لذت آبشار به آبتنی در زیر آب خنک و زلالش است. شنا در استخرهای طبیعی در هوای گرم تابستان و ایستادن زیر دوش آب خنک طبیعی آبشار، از آرزوهای هر گردشگریست. در این مطلب با سفرزون همراه شوید و ۷ تا از بهترین آبشارهای ایران را به شما معرفی کنیم. آبشارهایی که مطمئن هستیم از دیدنشان حسابی شگفتزده خواهید شد.
۱. شیرآباد، آبشار ۱۲گانه در بین بهترین آبشارهای ایران
در قلب جنگلهای گلستان، در پارک جنگلی «شیرآباد» و نزدیک روستای شیرآباد، یکی از بهترین آبشارهای ایران قرار دارد. البته نه یکی، بلکه بیش از ۱۲ آبشار که پیاپی بهدنبال یکدیگر روان هستند و صحنهای منحصربهفرد را برای توریستها خلق کردهاند. پارک جنگلی شیرآباد در همهی فصلهای سال مقصد گردشگرهاست. آبشار ۱۲گانه، روی رود شیرآباد سوار شده و از بالاترین نقطهی «البرز شرقی» سرچشمه میگیرد، سپس در اعماق دشتهای جنوبی و جنگلهای متراکم «گلستان» گم میشود. این آبشار که یکی از بهترین آبشارهای ایران است، نه سرآغازش پیداست و نه انتهایش، اما در میانهی راه در ۱۲ استخر روباز و زیبا متوقف میشود. استخرهایی که در همهی فصلهای سال مملو از آب سردند.
آبشارهای شیرآباد ارتفاعهای متفاوتی دارند. آبشار اول ۲۷ متر ارتفاع دارد و ارتفاع آبشار آخر که بلندترین آبشار این مجموعه هم هست، ۳۰ متر است. استخرها پرآب هستند و در تابستانهای گرم، طرفداران بسیاری از گوشه و کنار ایران برای آبتنی در کنارشان جمع میشوند. در کنار آبشارها راه زیبایی از میان درختان «سرخس» و «توسکا» به سوی بالادست رودخانه وجود دارد. پیادهروی در این مسیر، روی راهی چوبی، از آن تجربههای نابیست که هرجایی نمیتوانید بهدست بیاورید. در این مسیر به غارهای کوچک و بزرگی برمیخورید که منشا آبهای سطحی رود شیر آباد هستند.
چطور به آبشار شیر آباد برویم
آبشار در ۲ کیلومتری روستای شیرآباد در منطقهی «خان» استان گلستان قرار گرفته و تمام اهالی این منطقه، پارک شیرآباد را میشناسند. میتوانید ماشینتان را در پارکینگ بگذارید و از مسیر چوبی داخل پارک، بهسوی آبشار حرکت کنید. آبشارها تقریباً در فاصلهای مشابه با یکدیگر قرار دارند، اما بهدلیل افزایش شیب، فاصلهی هرکدام نسبت به دیگری بیشتر به نظر میرسد. یادتان باشد حتماً کفش کوهنوردی و چوب دستی مناسب همراه داشته باشید.
آدرس آبشار شیرآباد روی نقشه گوگل
در سفرزون بخوانید : سفر در ایران ؛ معرفی جاهای پر رمز و راز ایران
۲. کبودوال، تنها آبشار خزهای ایران
به تنها آبشار خزهای ایران خوش آمدید. اگر دنبال استخری سرسبز با آبی سرد برای آبتنی میگردید، بیتردید «کبودوال» خوراک خودتان است. کبودوال در جنوب شرقی «علیآباد کتول»، در عمق جنگلهای استان مازندران قرار دارد و یکی از بهترین آبشارهای ایران است. از پارک جنگلی علیآباد کتول تا کبودوال، پیاده حدود ۳۰ دقیقه راه است. پیادهروی در مسیری بسیار زیبا و سرسبز که گهگاه صدای آبشار از میان درختانش به گوش میرسد، حسابی سرحالتان میآورد. با دنبال کردن صدای آب به آبشار میرسید.
