اگر لیستی از نمادهای تهران تهیه کنیم، بی‌­شک کاخ سعدآباد در بالای لیست قرار می­‌گیرد. بسیاری از تهرانی­‌ها یک بار به دیدن این مجموعه رفته‌­اند و گردشگران پایتخت هم حتما سری به این باغ باصفا می­‌زنند. اگر ساکن تهران نیستید وقتی از یک تهرانی سراغ جاهای دیدنی و رفتنی را بگیرید حتما به شما توصیه خواهد کرد به مجموعه سعدآباد هم سر بزنید. سعدآباد در فصل بهار بسیار زیباست اما این باغ زیبای آرمیده در دامنه البرز در زمستان هم زیبایی خاص خود را دارد و بازدیدکنندگانش را مأیوس نمی‌­کند. در این مطلب مجله سفرزون می­خواهیم از کاخ سعدآباد برایتان بگوییم. از تاریخش و دیدنی‌­هایش. اگر تا به حال به سعدآباد نرفته­‌اید این مطلب می­‌تواند ترغیب‌تان کند حتما برنامه­‌ای بچینید و به دیدن یکی از نمادهای تهران بروید. اگر هم قبلا رفته‌­اید شاید نکته­‌هایی از نظرتان دور مانده باشد و دوست داشته باشید دوباره بروید. با سفرزون همراه باشید.

saadatrent

کاخ سعدآباد ، آرمیده در دامن البرز

کاخ سعدآباد
کاخ سعدآباد

سعدآباد در شمالی­‌ترین نقطه شهر تهران و در دامنه‌ی رشته کوه­های البرز قرار دارد. روزگاری تهران با امروز تفاوت­‌های زیادی داشت و شمال تهران دهکده­‌ای خوش آب و هوای دور از شهر بود. شاهان قاجار در این دهکده کاخی بنا کرده بودند و تابستان­‌ها که شهر گرمای طاقت­ فرسایی داشت راهی تجریش می­‌شدند. بعد از فروپاشی سلسله قاجار در دوران پهلوی اول هم کاخ سعدآباد استراحت­گاه پادشاه وقت بود و در زمان پهلوی دوم خانواده سلطنتی کاملا به کاخ نقل مکان کردند. در حال حاضر مجموعه سعدآباد شامل ۱۸ کاخ است که هر کدام از این کاخ­‌ها در گذشته کاخ اختصاصی یکی از اعضای خانواده سلطنتی بوده است. قدیمی­‌ترین کاخ این مجموعه کوشک احمدشاهی است. سعدآباد ۱۸۰ هکتار وسعت دارد و مجموعه‌­ای کامل است شامل خیابان­‌هایی در احاطه‌ی چنارهای بلند، جنگل، قنات، رودخانه، گلخانه و باغستان.

دیدنی‌های سعدآباد

کاخ سعدآباد دیدنی­‌های زیادی دارد و برای گشت ­وگذار کامل در آن تقریبا ۴ تا ۵ ساعت زمان لازم دارید. اولین جاذبه سعدآباد محوطه زیبای آن است که درختان سر به فلک کشیده خیابان­‌های مجموعه را احاطه کرده‌­اند و صدای پرندگان از لابه­‌لای آن‌ها به گوش می‌­رسد. رودخانه‌ی جعفرآباد از میان کاخ می‌­گذرد و کاخ­‌های ییلاقی در کنار رودخانه ساخته شده­‌اند.  وجود رودخانه و اقلیم کوهپایه‌­ای سبب به وجود آمدن پوشش گیاهی متنوع در این مجموعه شده است. در حال حاضر ۷۵۰۰ درخت ارزشمند مجموعه پلاک ثبتی دارند و یک نمونه از گونه گیاهی دارای تابلوی توضیحات است. این باغ زیستگاه چندین گونه جانوری هم هست.

برای ورود به هر کدام از مجموعه موزه‌­های سعدآباد باید بلیت تهیه کنید. در هنگام ورود به مجموعه نقشه راهنما را دریافت کنید که موقعیت هرکدام از کاخ­‌ها در آن مشخص شده و با توجه به علاقه­‌مندی­تان بلیت­ موزه­‌های موردنظر را خریداری کنید. در ادامه درباره هرکدام از موزه‌­ها توضیح کوتاهی ارائه می­‌دهیم.

موزه اسود، نگارخانه هنر

کاخ سعدآباد

در بخش جنوبی مجموعه کاخی وجود دارد که به دلیل سنگ­‌های سیاهی که در نمای آن به کار رفته است کاخ اسود نامیده می­‌شود. این کاخ که پیش از انقلاب به عنوان وزارت دربار استفاده می­‌شد، بعد از انقلاب تغییر کاربری داد و به موزه هنرهای زیبا تبدیل شد. در موزه اسود کاخ سعدآباد آثاری از هنرمندان معاصر ایرانی مانند فرامرز پیلارام، سهراب سپهری، حسین کاظمی، ناصر اویسی و…به نمایش درآمده است. در طبقه اول کاخ آثار هنرمندان اروپایی قرن نوزدهم و بیستم به نمایش درآمده و در طبقه دوم آثار نقاشان ایرانی دوران زندیه، افشاریه و قاجار. در میان آثار اروپایی مجموعه نقاشی­‌های بسیار شاخصی مانند خواب اثر سالوادور دالی وجود دارد. اگر از علاقه­‌مندان نقاشی و تاریخ هنر هستید از تماشای این آثار بسیار لذت خواهید برد.

