گاومیشان یکی از قدیمی‌ترین روستاها در داخل ایران است. هزاران سال از تاریخ آن می‌گذرد و یکی از گنجینه‌های تاریخی و جاذبه‌های طبیعی است که تمام گردشگران حرفه‌ای را به سمت خود جذب می‌کند. این روستا یکی از یادگاران نیاکان ما برای ماست و پس گذشت سال‌های دورودراز و با از سر گذراندن بلایای طبیعی هنوز هم استوار ایستاده است. امروز ما با سفرزون سری به ایران روستا زدیم تا شما را بیشتر با آن آشنا کنیم.

saadatrent

منطقه گاومیشان

گاومیشان
طبیعت زیبای گاومیشان

روستای بکر و بی‌نظیر گاومیشان در پایین رشته‌کوه کبیرکوه و نزدیک پل تاریخی گاومیشان قرار دارد. این روستا در استان ایلام و شهرستان «دره‌شهر» قرار دارد. فاصله آن تا شهر دره‌شهر حدود ۲۰ کیلومتر و تا شهر پل‌دختر حدود ۲۵ کیلومتر است. بیشترین فصل که گردشگران برای سفر گاومیشان را انتخاب می‌کنند، فصل‌های زمستان و بهار است که به خاطر طبیعت بکر آن در هر دو فصل، تصاویر جاودانه‌ای را در ذهن شما حک می‌کند.

جاذبه‌های طبیعی روستای ساسانیان

جاذبه‌های طبیعی این روستا زیاد هستند که ما به اختصار در اینجا از آن‌ها یاد می‌کنیم:کبیر‌کوه, منطقه تفریحی گرز لنگر, آبشار هفت آسیاب و …. در تمام مناظری که از آن‌ها یاد شد،لذت طبیعت‌گردی برای شما چند برابر می‌شود و همین مسئله سبب‌ساز است که تا مدت‌ها نتوانید این تصاویر را از ذهن خود بیرون کنید.

 سوغاتی نیاکانمان برای ما

پل گاومیشان واقع در شهرستان دره‌شهر استان ایلام، یکی از قدیمی‌ترین پست‌های تاریخی کشور متعلق به دوران ساسانی است که بخشی از تاریخ کهن این شهرستان را نمایان می‌کند.

پل تاریخی و زیبای گاومیشان بر روی رودخانه سیمره ساخته شده است.کمی قبل‌تر از مکان پل،رودخانه سیمره و رود کشکان با هم تلاقی می‌کنند. بر اساس نظریات مختلف، وجه‌تسمیه نام این پل برگرفته از گومیشه یعنی محل پرورش گاو است. بعضی بر این باورند که گاومیش نر در قدیم جفت خود را گم می‌کند و در پی یافتن آن تمامی دره‌ها و غارها را در هم می‌نوردد و سرانجام آن را در غاری در این محدوده می‌یابد، ازآن‌پس این منطقه را گاومیشان نامیده‌اند. این پل تاریخی از پنج چشمه بزرگ تشکیل‌شده است که در حال حاضر فقط یکی از چشمه‌ها سالم است.


در سفرزون بخوانید:  جاهای دیدنی ایلام ؛ شهر کوهستان های سبز


یکی از دهانه‌های پل پس از عقب‌نشینی سپاه ایران در جنگ با عرب‌ها، برای جلوگیری از نفوذ آنان تخریب شد. این پل بسیار فنی و پیچیده ساخته‌شده است به‌طوری‌که رقیبی جدی برای پل‌های مهم دیگر ایران به شمار می‌رود. این پل به گونه‌ای مستحکم می‌نماید که انگار به‌تنهایی جلوی تمام بلایای طبیعی و انسانی ایستاده است.

دیگر جزئیات پل تاریخی گاومیشان

در مورد مصالح باید گفته که مصالح اصلی آن را ملات آجر و سنگ تشکیل می‌دهند. معماری پاطاق‌ها به سبک معماری ساسانی است اما در طاق‌ها آثار مرمت دوره‌های صفوی و قاجار دیده می‌شود. این اثر در تاریخ ۳ اسفند ۱۳۷۷ با شماره ثبت ۲۲۲۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. شغل عمده مردم این روستا کشاورزی و دامداری است و زبان گویش این روستا اکثر لری و لکی است.

این روستا در مرز بین دو استان ایلام و استان لرستان-رودخانه سیمره- قرار دارد. جهت مسافرت به این روستا از سمت استان لرستان و یا شهرهای شمالی می‌توان ابتدا به شهر خرم‌آباد, سپس به شهر پل‌دختر و ازآنجا به سمت دره‌شهر حرکت نمود. بعد از عبور از روی پل فلزی که بر روی رودخانه سیمره قرار دارد در مسیر جاده پل‌دختر به دره‌شهر روستای گاومیشان بر روی تپه‌های مقابل سمت چپ نمایان است. از سمت استان خوزستان ابتدا بایستی از سمت شهر اندیمشک به شهر پل‌دختر حرکت کرد, از سمت استان‌های کرمانشاه می‌توان به شهر ایلام سپس به شهر دره شهر و ازآنجا از طریق جاده دره‌شهر به سمت پل‌دختر حرکت نمود.

خرید بلیط هواپیما تهران ایلام
رزرو هتل در ایلام

نمای ۳۶۰ درجه پل گاومیشان روی نقشه گوگل

تجربه شخصی من و حرف آخر

من قبل از سفر به گاومیشان بسیار تردید داشتم. زیرا روستاهای زیادی به من پیشنهاد شدند که درنهایت چنگی به دلم نمی‌زدند.درنهایت پس از اصرار زیاد دوستانم،به‌صورت گروهی برای بازدید از این مکان اعجاب‌انگیز رفتم. گاومیشان به اندازه‌ای مرا به خود جلب کرد که تا به امروز آن را فراموش نکرده‌ام. زیبایی‌های این روستا در فصل زمستان یقیناً از ذهن من بیرون نمی‌رود. من معمولاً به جایی بیشتر از یک‌بار سفر نمی‌کنم اما روستای گاومیشان مرا ترغیب کرد تا دوباره در فصل دیگری باز به دیدارش بروم.پس در فصل بهار- اما این بار تنها- به دیدارش رفتم و روستا در فصل بهار هم مثل الماس می‌درخشید.

من از گردشگری در روستای گاومیشان لذت بردم و به شما هم پیشنهاد می‌کنم تا در اولین فرصت حتماً به این روستای دل‌نشین سر بزنید و چند روزی با مردمان خوب و مهمان‌نوازش به نظاره تاریخ و طبیعت همراهش بنشینید.


آدرس روستای گاو میشان روی نقشه گوگل