روستای ارده یکی از خیالانگیزترین و زیباترین مکانهایی خواهد بود که تا به حال به آن سفر کردهاید. روستایی در دل طبیعت بکر و افسونگر گیلان که شما را مست صفای خود میکند. روستای بهشتی ارده یک روستای ییلاقی در شهرستان رضوانشهر است. رضوانشهر منطقهای است که به تاریخ غنی و طبیعت زیبا شهرت دارد و یکی از مهمترین جاذبه های این منطقه روستای زیبای ارده است. با سفرزون همراه باشید تا این روستای دوستداشتنی را به شما معرفی کنیم:
روستای بهشتی ارده کجاست؟
روستای بهشتی ارده در درهای باصفا و سرسبز در میان کوههای دنبالهدار تالش قرار گرفته است. این روستا که یکی از مرتفعترین روستاهای گیلان است آب و هوایی خنک و مناظری خیرهکننده دارد. برای رسیدن به این روستا که در بخش پرهسر شهرستان رضوانشهر جای گرفته است باید مسیری مبهوتکننده را در دل جادههای جنگلی و کوهستانی رانندگی کنید. وقتی از بندرانزلی یا فومن به سمت تالش و آستارا حرکت حرکت میکنید در انتهای پل بزرگ پونل باید به چپ بپیچید و بعد از گذر از پل کوچک به راست تغییر مسیر دهید. پس از حدود ۳۰ کیلومتر رانندگی در جاده پونل به خلخال، به دو راهی آسفالتهای میرسید و تابلوی دهستان ارده راهنمایتان میشود. سپس باید ۵ کیلومتر در مسیری پر پیچ و خم و زیبا رانندگی کنید تا به روستا برسید.
لذت سفر به روستای ارده
لذت بردن از مسیر و طبیعت اطراف یکی از مهمترین بخشهای سفر به منطقه گیلان است، چه برسد به اینکه به روستای بهشتی ارده سفر کنی. تماشای مناظر بیبدیلی که کوه و جنگل دست به دست هم میسازند تنها لذت بینظیر قدم زدن در کوچه پس کوچههای فراخ و سنگفرش شده این دیار نیست. دیدن خانههای روستایی در کنار باغهای میوه با درختان پربار و بزرگشان هم بسیار دلرباست. همینطور تماشای مردمان ساده و باصفایی که با لباسهای محلی مشغول کار و تلاشاند و تو را که میبینند با نهایت مهربانی لبخند میزنند حسابی کیفتان را کوک میکند.
برای دریافت راهنمای سفر به گیلان کلیک کنید.
مردم روستای ارده
در روستای بهشتی ارده به هر کجا که نگاه میکنی نمیتوانی بدون عکس انداختن از کنار منظره عبور کنی. اما به جز قدم زدن در روستا، نفس کشیدن و عکاسی کردن، میتوان به فعالیتهای دیگری هم پرداخت. یکی از مهمترین و سرگرمکنندهترین فعالیتهایی که گردشگری در روستاها و مردمنگاری را جذابتر میکند صحبت کردن با مردمان محلی است. مردم روستای ارده که به زبان تالشی صحبت میکنند، عموما دامدار یا کشاورزند. خانمهای منطقه هم با دستهای ظریف و هنرمندشان، نخ میریسند و با ابزارهای سنتیشان جوراب، شال و چادرشبهای رنگارنگ و زیبا می افند. نشستن، چای خوردن و حرف زدن با مردمان روستا میتواند خاطرهای متفاوت و دلانگیز از سفر برایتان به یادگار بگذارد.
امکانات روستا
در این روستای بهشتی چند مغازه کوچک هم یافت میشود که می توانید نیازهای فوری تان را از آن تهیه کنید. پیشنهاد ما این است که از این مغازهها یا مردم محلی سوغات با کیفیت و ماندگار این روستا را هم تهیه کنید. میتوانید از جورابها و وسایل زینتی که زنان هنرمند روستا با دستهای خود بافتهاند خریداری کنید یا پنیر پوستی، عسل، سیر محلی، گردو و گل گاوزبان که محلیها با بهترین کیفیت تولید میکنند را بخرید. در روستای بهشتی ارده چند کافه باصفا و زیبا هم وجود دارد که برای وقتگذرانی و لذت بردن از معاشرت در هوای پاک کوهستان بسیار مناسب است. اگر هم قصد شبمانی در روستا را دارید به غیر از کمپ زدن زیر آسمان پر ستاره کوهستان، سوئیتهایی برای اجاره وجود دارد.
رودخانه روستا
روستای ارده رودخانهای زیبا هم در نزدیکیاش دارد که میتوانید از محلیها برای پیدا کردنش راهنمایی بخواهید. برای اینکه لحظاتی لذتبخش در کنار رودخانه داشته باشید باید چند قدمی در دل جنگل پیادهروی کنید. پس از چند قدم، صدای آب شما را به سمت خود فرا میخواند. در کنار رودخانه بنشینید، نفسی تازه کنید و از همنوایی آب و پرندگان جنگلی لذت ببرید.
بهترین زمان سفر به روستای زیبای ارده
روستای بهشتی ارده، ییلاقی است و در بهار و تابستان آب و هوایی معتدل و دلچسب دارد. این روستا میتواند مقصدی مناسب برای آنهایی باشد که دوست دارند در تابستان به شمال سفر کنند اما از گرمای طاقتفرسا و شرجی کلافهکنندهاش در امان باشند. در پاییز و زمستان هم با اینکه هوا سرد است اما طبیعت اطراف هنوز افسون خود را دارد و یا با رنگهای تند و زیبای پاییزی یا با بر تن کردن لباس سفید برفی از هر بازدیدکنندهای دل میبرد. نکته مهم این است که در پاییز و زمستان ممکن است جادههای کوهستانی منطقه دچار مشکل برفگرفتگی و یا لغزندگی باشد که سفر به این منطقه را کمی دشوار میکند.