موزه آلبوم­‌های سلطنتی، از دیدنی های کاخ سعد‌آباد

کاخ سعدآباد

سعدآباد در طول عمر نه چندان طولانی­‌اش شاهد وقایع مهمی بوده است که بسیاری از آن‌ها با استفاده از عکس و فیلم و اسناد مکتوب ثبت و ضبط شده‌­اند و امروز در موزه اسناد سلطنتی به نمایش عمومی درآمده‌­اند. اگر به وقایع تاریخی معاصر علاقه دارید بازدید از این موزه را به شما پیشنهاد می­‌کنیم.


برای دریافت راهنمای سفر به تهران کلیک کنید.


کاخ موزه ملت و موزه هنر ملل

کاخ سعدآباد

کاخ موزه ملت با وسعتی در حدود ۵۰۰۰ متر مربع بزرگ‌ترین کاخ مجموعه سعدآباد است. این کاخ که نمایی به رنگ سفید دارد به نام کاخ سفید هم نامیده می­‌شود. در این کاخ که اقامتگاه اصلی محمدرضا پهلوی و همسرش بود چندین سالن و تالار تشریفاتی وجود دارد که اسباب و اثاثیه موجود در آن‌ها بسیار شاخص و نفیس هستند.

کاخ سعدآباد
کاخ سعدآباد | از جاهای دیدنی تهران

موزه هنر ملل کاخ سعدآباد در گذشته موزه اختصاصی فرح دیبا در کاخ سفید بود. در این موزه نقاشی‌­ها و آثار حجمی شاخصی از هنرمندان ایرانی و خارجی به نمایش درآمده است.

موزه آشپزخانه سلطنتی از مجموعه کاخ سعد‌آباد

کاخ سعدآباد

بازدید از این موزه برای افرادی که به آشپزی و آشپزخانه علاقه دارند جذابیت دارد. این موزه در واقع آشپزخانه مجموعه کاخ­‌های سعدآباد بود که وظیفه تهیه خوراک خانواده سلطنتی و مهمانان آن‌ها را بر عهده داشت. امروزه این آشپزخانه با تمام وسایل و تجهیزاتش به صورت موزه درآمده.

موزه استاد فرشچیان

کاخ سعدآباد

موزه استاد فرشچیان هم از دیگر بخش­‌های مجموعه سعدآباد است که آثار این استاد برجسته نقاشی سنتی ایرانی در آن به نمایش درآمده است.

موزه استاد حسین بهزاد

کاخ سعدآباد

موزه استاد حسین بهزاد در بنایی که در گذشته کاخ ولیعهد نامیده می‌شد برپا شده است. در سال ۱۳۷۱ فرزند استاد حسین بهزاد که برجسته­‌ترین نگارگر ایرانی است حدود ۲۹۰ قطعه از آثار او را در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار داد. این سازمان کاخ ولیعهد را به عنوان موزه استاد حسین بهزاد برگزید و در صدمین سالگرد تولد وی موزه بازگشایی شد.

بخش‌های دیگر کاخ

کاخ سعدآباد

موزه­‌های ظروف سلطنتی، سلاح‌­های دربار، پوشاک سلطنتی، نظامی، کاخ موزه سبز که بسیار زیبا و چشم‌­نواز است، موزه یادگارهای سفر برادران جهانگرد امیدوار ، آب، خط و کتابت میرعماد، اتومبیل‌­های سلطنتی و نگارستان از دیگر دیدنی­‌های کاخ سعدآباد هستند که به فراخور علاقه‌­مندی­‌های خود می­‌توانید از آن‌ها بازدید کنید.

دسترسی به کاخ سعدآباد

برای رسیدن به سعدآباد اگر از اتومبیل شخصی­تان استفاده می­‌کنید باید از میدان تجریش به خیابان سعدآباد و از آن‌جا به خیابان افراز و سپس خیابان طاهری بروید و از طریق ورودی غربی به کاخ وارد شوید. اگر با وسایل نقلیه عمومی می­‌خواهید به کاخ برسید باید از طریق مترو، اتوبوس یا تاکسی خود را به میدان تجریش رسانده و از آن‌جا مسیری که گفتیم را برای رسیدن به سعدآباد طی کنید. مجموعه سعدآباد بسیار بزرگ است و داخل آن اتومبیل‌های ون برای کسانی که می‌­خواهند مستقیم به کاخ­‌ها برسند تدارک دیده شده. پس اگر اهل پیاده‌­روی نیستید خیال­تان راحت باشد.

آدرس کاخ سعدآباد تهران روی نقشه گوگل

چند نکته­ پایانی

کاخ سعدآباد

پیاده‌­روی از ورودی کاخ تا موزه‌­ها حدود بیست دقیقه طول می­‌کشد. پس اگر قصد پیاده‌­روی دارید کفش راحت را فراموش نکنید. در نیمه اول سال از شنبه تا جمعه از ساعت ۹ تا ۶:۳۰ عصر می­‌توانید از کاخ دیدن کنید و در نیمه دوم سال از شنبه تا جمعه از ساعت ۸ تا ۵ عصر. داخل کاخ کافی شاپ دنج و زیبا برای استراحت هم وجود دارد و بعد از یک گردش و پیاده‌­روی طولانی می­‌توانید در کافه کاخ سعدآباد دمی آسوده و از زیبایی باغ کهنسال لذت ببرید.


برای آشنایی بیشتر با دیدنی های تهران کلیک کنید.