در کنارهی رودخانهی آبشار کبودوال، راهی ساخته شده تا گردشگران را به استخر و آبشار برساند. استخر طبیعی کبودوال محیط مناسبی برای گذراندن یک روز گرم بهاری یا تابستانی است. این آبشار در فصلهای سرد سال هم طرفداران خاص خودش را دارد، مثلاً کوهنوردانی که دوست دارند به آبشار یخی صعود کنند، زمستانها به کبودوال میروند. در اطراف این آبشار آلاچیقهای مختلفی وجود دارد که میتوانید برای اقامت در کنار استخر و آبشار از آنها استفاده کنید.
چطور به کبودوال برویم
برای رفتن به کبودوال باید به روستای علیآباد کتول بروید. آبشار کبودوال از علیآباد کتول ۵ کیلومتر فاصله دارد. در نزدیک آبشار پارکینگ و انواع خدمات رفاهی مثل سرویس بهداشتی و فروشگاه مواد غذایی وجود دارد. ماشینتان را پارک کنید و در مسیر سنگفرشی که شما را به یکی از بهترین آبشارهای شگفتانگیز ایران میرساند، راه بیفتید.
آدرس آبشار کبودوال روی نقشه گوگل
۳. ویسادار، حوضی میان بلوطهای سرخ
«ویسادار» از آن آبشارهای شگفتانگیز و استثنایی است که اگر هرجای جهان بود، تبلیغات گستردهای برایش صورت میگرفت. ویسادار در انتهای یک جادهی مستقیم قرار گرفته که کنارش درختهای «چنار» و «بلوط» سر به فلک زده و سایه روی جاده انداختهاند. جادهای رویایی که در نهایت به یک شگفتی ختم میشود، رودی که در حفرهای از زمین ناپدید میشود، حفرهای که وقتی روی پل مشرف به آن بایستید، استخر زیبایش را میبینید.
آب از ارتفاع ۱۵ متری به داخل استخر پایین میریزد. استخر ویسادار با دیوارههای لایهلایه احاطه شده است و این دیوارهها سن بالای آبشار و استخر ویسادار را نشان میدهد. آب با ارتفاع ۱۵ متر به استخر میپیوندد. سطح این استخر با سنگهای سیاهرنگ پوشانده شده و ریشههای درختان به هم بافته شده و از زمین بیرون زده، تصویر زیبای این منطقه است. در این نقطهی زمین، دست طبیعت با رنگ قرمز، نارنجی و سبز، تابلویی ساخته که تا آخر عمر فراموشش نمیکنید.
چهطور به ویسادار برویم
ویسادار در شهر «رضوانشهر» استان گیلان قرار دارد. باید ابتدا وارد جادهی رشت-آستار شوید و به رضوانشهر برسید. سپس به سمت روستای «صیقلسرا» بروید و از آنجا به «اوییار» و جادهی جنگلیاش برسید. در انتهای این جاده، استخر و آبشار ویسادار منتظرتان است.
آدرس آبشار ویسادار روی نقشه گوگل
در سفرزون بخوانید : عجایب طبیعی ایران را بشناسیم و راز آنها را کشف کنیم
۴. بیشه ، سرزمین آبشارهای رویایی
وقتش رسیده از شمال دل بکنیم و به لرستان، مهد آبشارهای ایران، برویم و بهترین آبشارهای کشور را ببینیم. این استان پر از آبشارها و استخرهای طبیعی بکر است و از میان آنها، «بیشه» شبیه به رویا است. از دور که نگاه میکنید، مثل این است که آب از ریشههای درختان سرازیر میشود. نزدیکتر که میروید، میفهمید اصلاً اشتباه نمیکردهاید، آب از ریشههای درختان سرازیر است؛ آبی که از چشمههای روستای «چشمه پریان» سرچشمه میگیرد. این آب به درون رودخانهای به نام «سزار» میریزد.
توصیه میکنیم در سزار آبتنی نکنید، اما میتوانید از مسیر هیجانانگیز کناری روی تختهسنگهای زیر آبشار بروید. در این مسیر آب از بالا جلوی چشمانتان به سمت زمین سرازیر میشود، اما شما را خیس نمیکند و این از جذابترین اتفاقات این منطقه است. آبشار بیشه در میان جنگلهای «تُنک بلوط» و در کنار ایستگاه قطار قرار دارد. فضای حاکم بر استخر و آبشار، هر گردشگری را با هر سلیقهای به خود جذب میکند. آبشار بیشه در «سپیددشت» شهر «دورود» استان لرستان قرار دارد. اگر تا بهحال به این آبشار نرفتهاید، وقتش رسیده که یک بلیط قطار بگیرید و با خانواده راهیاش شوید.
