بازدید از مسجد آبی سلطان احمد در تور استانبول

saadatrent

اگر قصد سفر به شهر زیبا و دیدنی استانبول را دارید، ممکن است به‌دلیل وسعت و جمعیت بالای این شهر و تعدد آثار تاریخی و دیدنی آن، دچار گیجی و سردرگمی شوید و نتوانید از همه دیدنی‌های این شهر بازدید کنید. درصورتی‌که با تور استانبول همراه شوید، می‌توانید از تک تک لحظات خود در این شهر بهره برده و خاطره‌ای به‌یادماندنی را برای خود رقم بزنید. شهر استانبول آثار دیدنی و تاریخی زیادی دارد و این شهر سالانه پذیرای تعداد زیادی توریست از سراسر جهان است. یکی از مکان‌های دیدنی شهر استانبول که توجه عده زیادی از گردشگران مسلمان و غیرمسلمان را به خود جلب کرده، مسجد آبی سلطان احمد است. این مسجد زیبا از جمله شاهکارهای معماری ترکیه و جهان به‌حساب می‌آید. اگر قصد سفر به شهر استانبول و بازدید از این مسجد زیبا را دارید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

 

تاریخچه مسجد آبی سلطان احمد

در طراحی داخلی این مسجد زیبا، از کاشی‌هایی به رنگ آبی استفاده شده است و به همین دلیل به این مکان مسجد آبی هم گفته می‌شود. یکی دیگر از نام‌های این مسجد، مسجد سلطان احمد است. دلیل این نام‌گذاری این است که سلطان احمد اول در سال ۱۶۰۹ دستور ساخت این بنا را صادر کرد. پروسه ساخت این مسجد به مدت ۱۰ سال به طول انجامید و درنهایت در سال ۱۶۱۹ کار ساخت این مسجد به اتمام رسید. این مسجد نزدیکی کلیسای «ایاصوفیه» بنا شده است. در مورد علت نزدیکی این دو بنا به یکدیگر، مورخان نظرات زیادی را مطرح کرده‌اند؛ اما از بین آن‌ها به نظر می‌رسد علت احداث مسجد سلطان احمد، نزدیکی کلیسای ایاصوفیه و اثبات روابط مسالمت‌آمیز بین مسیحیان و مسلمان این شهر بوده است. از نظر برخی دیگر علت این امر رقابت مسلمانان و مسیحیان در زمینه معماری بود. اگر با تور استانبول علی بابا (https://www.alibaba.ir/tour/turkey-istanbul) همراه شوید، می‌توانید از همه اسرار این مسجد باشکوه آگاهی یابید.

گشت‌وگذار در مسجد آبی سلطان احمد

در زمان‌های گذشته در محوطه اطراف این مسجد مکان‌های تحت عنوان مسافرخانه و شفاخانه وجود داشت؛ اما این اماکن به مرور زمان از بین رفته‌اند و اکنون در این مسجد وجود ندارند. اگرچه در طراحی نمای داخلی این مسجد از کاشی‌های زیبا و چشم‌نواز به رنگ آبی استفاده شده است؛ اما نمای بیرونی این مسجد به رنگ آبی نیست. مسجد سلطان احمد معماری مکعبی دارد و پنج گنبد اصلی باشکوه و هشت گنبد فرعی دارد. در یک روایت تاریخی آمده است که سلطان احمد از معمار این بنا درخواست کرده مسجدی با مناره‌هایی از جنس طلا بسازد. در زبان ترکی واژه آلتین به معنی طلا بسیار شبیه به واژه آلتی یه معنی عدد شش است. این معمار به اشتباه تصور کرده که منظور سلطان ساخت بنایی با شش مناره است و به همین علت این مسجد شش عدد مناره دارد. محراب این مسجد که از سنگ مرمر ساخته شده، بسیار زیبا است و توجه بسیاری از گردشگران را به خود جلب می‌کند.

ساعت بازدید از مسجد آبی سلطان احمد و قوانین بازدید از آن

اول از هر چیز بازدید از این مسجد تاریخی و باشکوه رایگان است و همه افراد مشتاق و علاقه‌مند به معماری اسلامی می‌توانند از ساعت ۹ صبح تا پنج عصر برای بازدید از این بنا مراجعه کنند. حتی گردشگران غیر مسلمان هم علاقه زیادی به بازدید از این مسجد دارند و از تماشای معماری بی‌نظیر و چشم‌نواز آن بسیار لذت می‌برند. برای بازدید از این مسجد قوانین خاصی وجود دارد که گردشگران ملزم به رعایت آن‌ها هستند. برخی از این قوانین عبارت است از:

  • این مکان، مذهبی و مقدس است بنابراین لازم است بانوان هنگام بازدید از این مسجد موها و بدن خود را بپوشانند.
  • بازدید از این مسجد رایگان است و به تهیه بلیط نیازی ندارد.
  • ورود با کفش به داخل مسجد آبی سلطان احمد ممنوع است.
  • این مسجد از نماز صبح تا نماز عصر باز و پذیرای بازدیدکنندگان است.

 

خلاصه مقاله و نتیجه گیری

 

اگر با تور استانبول از مشهد به شهر زیبا و توریستی استانبول سفر کنید، حتما سری هم به مسجد آبی سلطان احمد خواهید زد. این مسجد فقط مختص مسلمانان نیست و اگر قوانین بازدید از آن رعایت شود، از نماز صبح تا نماز عصر، پذیرای بازدیدکنندگان بی‌شمار خود است. در طراحی این مسجد از معماری چشم نواز و زیبای اسلامی استفاده کرده‌اند. علت نام‌گذاری مسجد آبی سلطان احمد، به کار بردن تعداد زیادی کاشی آبی رنگ در بخش داخلی نما و احداث آن به دستور سلطان احمد اول است. این مسجد نزدیکی ایاصوفیه قرار دارد که در آن زمان به عنوان کلیسا استفاده می‌شد. تور استانبول از تبریز یک انتخاب مناسب برای بازدید از این مسجد است و شما را با همه قسمت‌های مختلف این بنا و جزئیات آن به‌طورکامل آشنا می‌کند.