک به گوش‌مان می‌رسد. سوال اینجاست که آیا ماسک از ما در مقابل ابتلا به کرونا حفاظت می‌کند یا خیر؟ در درجه اول باید گفت که ویروس کرونا از نظر ابعاد بسیار کوچک است و به راحتی می‌تواند از داخل ماسک‌های پارچه‌ای و الیافی عبور کند! پس حتی اگر ماسک به صورت داشته باشید و یک فرد بیمار در فاصله شش قدمی شما قرار داشته باشد و به صورت مستقیم در صورت شما سرفه یا عطسه کند، احتمال آلوده شدن شما نیز وجود دارد.

پس چرا باید ماسک بزنیم؟ ماسک به صورت کلی یک عامل پیشگیری محسوب می‌شود و شاید تا حدود ۵۰ درصد به حفظ سلامت شما کمک کند. اما این تحت شرایطی خواهد بود که ماسک‌تان را هر دو تا چهار ساعت یک بار تعویض کنید. زیرا در صورت عدم تعویض، یک محیط مرطوب برای ویروس کرونا ایجاد می‌شود و شما را در خطر ابتلای بیشتری قرار خواهد داد!

بر اساس اطلاعات سازمان جهانی، استفاده از ماسک به افراد مبتلا یا کسانی که مشکوک به کرونا هستند توصیه می‌شود و افراد سالم نیازی به استفاده از ماسک ندارند. پس زیاد نگران استفاده از ماسک نباشید و سعی کنید از تجمع‌های گروهی فاصله بگیرید تا دچار بیماری نشوید.

ویروس کرونا

مراکز تشخیص ویروس کرونا در تهران

  • کلینیک بیمارستان هاجر
  • درمانگاه گلستان غرب تهران
  • درمانگاه صاحب کوثر غرب
  • درمانگاه مرزداران
  • بیمارستان امام خمینی
  • بیمارستان مسیح
  • بیمارستان بعثت
  • بیمارستان ضیائیان
  • مجتمع امیر اعلم
  • بیمارستان آیت الله کاشانی
  • بیمارستان رازی
  • بیمارستان محب یاس
  • بیمارستان سینا
  • بیمارستان خاتم
  • بیمارستان پیامبر اعظم
  • بیمارستان شهدای یافت آباد
  • بیمارستان کودکان شهید فهمیده
  • بیمارستان شهدای گمنام خیابان ناظمی
  • بیمارستان لولاگر
  • بیمارستان مدائن
  • بیمارستان شهرام
  • بیمارستان طرفه
  • بیمارستان امام حسین
  • بیمارستان انصاری

مراکز تشخیص ویروس کرونا در سایر شهرها

قم

  • بیمارستان کودکان حضور معصومه
  • بیمارستان کامکار عرب نیا

مشهد

  • بیمارستان دکتر شریعتی طرقبه
  • بیمارستان روانپزشکی دکتر حجازی
  • بیمارستان امام رضا
  • بیمارستان ابن سینا

اصفهان

  • بیمارستان عیسی بن مریم
  • بیمارستان فارابی
  • بیمارستان ۹ دی خمینی شهر
  • بیمارستان فاطمه الزهرا

گیلان

  • مرکز آموزشی رازی
  • بیمارستان شفا
  • بیمارستان امینی لنگرود
  • بیمارستان دکتر نیکوکار املش
  • بیمارستان رسالت ماسال
  • بیمارستان شهدای رضوانشهر
  • بیمارستان شهید نورانی تالش

مازندران

  • بیمارستان رازی قائم شهر
  • بیمارستان هفده شهریور مرزی کلا
  • بیمارستان آیت الله روحانی بابل
  • بیمارستان امام فریدونکنار
  • بیمارستان امام خمینی آمل
  • بیمارستان بهشتی نوشهر
  • بیمارستان آیت الله خامنه‌ای عباس آباد
  • بیمارستان امام عباس آباد

بقیه موارد را در این لینک بخوانید.

چگونه از کرونا در سفر پیشگیری کنیم؟

خب شاید ساده‌ترین پاسخ به این سوال آن باشد که تا حد امکان سفرهای خود را لغو کنید. اما تا به امروز هیچ خبری از ساخت واکسن یا درمان ویروس کرونا وجود ندارد و بسیاری از افراد نمی‌توانند سفرهای خود را تا مدت نامعلومی لغو کنند. به همین خاطر قصد داریم تا به شما نشان دهیم که چطور می‌توان از کرونا در سفر پیشگیری کرد و سفر سالمی داشت.