چطور به بیشه برویم
از ۲ راه میتوانید به آبشار بیشه بروید. اول از مسیر ایستگاه راهآهن بیشه، سوار قطار تهران-اهواز شوید و در ایستگاه دورود پیاده شوید. روستای بیشه با ایستگاه دورود فاصلهی کمی دارد. مسیر دوم، جادهی دورود خرم آباد است. در این مسیر تابلوی بیشه را خواهید دید. با ورود به فرعی میتوانید خود را به رودخانه، آبشار و استخر آن برسانید.
آدرس آبشار بیشه روی نقشه گوگل
۵. تیرکان، در دل جنگلهای پیر و مخوف
استخر طبیعی «تیرکان» یا «هفت آبشار» تمام مشخصات دلخواه آبشارگردها را یکجا در خودش جمع کرده است. این آبشار در روستای تیرکان شهرستان بابل قرار دارد. ارتفاع آبشار کم و به همین دلیل جریان آب استخرش آرام است، بنابراین، گزینهی خوبی برای آبتنی است. برای رسیدن به تیرکان باید حدود ۲ ساعت پیادهروی کنید و در این مدت از حالوهوای «کالبکوشت» و جنگل «درازکلا» لذت ببرید. درختهای جنگل درازکلا عمدتاً «توسکا»، «ازگل» و «شیردار» هستند. سن جنگل بسیار است و درختان سرنگون شده را میتوانید در استخر آبشار تیرکان ببنید. این جنگل در سالهای پیش دچار بیماری شد و بسیاری از درختان آن از پا درآمدند، اما هنوز زیبایی جنگل پابرجاست.
بهدلیل پیادهروی ۲ساعته تا آبشار، معمولاً توریستهای کمی از تیرکان دیدن میکنند و محیط آن بکر و خلوت است. فضای این جنگل قدیمی، با کمک خزهها، آبشار و استخر، فضای دلهرهآور و ترسناکی را برای بازدیدکنندگان بهوجود میآورد. به همین دلیل تیرکان گردشگرهای خاص خودش را دارد که شیفتهی هیجان هستند.
چطور به تیرکان برویم
برای رسیدن به آبشار باید ابتدا به روستای تیرکان بروید. روستای تیرکان در کیلومتر ۲۰ جادهی بابل-بابلکنار قرار دارد. پس از طی این مسیر به روستا و جنگل درازکلا میرسید. اگر مسیر جادهی پادگان (سمت راست) را ادامه دهید، به روستای تیرکان، مراتع کالبکوشت و در نهایت آبشار و استخر میرسید.
آدرس آبشار تیرکان روی نقشه گوگل
۶. آبشار شوی، یکی از بهترین آبشارهای ایران
«شوی» بزرگترین آبشار طبیعی خاورمیانه و یکی از بهترین آبشارهای ایران است. آبشار شوی در «دزفول» خوزستان قرار دارد و از استخرهای طبیعی و روباز ایران است. آبی آرام و زلال با استخری در پهنهی سنگهای صیقلی که توریستها را به یاد دریاچههای طبیعی بیابانهای آمریکای شمالی میاندازد، تصویری است که از این منطقهی دزفول در ذهن شما برای همیشه ثبت خواهد شد. آب این آبشار از حفرهها و غارهای کوهستانهای زاگرس سرچشمه میگیرد و منشا دقیق آن مشخص نیست. وقتی از آبشار شوی صبحت میکنیم، در واقع در مورد ۲ آبشار حرف میزنیم؛ آبشار دوم در فاصلهی کمی از آبشار اول قرار گرفته و مثل اولی استخر بسیار زیبایی دارد ولی از آبشار اول شوی کوچکتر است.