سایر جاذبههای گردشگری منطقه رضوانشهر
علاوه بر روستای نمونه گردشگری ارده که در منطقه فوقالعاده زیبا و دیدنی رضوانشهر قرار گرفته است، این شهرستان جاذبههای دیگری هم دارد:
مسجد اسپی مزگت: این بنای تاریخی که برخی قدمت آن را به دوران ساسانی مربوط میدانند در دهستان دیناچال بخش پرهسر قرار دارد. مسجد سفید یا اسپی مزگت در ابتدا آتشکدهای بوده است که رواق چهارگوش داخلی آن برای نگهداری از آتش مقدس به کار میرفته و مردم در دهلیزهای کناری آن به عبادت میپرداختند.
خانه امانالله خان ساسانی: این اثر ملی که در روستای پونل قرار دارد، یکی از دیدنیهای نزدیک به روستای بهشتی ارده است. معماری خانه امانالله خان به دوران قاجار باز میگردد و با گچبری، پنجرههای مشبک، ارسی و … که دارد نمونهای از معماری گیلانی در آن زمان است.
پل خشتی پونل: در ۱۴ کیلومتری جاده رضوانشهر به تالش، پل خشتی پونل قرار دارد که ساخت آن به دوران صفویه و زمان شاه عباس باز میگردد. این پل که در گذشته مسیر ارتباطی مردم را از اردبیل به خراسان ممکن میکرده است، از سنگ و آجر با طولی ۳۰ متری و عرضی ۲ و نیم متری ساخته شده است. این پل یکی از پلهای شاه عباسی است که نباید بازدید از آن را نادیده بگیرید.
جاذبههای دیگری از روستای ارده
پارک جنگلی گیسوم: در ۱۴ کیلومتری شهرستان رضوانشهر، پارک جنگلی دکتر درستکار یا پارک جنگلی گیسوم قرار دارد که چند ثانیه قدم زدن در آن هوش از سرتان میپراند. زیبایی خیرهکننده مسیرهای جنگلی این پارک مبهوتتان میکند و درختهای سر به فلک کشیدهاش دلتان را با خود تا آسمانها میبرد. دیدن از مناظر شگفتانگیز این پارک را هم از دست ندهید.
آبشار ویسادار پرهسر: تا روستای بهشتی ارده و نزدیکی شهر پرهسر رفتهاید و نمیخواهید به عروس کوهستانهای رضوانشهر سری بزنید؟ سومین آبشار بلند گیلان با ارتفاع ۲۵ متر در ۱۳ کیلومتری غرب پرهسر با منظره خیرهکننده و سحرآمیزش منتظر شماست.
از دیگر دیدنیهای شهرستان رضوانشهر میتوان به قلعه امیر ساسان، پل خشتی شفارود، بقعه امینالسلطان، بقعه سید شرفالدین، ساحلهای زیبای منطقه، مناطق کوهستانی برزکوه، دوران، زندانه و … اشاره کرد. هر چقدر هم که زمان برای بازدید از شهرتان رضوانشهر و روستای بهشتی ارده بگذارید باز هم از این منطقه بکر و دوست داشتنی سیر نمیشوید.
گردشگری مسئولانه در مناطق روستایی
شناخته شدن مناطق روستایی و سفر به این مناطق میتواند فواید زیادی برای مردم یک روستا داشته باشد به شرطی که گردشگران مسئولانه رفتار کنند. مسئولانه رفتار کردن در گردشگری روستایی در گام نخست به این معنی است که باید به فرهنگ و آداب و رسوم مردم احترام بگذاریم و حریم خصوصی مردم روستایی را رعایت کنیم. علاوه بر این با خرید سوغات و صنایع دستی منطقه به اقتصاد روستا کمک کنیم. در ادامه سعی کنیم از خود با خاطرهای خوش اثری زیبا و معنوی به یادگار بگذاریم نه اینکه با زبالههای مادی و معنوی که از خود به جا میگذاریم محیط فرهنگی و طبیعی را برای گردشگران بعدی ناسالم کنیم. امیدوارم همه این موارد را در بازدید از روستای بهشتی ارده رعایت کنیم.
آدرس روستای ارده روی نقشه گوگل
شما تا به حال به روستای بهشتی ارده و یا منطقه رضوانشهر سفر کردهاید؟ به نظر شما سفر به مناطق روستایی چه فوایدی برای مردم روستا و چه معضلاتی برایشان خواهد داشت؟ اگر خاطره یا تجربهای از گشت و گذار در مناطق روستایی دارید با مخاطبان سفرزون به اشتراک بگذارید.
برای آشنایی بیشتر با دیدنی های گیلان کلیک کنید.
مطهره هدایتی
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
2 دیدگاه
مطالب مرتبط
پربحث ترین مطالب
- تعداد نظرات: 361
- تعداد نظرات: 148
- تعداد نظرات: 147
- تعداد نظرات: 146
- تعداد نظرات: 145
- تعداد نظرات: 144
- تعداد نظرات: 124
- تعداد نظرات: 123
- تعداد نظرات: 120
- تعداد نظرات: 115
بسیار عالی بکر خنک جنگل و درختان بسیار زیبا
بسیار عاااااااالی