 

  • با وجود اینکه ویروس کرونا یک ویروس بسیار شایع با درصد شیوع بالا است، اما خوشبختانه با رعایت نکات بهداشتی ساده می‌توان از بروز آن جلوگیری کرد. در درجه اول، باید وسایل بهداشتی لازم را تهیه کنید و در طول سفر همراه خود داشته باشید. پیش از هر چیز، استفاده از ماسک، دستکش و ژل بهداشتی ضد عفونی کننده توصیه می‌شود. با وجود اینکه در حال حاضر کمبود ماسک، دستکش و ژل ضد عفونی کننده شدیدا احساس می‌شود، اما با کمی جستجو قطعا می‌توانید این موارد را تهیه کنید.

 

  • حتما در تمامی مراحل سفر خود، ماسک روی صورت داشته باشید. فرودگاه، ایستگاه قطار و اتوبوس، جزء اماکن شلوغ محسوب می‌شوند پس ممکن است در معرض ابتلا به کرونا قرار داشته باشید. به همین خاطر در این مراکز حتما ماسک به صورت داشته و دستکش دستتان کنید. به هیچ وجه چیزی میل نکنید و دستان خود را با چشم، بینی و دهان خود تماس ندهید. حتی ترجیحا تا حد امکان، از سرویس بهداشتی این اماکن نیز استفاده نکنید.

 

  • از همان لحظه که سوار هواپیما، اتوبوس یا قطار شدید، تا زمانی که به مقصد برسید، حتما ماسک و دستکش را از خود جدا نکنید. کوچک‌ترین سهل‌انگاری می‌تواند باعث ابتلای شما به کرونا شود. اگر احساس تشنگی یا گرسنگی کردید، ترجیحا از آب و مواد غذایی که خودتان همراه آورده‌اید، استفاده نمایید. حتی پوشش بیرونی بسیاری از مواد غذایی ممکن است آلوده باشند، پس ترجیحا آنها را در خانه به خوبی شسته و ضد عفونی کنید.

 

  • پیش از اینکه چیزی در سفر میل کنید، حتما دست و صورت خود را به خوبی با آب و صابون و در صورتی که دسترسی به آب و صابون ندارید، با ژل بهداشتی بشویید. البته باید به خوبی با روش‌های شستشوی دست و صورت آشنا باشید تا تمام قسمت‌های دست و صورت شما پاک و فاقد آلودگی باشد.

 

  • پس از اینکه به مقصد و هتل خود رسیدید، بهتر است بلافاصله و پیش از باز کردن چمدان‌های خود، لباس‌تان را در آورده، آنها را بشویید، حمام کرده و سپس لباس‌های تازه و کاملا تمیز بپوشید.

 

  • در مناطق گردشگری معمولا افراد زیادی از کشورهای مختلف حضور دارند. برای جلوگیری از کرونا در سفر ، باید تا حد امکان به افراد دیگر نزدیک نشوید و در صورتی که شرایط اینطور ایجاب می‌کند، حتما ماسک را به صورت خود داشته باشید و هر نیم تا یک ساعت، یک بار دست و صورت خود را با آب گرم و صابون بشویید. تا حد امکان، دست‌تان را به چشم، بینی و دهان‌تان نزنید و آب بنوشید. با رعایت این نکات به راحتی می‌توان از کرونا در سفر پیشگیری کرد.

شما برای ما بنوسید

خب همراهان عزیز سفرزون، نظر شما در مورد کرونا چیست؟ آیا شما با وجود ویروس کرونا، سفر می‌کنید؟ به نظر شما بهترین راه برای پیشگیری از کرونا چیست؟  نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و مراقب سلامتی خود باشید! فراموش نکنید که ما بی‌صبرانه منتظر دیدن نظرات شما عزیزان همراه هستیم. در ضمن، حفظ سلامت مهم‌تر از انجام هر سفر یا کاری است، پس منطقی تصمیم بگیرید و بهداشت را رعایت کنید. به امید سلامتی برای شما سفرزونی عزیز!