چهطور به شوی برویم
راه دسترسی به شوی از مسیر «دزفول» امکانپذیر است. مسیر جادهی روستای «احمد فداله» تا نزدیکی آبشار اول ادامه دارد. راه دیگر از مسیر «راهآهن جنوب» است؛ در ایستگاه «تلهزنگ» پیاده شوید و یک پیادهروی ۵ ساعته را آغاز کنید، البته ما این مسیر را به شما توصیه نمیکنیم.
آدرس آبشار شوی روی نقشه گوگل
۷. تنگه رغز، زندگیتان را تغییر میدهد
استخرهای «تنگه رغز» از چندین آبشار پلهای سرچشمه میگیرند. آخرین آبشار با نام «وداع»، ارتفاعی در حدود ۴۶ متر و استخری به عمق ۱۰ متر دارد. حالوهوای بکر، خلوت تنگه رغز و آبشار وداع در میان آبشارهای ایران بیهمتا است. تنگه رغز در ۳۰ کیلومتری «داراب» استان فارس قرار دارد. این تنگه در صخرههای لخت و سنگی محاصره شده است. شنا کردن در این رود محصور میان کوهها، نهتنها اشتباه نیست، بلکه اجباری است. برای بالا رفتن و رسیدن به آبشارهای بالادست، باید توی استخر شنا کنید. این شنا لذتبخشترین شنای تمام عمرتان خواهد بود. آب سرد و شفاف با همدستی سنگهای صیقلی و صاف، محیطی آرام و دلچسب را برایتان فراهم میکند و جالب است بدانید که صدا هم در آن میپیچد.
چطور به تنگه رغز برویم
برای رفتن به تنگه رغز و دیدن یکی از بهترین آبشارهای ایران باید به دارکویه بروید. در کیلومتر ۳۵ جادهی «داراب» به شیراز، گردنهی دراکویه قرار دارد. از اینجا به بعد ۲ ساعت مسیر تا کوه «درختی» دارید و از آنجا به بعد باید تا چشمهی «بیدک» پیادهروی کنید. ادامهی این مسیر شما را به تنگه و چشمه میرساند.
آدرس تنگه رغز روی نقشه گوگل
ایران پر از آبشارها و استخرهای طبیعی است که هر کدام دنیایی از زیبایی و شگفتی هستند. اگر اهل طبیعتگردی هستید، حتماً سری به این جاذبههای خوشرنگولعاب بزنید و همراه داشتن پلاستیک زباله را هم فراموش نکنید. در بعضی از این مناطق سطل آشغال وجود ندارند و بردن کیسهی زباله، به پاک ماندن این گنجینههای طبیعی ایران کمک میکند.
کریم کریمی
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
4 دیدگاه
مطالب مرتبط
بازارگردی در اصفهان با راهنمایی علی بابا پلاس
تفریحات رایگان در آنتالیا؛ تجربه سفری مقرونبهصرفه و بهیادماندنی
بازار قدیمی بوشهر: یادگاری از دوران حکومت افشاریان + عکس و اطلاعات بازدید
معرفی 9تا از کم هزینه ترین کشورها برای مسافرت
جشن رنگ هولی هند: فستیوالی رنگارنگ در کشور هفتاد و دو ملت + زمان برگزاری
پربحث ترین مطالب
- تعداد نظرات: 371
- تعداد نظرات: 157
- تعداد نظرات: 155
- تعداد نظرات: 154
- تعداد نظرات: 149
- تعداد نظرات: 146
- تعداد نظرات: 128
- تعداد نظرات: 127
- تعداد نظرات: 121
- تعداد نظرات: 115
شوی از لحاظ عرف لرستان ولی مجموعا اندیمشکه نه دزفول ابشار تله زنگ و اب سفید مهمترین ها بودن که جا گذاشتی
دمت گرم بابت اطلاعات ناقص
از سر هر تپه ای ک آب باریکه میاد ک آبشار محسوب نمیشه . جاهای تفریحی خاستی معرفی کنی ؟
یا نمیدونی آبشار چیه یا اطلاعی در مورد آبشار ها نداری
ی سر برو آبشار تنگ زندان یا آبشار زردلیمه تا مفهوم آبشار بدونی چیه
سلام دوست عزیز ممنون بابت معرفی آبشارها
ما سعی کردیم مکان هایی رو معرفی کنیم که راحت تر در دسترس عموم باشه
طرف داغون میشه تا برسه به آبشار